Delija Posted May 5, 2021 Author Report Share Posted May 5, 2021 3 sati ranije, CoyoteKG said: ako nije audiofil onda je hardverofil To se podrazumeva Iskreno, jbs sistem koji svira dobro samo "muziku na nivou". A takvih sistema sam se nagledao i naslusao Mada je jos vise onih koji ni to ne sviraju dobro Sistem treba da bude takav da kad pustis svoju omiljenu muziku ne prestajes da se "jezis", a oci ti se "napune"! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delija Posted May 5, 2021 Author Report Share Posted May 5, 2021 18 minuta ranije, Delija said: Sistem treba da bude takav da kad pustis svoju omiljenu muziku ne prestajes da se "jezis", a oci ti se "napune"! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thecoki Posted May 6, 2021 Report Share Posted May 6, 2021 @Delija Platinum singl si zaboravio? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delija Posted May 6, 2021 Author Report Share Posted May 6, 2021 Pazi ovde broj dislike-ova Toliko je iritantno da je to strasno Link to comment Share on other sites More sharing options...
nkrgovic Posted May 31, 2021 Report Share Posted May 31, 2021 Znaci, imas godina koliko negde i ja, tacno vidim po tome sta slusas.... Ajde probaj nesto novije? Moj sin ovo gotivi - i da slusa i da svira. Ako moze on u 10 godina, mozes i ti Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delija Posted May 31, 2021 Author Report Share Posted May 31, 2021 Odlicni su "klinci"! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sondek Posted June 1, 2021 Report Share Posted June 1, 2021 Bljak Link to comment Share on other sites More sharing options...
nkrgovic Posted June 1, 2021 Report Share Posted June 1, 2021 Spot jeste neobican, ali ovo je two-man band, gitara i bubanj. Jako ekspresivno, dinamicno i sa naglasena oba instrumenta... Mastering im je katastrofa, naravno, mada je drugi album bolji nego prvi. Treba da nabavim vinil, navodno je on jos i pristojno (ne dobro, pristojno) masterovan.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
JTGTS Posted June 1, 2021 Report Share Posted June 1, 2021 On 5/6/2021 at 1:46 AM, Delija said: To se podrazumeva Iskreno, jbs sistem koji svira dobro samo "muziku na nivou". A takvih sistema sam se nagledao i naslusao Mada je jos vise onih koji ni to ne sviraju dobro Sistem treba da bude takav da kad pustis svoju omiljenu muziku ne prestajes da se "jezis", a oci ti se "napune"! Cim klinci odu u vrtic ide na test. Jbt vratio si me u detinjstvo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delija Posted June 4, 2021 Author Report Share Posted June 4, 2021 Jedan od onih dana... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nkrgovic Posted July 21, 2021 Report Share Posted July 21, 2021 Posto smo te vec isprozivali za integraciju subova, moram da pitam : Zasto Dynaudio a ne Wilson ili Magico? Jesi li poredio i razmisljao bar o njima? Spominjao si oba kao vrhunske (i ja se slazem), pa pitam zasto je ovo bio izbor... Uz dva SVS subwoofera bi i neki njihovi modeli u tom cenovnom rangu verovatno imali slican odziv.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zexx Posted July 21, 2021 Report Share Posted July 21, 2021 Možda zato što se za te pare dobija Magico bookshelf model, e'o ne znam... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nkrgovic Posted July 21, 2021 Report Share Posted July 21, 2021 Mislim da je Magico A3 (floorstander) nesto jevtiniji od Confidence 50. Wilson Sabrina je skuplja, ali recimo 10%.... Pricam o novim zvucnicima, naravno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zexx Posted July 21, 2021 Report Share Posted July 21, 2021 A3 i Sabrina su ulazni modeli, iznad C50 postoji samo model C60, mislim da je logika jasna... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delija Posted July 21, 2021 Author Report Share Posted July 21, 2021 2 sati ranije, nkrgovic said: Posto smo te vec isprozivali za integraciju subova, moram da pitam : Zasto Dynaudio a ne Wilson ili Magico? Jesi li poredio i razmisljao bar o njima? Spominjao si oba kao vrhunske (i ja se slazem), pa pitam zasto je ovo bio izbor... Uz dva SVS subwoofera bi i neki njihovi modeli u tom cenovnom rangu verovatno imali slican odziv.... S jedne strane, @Zexx je apsolutno u pravu - "pravi" Magico i "pravi" Wilson Audio krecu tek sa nekim "malcice" ozbiljnijim ciframa. 60-70k, pa na gore. S druge strane, Dynaudio zvuk koji sam vec imao mi je legao jako dobro, ali sam ipak pozeleo jos malo "zacina" na ono sto su pruzali Contour-i. Nije bila poenta u zameni zvucnika zamene radi, vec da sacuvam sve ono sto mi je bilo dobro kod starih zvucnika, a da popravim samo ono sto bih voleo da bude bolje. Tu je Confidence "klapnuo" kao bebina guza na nosu Ali, posto (meni licno) nije mala cifra u pitanju, naravno da sam razmotrio i moguce alternative - izmedju ostalih i bazne Magico i WA modele. Magico A3 je dosta jeftiniji, ali to je mali zvucnik. Magico A5 je bio par k jeftiniji u odlicnoj ponudi koju sam imao i oko njega sam se stvarno "lomio" zbog svih pozitivnih stvari koje sam cuo i procitao. S3 Mk II je imao losiju cenu. Problem je u tome sto sam Magico cuo samo jednom nekada bas davno - nedovoljno za pravi utisak, a bas napamet da pazarim zvucnike - nema trika. Dodatno - ruzni su mi A5 poprilicno. 20-ak k evra za metalne cetvrtaste kutije koje kao da su pravljene za garazu ili radionicu Jeste to sa razlogom - da ne konkurisu skupljim starijim modelima dok ne izadju novi iz te klase/serije, ali svejedno. Od WA mi je bio zanimljiv skuplji model - Sasha DAW, a opet nije bilo sanse da se poslusa. I WA sam slusao pre malo vise vremena u salonskim uslovima sa dosta tretmana prostorije, a i dalje su mi zvucali malo napadno u visokim. U mojoj sobi - nisam bas siguran kako bi to islo. Dodatno - WA su mi svi do jednog ruzni za metalju - da ne pricamo lepsoj polovini Bilo je "u igri" jos zanimljivih zvucnika iz slicne klase - Focal Scala Utopia Evo, Kef Blade (Two), B&W 800 D3, Franco Serblin' Ktêma, TAD E1TX... Dobar deo sam poslusao - ne sve u adekvatnim uslovima. TAD nazalost nisam uopste. Od TAD-a bih bas voleo da cujem i ME1, CE1, pa i CR1(TX) i R1(TX) - treba imati dobru referencu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delija Posted August 30, 2021 Author Report Share Posted August 30, 2021 Ne znam gde bih ovo stavio - pa nek ide u moju temu... https://www.stereophile.com/asweseeit/are_you_a_sharpener_or_a_leveler/index.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Father Posted August 30, 2021 Report Share Posted August 30, 2021 Malo od obe strane nije na odmet. Ko ume da se svičuje tamo vamo je srećan čovek. Meni je ovo suštinski najznačajnija rečenica: "Progress is made by accumulating small improvements until they add up to a major one." Link to comment Share on other sites More sharing options...
srdjan_cvetkovic Posted August 30, 2021 Report Share Posted August 30, 2021 7 sati ranije, Delija said: Ne znam gde bih ovo stavio - pa nek ide u moju temu... https://www.stereophile.com/asweseeit/are_you_a_sharpener_or_a_leveler/index.html Gde si se ti našao? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delija Posted August 30, 2021 Author Report Share Posted August 30, 2021 U poslednjem pasusu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
srdjan_cvetkovic Posted August 30, 2021 Report Share Posted August 30, 2021 Bravo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Father Posted August 30, 2021 Report Share Posted August 30, 2021 Zar nije pravilo da bez prethodnog oštrača nema ni valjanog ravnatelja u nastavku karijere. Link to comment Share on other sites More sharing options...
srdjan_cvetkovic Posted August 30, 2021 Report Share Posted August 30, 2021 Misliš da ga prvo šilji, a da ga onda malo izravna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Father Posted August 30, 2021 Report Share Posted August 30, 2021 To ti kažem 😂 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delija Posted August 31, 2021 Author Report Share Posted August 31, 2021 Serverski deo je kompletiran. Konacno je stiglo i fanless kuciste u ovu nasu nedodjiju NUC10i7FNH, 16GB RAM, 256GB M.2 NVMe SSD + 8TB SATA III SSD, Akasa Turing FX. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delija Posted August 31, 2021 Author Report Share Posted August 31, 2021 Hladan je kao spricer, ali za svaki slucaj vec nabavih i ultra tihi 140mm ventilator sa kontrolom broja obrtaja - da se nadje ako ikad zatreba. BTW, max temperature iz prethodnog post-a su posle 10-ak krugova CPU PassMark-a. Naravno, zagrejao bi se osetno vise da se "nagazi" satima, ali to nije svrha ovog racunara. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now