Jump to content


Павел Мацура фоно предпојачало


Solderer

Recommended Posts

Pa eto stigli smo do toga gde se mogu naruciti PCB plocice al' nismo jos resili koji regulator staviti i gde naruciti PCB za njega jer gos. Macura nije dao komplet dokumentaciju za njega.   Neki iskusan DIYelfer sigurno na osnovu sheme i slike rasporeda elemenata moze uraditi zicanu vezu Macurinog napajanja i regulacije al' ajte molim vas dajte neki konkretan predlog za regulator sa dokumentacijom ( kompletnom ) za narucivanje iste na PCB.

Pa onda moze da se predje na to gde kupiti trafo.

Link to comment
Share on other sites

14 sati ranije, impuls said:

860871168_nonplusultrav12.thumb.jpg.bbfa6b74611b1f9774133b3ea374ba15.jpgKad se zuri pa se slika zaboravi. A u stvari svak put sam ucitao sliku ali nisam kliknuo na plus

Hteo sam da pravim ovo predpojacalo, kupio sam i clanak Hansa Polaka o njemu na Linear Audiju. Ono sto mi se ne dopada je relativno visok sum od 1.4 nv , jer balansirani ulaz uvek povecava sum za 3db. Paradajz Lost ima 0.24 nv suma.Mnoge MC glave imaju armaturu  spojenu na masu signala sto smeta kod balansirane interkonekcije.Moj Ortofon sa 0.3mv koji sam imao nije se uklapao u preporuku  vece od 0.5mv. Ja bih tu pojednostavio napajanje, tj eliminisao bih IC regulatore. Umesto SMD kond. prilagodio bih obicne za montazu na pcb. sto vazi i za neke otpornike. Samograditeljske improvizacije.

Podatak od 30db za prepobudjenje ulaza je veoma dobar . Nije mi jasno kako je sa pasivnom RIAA ekvalizacijom to postigao.Ukoliko nemas clanak mogu ti ga poslati na PM.

Link to comment
Share on other sites

17 sati ranije, zoranzu said:

Ne bi da vam kvarim zabavu,ali sta ostane od prvobitnog signala,kada ga 4X sazvacu razni stepeni...?

Овде је то неопходно јер постоји тростепени РИАА филтер који захтева изолацију помоћу одвојених степена и правилан распоред појачања.Таква је топологија.Кратак пут сигнала по сваку цену није добар приступ ако додатни степен побољшава понашање целог кола. Четири особе просечне конституције ће много лакше пренети неки тежак сандук него један снагатор.

 

Link to comment
Share on other sites

On 8.9.2018. at 23:08, prophet said:

Sećam se tvog afirmativnog pisanja od pre 10-ak godina:

Interesuje me šta bi od ove priče:

 

http://twogoodears.blogspot.com/2012/01/beaconos-cool-horns-and-conventional.html

5.jpg

 

 

nazalost ništa, srbija je uzela danak i jedan izuzetan talenat, u svakom mogućem smislu otišao je trbuhom za kruhom i ostavio mnogo nedovršenih stvari. vršena su razna merenja za ove kutije, dovlačeni ezoterični drajveri o kojima sanjaju audiofili širom planete, vitavox, JBL, fostex, fane, itd itd itd. ovo bi bile neke od najboljih horni za kuću ikada napravljenih ali ostalo je da čekaju penziju ili povratak sa rada u inostranstvu, gde je samo jedna strana njegovog izuzetnog talenta zadovoljena.

 

 

 

On 9.9.2018. at 11:15, Solderer said:

 

dragi prijatelju, nema razloga da pišeš gluposti po ovom forumu kada si već vredan DIY-er, da ne kažem švajser. svako od novih vlasnika ovih uradaka je presrećan, ja ne varam ljude i nisam trgovac, prodajem samo viškove iz kućnog sistema za koje više nemam prostora da ih držim a koje sam srećno koristio dok nisu došli bolji. na srpskom: kako kupio, tako prodao. ne prodajem prerade, ne prodajem tripovanja, ne prodajem uratke sa delovima skinutim sa veš mašina i prepakovanim na audio upotrebu. ono što su mi razne švajs vedete razjebale nestručnim intervencijama i popravkama stoji ispod kreveta. hoćete raleigh audio K&K dual differential balanced preamp sa lundahl gvozdjem svuda gde ide, a koje svira kao ***** nakon intervencija raznih nagluvih likova koji niti znaju šta rade niti to čuju, iako suvereno vladaju internet diskusijama? ne može, ne prodajem đubre, ne zavijam u crno.

što se tiče mojih prodatih uradaka, svi novi vlasnici su bukvalno oduševljeni šta su dobili za te novce u soničnom smislu. pošto ne znam šta si tačno implicirao, reći ću zarad istine samo da je samo par uređaja otišlo na doboš preko grane i to samo zato što ne mogu da se prodaju u srbiji što sam pokušavao mesecima i za šta si se, oh well, i sam žalio ovde. phono djoke kenjala po šemi rona welborna je izašao kao pobednik u direktnom testu sa audio note M5 RIAA koji je priredio novi vlasnik, a placen je 20-ti deo cene ovog. pass pearl ono, vlasnik se nije zalio a to sto ja mislim da je to sonično bezveze je samo problem mog ukusa, zar ne, čovek je srećan?

a šta je zapravo tvoj problem, kada me seljački prozivaš po pravom imenu, što za mene dovoljno govori o tebi i razumevanju foruma uopšte. ja ne znam tvoje ime niti me zanima ali znam dijagnozu: šabanizam samo takav.

 

Link to comment
Share on other sites

7 sati ranije, anubisgrau said:

btw, ako trebaju instrukcije da naučiš kako se tvoj post odvaja od citata, sigurno ima kolega koji mogu da pogledaju i da ti pomognu, iako nisu....

Немој да вређаш , ти опсесивно-компулсивни форумашу без покрића. Ти си своје име обзнанио на Хај Фај Вигвам форуму.

Link to comment
Share on other sites

On 9.9.2018. at 19:24, Krca44 said:

Imam Shure V15/3 a nadam se pocetkom Oktobra stize Jico VN35HE hyper el ( mozda bude nekog kasnjenja ).

Sem toga imam Ortofon 2M Blue a inace moze bilo sta sto je na raspolaganju.

Pozdrav, Krca

Видим да си озбиљно заинтересован за ово предпојачало и да желиш да га испробаш. Могли би смо да то урадимо у току наредне недеље. Уколико је Бенц у функцији понео бих и Парадајз Лост. Имам нешто полистирена, које су ти вредности потребне?

Link to comment
Share on other sites

Dobiće Krca i moju Salsu ako hoćete.

Imam i Leach phono. Njega računam kao popularnu lako napravljivu a dobro svirajuću spravu. Kao nekakav reprezentativni prosek, DIY za stotinjak evra. Potpuno je deklasirala one Project kutijice. Naravno, očekujem da tvoj phono deklasira moj  Leach. 

Svakako bi vam bilo interesantno čuti. Krca je već slušao moj Leach u svom sistemu.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...