Jump to content

Recommended Posts

Posted
24 minuta ranije, Vlajo said:

Unošenjem ovakvog monstruma u kuću lako može da se dobije otkazni rok od ukućana :D

Onda sam ja zaradio doživotni  kredit od ukućana kad sam zvučnike od 135 litara zamenio za one  s jedva 5 litara :klanjanje

• 2 weeks later...
Posted
On 29.3.2017. at 19:33, sokoll said:

Cestitke i javi utiske kada se malo slegnu .

Ali gledaj da se slegnu dok traju ovi anniversary popusti na Aliju :)

Hvala na čestitkama. Utisci su minimalni, svega jedan dan slušanja ali sumirano," trči na Ali i pazari".

Evo linka na švajserski forum, da se  ne ponavljam

http://www.diyaudio.rs/topic/8512-koji-digitalni-amp/?do=findComment&comment=250984

Posted

Hvala.

Sem vanzemaljca (Alientek-a) na slici su i zvučnici.

Audience ClairAudient 1+1

Zamenili su moje skotove (HH Scott pro 100) od 15 inča . Šta da vam kažem. Kad su mališani od 7 ipo litara  istisnuli sa pijedestala 135 litara bas refleks, tropojasni, peto sistemski zvučnik onda mora da imaju "neke"  kvalitete.:D

Ja prezadovoljan. Da mi je neko rekao da ovi pikavci mogu da stvore ovakav zvuk, reko bi mu " Ala lažeeeeeš!"

Neverovatno čist, detaljan zvuk, prostor fenomenalan. Svaki cd koji pustim me iznenadi novim sadržajem koji se tek sada čuje.

Posted
On 29.3.2017. at 18:24, siroma said:

Moj novi Haiku sistem. Smanjio sam se maksimalno._20170329_182309.thumb.JPG.8ecaa0d3bb6da5cc07ba07bb89b0b5e7.JPG

Čak i radi

_20170329_181919.thumb.JPG.b6d29ffd0b34de12094bbe47922f2203.JPG

Veoma lepo sve to izgleda, kosmos u orahovoj ljusci:) Postavi ih na stalke visine 72-74 cm. Udalji međusobno 2,5-3m, od zadnjeg zida bar 2,5 m i od bočnih bar 0,5 m, zakosi ih tako da se ose seku 1m ispred slušaoca. 

Onda pusti ovo u visokoj rezoluciji

Ako si uradio sve kako treba, iz pozicije u kojoj sediš moći ćeš , sa velikom sigurnošću , da odrediš koji je parfem koristila tokom snimanja...

MI0003869006.jpg

Posted

Slušao sam neke HiResove i to je nestvarno detaljan zvuk.

Kolko sam skapirao postoje tri moda slušanja:

1 Near field monitori. Ono što sam ja do sada slušao . malte ne u sred sobe.

2 Na stalcima pod uglom osa od 50, sečenje osa  ispred slušaoca, što bi trebalo da rezultira sweet spotom za jednog slušaoca i veoma detaljnim i stereo rezolutnim zvukom

3 Na stalcima pod uglom od 450, što bi trebalo da stvori širi sweet spot , za tri slušaoca.

Stalci se prave ( tek su u idejnom projektu). Biće opisano kad budu gotovi.

Udaljenost od zadnjeg zida od 2,5m je teško ostvariva

U korespodenciji sa Lenny Mayeux -om dobio sam preporuke za pojačala, stalke i ostalo.

Moj KT90 je po njegovom mišljenju više nego dobar izbor za pogon Audienta a predlođio je i neke D class pojačivače pa sam se ja odlučio da probam i to čudo kako će da radi  na fullrangeu. Zato sam izabrao Alienteka.

Dao mi je "zeleno svetlo" što se tiče drvenih stalaka za zvučnike a i neke korisne savete za subwoofer. Kad i to oprobam izveštavam. Mada su mi vlasnici Audienta rekli da im SUB treba u 10-15% slučajeva.

Posted
5 sati ranije, mdragoslavm said:

Stiglo sokocalo direktno iz USA .

Jel' tamo naručeno, ili je neko doneo (pitam zbog cene transporta koja je iz USA verovatno povelika).

• 2 weeks later...