Jump to content

Marakana v2

Delija

Recommended Posts

3 sati ranije, CoyoteKG said:

ako nije audiofil onda je hardverofil :)

To se podrazumeva ;)

Iskreno, jbs sistem koji svira dobro samo "muziku na nivou". A takvih sistema sam se nagledao i naslusao :rolleyes: Mada je jos vise onih koji ni to ne sviraju dobro :D

Sistem treba da bude takav da kad pustis svoju omiljenu muziku ne prestajes da se "jezis", a oci ti se "napune"! :listen

• 4 weeks later...

Spot jeste neobican, ali ovo je two-man band, gitara i bubanj. Jako ekspresivno, dinamicno i sa naglasena oba instrumenta... Mastering im je katastrofa, naravno, mada je drugi album bolji nego prvi. :) Treba da nabavim vinil, navodno je on jos i pristojno (ne dobro, pristojno) masterovan....

On 5/6/2021 at 1:46 AM, Delija said:

To se podrazumeva ;)

Iskreno, jbs sistem koji svira dobro samo "muziku na nivou". A takvih sistema sam se nagledao i naslusao :rolleyes: Mada je jos vise onih koji ni to ne sviraju dobro :D

Sistem treba da bude takav da kad pustis svoju omiljenu muziku ne prestajes da se "jezis", a oci ti se "napune"! :listen

Cim klinci odu u vrtic ide na test. Jbt vratio si me u detinjstvo :D

• 1 month later...

Posto smo te vec isprozivali za integraciju subova, moram da pitam : Zasto Dynaudio a ne Wilson ili Magico? Jesi li poredio i razmisljao bar o njima? Spominjao si oba kao vrhunske (i ja se slazem), pa pitam zasto je ovo bio izbor... Uz dva SVS subwoofera bi i neki njihovi modeli u tom cenovnom rangu verovatno imali slican odziv....

2 sati ranije, nkrgovic said:

Posto smo te vec isprozivali za integraciju subova, moram da pitam : Zasto Dynaudio a ne Wilson ili Magico? Jesi li poredio i razmisljao bar o njima? Spominjao si oba kao vrhunske (i ja se slazem), pa pitam zasto je ovo bio izbor... Uz dva SVS subwoofera bi i neki njihovi modeli u tom cenovnom rangu verovatno imali slican odziv....

S jedne strane, @Zexx je apsolutno u pravu - "pravi" Magico i "pravi" Wilson Audio krecu tek sa nekim "malcice" ozbiljnijim ciframa. 60-70k, pa na gore.

S druge strane, Dynaudio zvuk koji sam vec imao mi je legao jako dobro, ali sam ipak pozeleo jos malo "zacina" na ono sto su pruzali Contour-i. Nije bila poenta u zameni zvucnika zamene radi, vec da sacuvam sve ono sto mi je bilo dobro kod starih zvucnika, a da popravim samo ono sto bih voleo da bude bolje. Tu je Confidence "klapnuo" kao bebina guza na nosu :)

Ali, posto (meni licno) nije mala cifra u pitanju, naravno da sam razmotrio i moguce alternative - izmedju ostalih i bazne Magico i WA modele.

Magico A3 je dosta jeftiniji, ali to je mali zvucnik. Magico A5 je bio par k jeftiniji u odlicnoj ponudi koju sam imao i oko njega sam se stvarno "lomio" zbog svih pozitivnih stvari koje sam cuo i procitao. S3 Mk II je imao losiju cenu. Problem je u tome sto sam Magico cuo samo jednom nekada bas davno - nedovoljno za pravi utisak, a bas napamet da pazarim zvucnike - nema trika. Dodatno - ruzni su mi A5 poprilicno. 20-ak k evra za metalne cetvrtaste kutije koje kao da su pravljene za garazu ili radionicu :) Jeste to sa razlogom - da ne konkurisu skupljim starijim modelima dok ne izadju novi iz te klase/serije, ali svejedno.

Od WA mi je bio zanimljiv skuplji model - Sasha DAW, a opet nije bilo sanse da se poslusa. I WA sam slusao pre malo vise vremena u salonskim uslovima sa dosta tretmana prostorije, a i dalje su mi zvucali malo napadno u visokim. U mojoj sobi - nisam bas siguran kako bi to islo. Dodatno - WA su mi svi do jednog ruzni za metalju - da ne pricamo lepsoj polovini :)

Bilo je "u igri" jos zanimljivih zvucnika iz slicne klase - Focal Scala Utopia Evo, Kef Blade (Two), B&W 800 D3, Franco Serblin' Ktêma, TAD E1TX... Dobar deo sam poslusao - ne sve u adekvatnim uslovima. TAD nazalost nisam uopste. Od TAD-a bih bas voleo da cujem i ME1, CE1, pa i CR1(TX) i R1(TX) - treba imati dobru referencu.

• 1 month later...

Malo od obe strane nije na odmet. Ko ume da se svičuje tamo vamo je srećan čovek.

Meni je ovo suštinski najznačajnija rečenica:

"Progress is made by accumulating small improvements until they add up to a major one."

Hladan je kao spricer, ali za svaki slucaj vec nabavih i ultra tihi 140mm ventilator sa kontrolom broja obrtaja - da se nadje ako ikad zatreba. 

BTW, max temperature iz prethodnog post-a su posle 10-ak krugova CPU PassMark-a. Naravno, zagrejao bi se osetno vise da se "nagazi" satima, ali to nije svrha ovog racunara.

StorePhoto1__24158.1491268456.jpg?c=2

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Create New...