Jump to content

Recommended Posts

Posted
47 minuta ranije, Vlajo said:

Što se Matrixa tiče, da li sam ja jedini kome ceo serijal Matrix nema nikakav smisao, niti mi je jasno uopšte o čemu se radi i koja je poenta filmova? 

Ima smisao i te kakav, posebno prvi deo koji je vrh ledenog brega, postavio standarde u mnogim elementima koje mnogi i sad kopiraju, kontrola populacije, genetski inžinjering, upravljanje mozgovima, savremeno robovlasničko društvo itd. Drugi i treći deo su odradjeni na zahtev fanova, imaju neku priču koja se nastavlja i predstavljaju jednu zaokruženu celinu.

4.deo čist marketing, tanka i plitka priča, pola filma reprizirane scene, neubedljivo, gluma jadna, nonsens, razočarenje....

Posted
11 sati ranije, Vlajo said:

Što se Matrixa tiče, da li sam ja jedini kome ceo serijal Matrix nema nikakav smisao, niti mi je jasno uopšte o čemu se radi i koja je poenta filmova? 

Ниси једини, мени лично су тешко срање. Ако је поента у ефектима онда ок.

Posted
3 sati ranije, giZ_Mo said:

Ti si samo mator :D

Posted
Ti si samo mator 
Ма где матор, после избора почело подмлђивање

Послато са M2006C3MNG помоћу Тапатока

Posted
8 sati ranije, giZ_Mo said:

Tako svako kaže ko se nije udubio i nije pohvatao Matrix i pročitao sam negde jedan komentar "nije film na prvo gledanje" i to potvrdjujem na svom primeru, pred bombardovanje '99 sam kupio dvd player i nisam imao tad dvd filmova nešto. Posle bombardovanja isli smo u neku šverc turu u Segedin i tamo kupim prvi deo Matrix, bio 60 maraka?

Dodjem kući, pustim i odgledam i ništa mi nije bilo jasno. Sutra pozovem lege i zajedno gledamo, jedni drugima objašnjavamo al odgledao sam posle par dana i treći put. U to doba taj film je bio revolucija, ideja, gluma, kostimografija, poruka i pouka i sve što sam rekao u gore navedenom postu da ne ponavljam. i sad se nekad zamislim da ne živimo u nekoj matrici, neko upravlja našim životima, gomila ljudi hodaju kao hipnotisani, kroz život idu zombirani,ovo je kao sloboda neka i na kraju shvatiš da si slave.

Odgledajte trilogiju, preporuka, prvi deo detaljno, s razumevanjem, ovaj četvrti ne gledajte, ne bacajte 2 sata života, razočaraće te se.

Posted
1 sat ranije, petarjovic said:

i sad se nekad zamislim da ne živimo u nekoj matrici, neko upravlja našim životima, gomila ljudi hodaju kao hipnotisani, kroz život idu zombirani

Јел си ово сам смислио или ти је неко помогао?

Реци да се шалиш!

Posted
2 sati ranije, petarjovic said:

gomila ljudi hodaju kao hipnotisani, kroz život idu zombirani

Koliko ih se nagledam po ulicama, vozeći moj El. Troti :) Hoda biciklističkom stazom, gleda pravo i ide pravo na mene, kao da nisu prisutni. Što bi se reklo "UNPLUGGED"

A ima i onih sa telefonima koji gledaju u horizontalno postavljen ekran snažno koračajući kao da imaju radare oko sebe, ali naravno nemaju pojma gde se nalaze i koliko ne artikulisano se kreću. Ovi zabuljeni me potsećaju na kraj Vendersovog filma "Until The End of The World"

• 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 1 month later...
  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

https://www.imdb.com/title/tt1745960/

Top Gun Maverick - preporuka, ukratko film je meni bio jako zabavan i pravi sentimentalni trip i kao takav zaslužuje preporuku. Sa druge strane ko hiće može naširoko da razmišlja i da diskutuje o dubljem značenju ovog filma ali je mene kupio od prve uvodne špice i muzike u pozadini. 

Sa druge strane vredi napomenuti da nisam nepristrasan pošto sam neko ko se interesovao za avijaciju dosta dugo.

https://tangosix.rs/2022/14/06/top-gun-maverik-cinema-davions-u-jedinstvenom-obliku/

https://tangosix.rs/2022/07/06/analiziramo-sposobnosti-pvo-sistem-super-neva-u-filmu-top-gan-maverik/