Jump to content


Vaša iskustva sa (pre)prodavcima Hi-Fi opreme


Sir_John

Recommended Posts

  • 1 month later...

Posto se oglas na kupujem prodajem obrise evo oglas u slici.

post-10695-077065400 1289499480_thumb.jp

a slusalice ne da nisu dobro spojene nego su i neispravne. Nakon sto sam ogolio zicu ustanovio sam da je jednoj slusalici otpor kako treba 16 oma a druga je 45 oma. U prevodu skart iz proizvodnje.

Koliko sam ispratio ove slusalice su bile pre par dana na limundo na aukciji. Ne mogu reci da su to te ali je verovatnoca veoma velika.

post-10695-050312400 1289500182_thumb.jp

Prema mom iskustvu i jos jednog clana foruma mogu da kazem da ni slucajno ne kupujete od ovog prevaranta. Mene je ova igranka kostala 1330 dinara. Ako je to cena necijeg obraza onda taj ne vredi ni da se svrstava medju ljude.

Ne bih da navodim prepisku gde je garantovao za sve sto sam ga pitao. Dovoljno je i ovo da se neko drugi ne nasanka.

Clan je ovog foruma pod imenom VBRACA

Link to comment
Share on other sites

Neću nikog da ocrnim jer nemam mnogo iskustva sa preprodavcima pa ću napisati samo za one koji su ispali fer...

Prodavac sa imenom "Td" (oko 40-ak godina, možda koja viÅ¡e, porodiÄan Äovek) sa kupujem/prodajem mi je prodao zvuÄnike koje sada sluÅ¡am. ÄŒovek nije neznalica, poÅ¡tuje svoju robu (Å¡to je jako bitno), nije prevarant i govori pravo stanje stvari. Ovo je moj utisak od dotiÄnog koji je bio toliko ljubazan da me odbaci da pogledam kutije (za koje sam posle ladno, Å¡to se njega tiÄe, mogao da kažem da mi se ne sviÄ‘aju) pa da mi potom kutije preveze svojim kolima do kuće i pomogne mi do lifta. Od njegovih stvari na koje sam naletao na sajtu nije bilo nikakvih krÅ¡eva. PoÅ¡to je akcija kupovine trajala oko dva sata, i pored generacijskog jaza od desetak godina, ni u jednom trenutku nije bio naporan niti dosadan (kakvi prodavci znaju da budu).

Prodavac sa imenom "Misa" takoÄ‘e sa kupujem/prodajem je vrlo korektan mladić (oko 30-ak godina, možda koja viÅ¡e). Od njega sam kupio pojaÄalo koje sada sluÅ¡am. ÄŒovek dobija robu iz NemaÄke ili Austrije (zaboravih već) i (po njegovim reÄima) uvek govori pravo stanje stvari. Rekao mi je da postoji jedna ogrebotina na ampu i da nikada niÅ¡ta nije servisirano (Å¡to se kasnije kod majstora na pregledu pokazalo taÄnim). TakoÄ‘e iz njegove ponude mogu izvući zakljuÄak da ne uzima krÅ¡eve (lako se može proveriti pregledom svih njegovih oglasa). Kod njega kući je jedan jako lep sistem blagosloven sa Tannoy Arden zvuÄnicima. ÄŒovek je i sam ljubitelj HiFe.

Ostali preprodavci nisu vredni pomena jer me i nisu nešto mogli zeznuti, a od onih od kojih sam kupovao pre koju godinu nema (po mojim saznanjima) ni traga ni glasa na aktuelnim sajtovima. O nekima bi knjige mogle da se pišu.

za misu mogu da kazem da je vrlo korektan,nenapadan i posten covek i trgovac!kako je receno tako je i bilo,sve do tananih detalja!nikakvih problema i svaka preporuka! :thumbsup2

Link to comment
Share on other sites

Kao pokretaÄ teme pomislih da bi bi bilo ok od mene da napravim tabelu vaÅ¡ih dosadaÅ¡njih iskustava radi lakÅ¡eg pregleda. Uglavnom su vaÅ¡a iskustva i komentari pozitivni, i veoma Äesto niste navodili imena konkretnih osoba.

U tabeli će se naći i neimenovani, jer mnogi ljudi zapravo prepoznaju ko su oni,. Takođe, možda će kasnije, od nekog drugog, pristizati i imena za njih.

Pozitivne ocene dobili su:

TD i Misa od Zvuchniaka

Neimenovani iz SU od Sirome

Pedja Zemun, Fidelity, Miša Resnik i "Prodavac kod Palate Pravde" od Pedjolina

Sola od Nmiro

Željko PanÄevo, Coolmin, Cheda, Andreoti70, Viler od Zoltana

Lines od Acazr

Sava Velikić iz Ravnog Sela od Sola

Andreoti70, Dalibor, Safet od Tutti

Sola od Vlade

Neimenovani iz Crvenke, Apatina od Dvv

Negativne ocene:

Žile iz Loznice od Nmiro

DaÄa iz Braće Jerković (BG) od Chowek

Sola od Garett

Ljubomir iz Å apca od Bec

Neimenovani ispod Petlovog Brda (BG) od Zoltana

Neimenovani sa Belih voda (BG) od Vlade

Razmenjujmo iskustva i dalje, a ja ću opet za neko vreme da podvuÄem crtu i prebrojim glasove.

EXTRA IDEJA !!!! :thumbsup2

Link to comment
Share on other sites

EXTRA IDEJA !!!! :thumbsup2

Ako "Željko iz PanÄeva" stanuje u KaraÄ‘orÄ‘evoj 32, onda on i od mene dobija pozitivnu ocenu.

TakoÄ‘e iz PanÄeva, veeeliku pozitivnu ocenu dobija moj dragi prijatelj "bimba" a.k.a. Goran BimbaÅ¡ić, sa Koteža II.

A "Neimenovani iz Crvenke" se zove Zoran i na žalost ima problema sa sluhom.

Naravno, i on od mene dobija pozitivnu ocenu...

Link to comment
Share on other sites

td je u Stanislava Sremcevica (Zvezdara)?

Td je i na mojoj pozitivnoj listi (mada komotno moze i on mene da stavi na svoju listu kao pozitivnog kupca jer sam mu poslao novac unapred ,prvenstveno jer mi je ulio poverenje kao ok lik) inace se zove i preziva Dejan Tubic i od coveka sam kupio Cyrus II mk2,amp je inace u stanju kakvog ga je i opisao (mada mi je slao i slike).Veoma mali minus je dobio od mene jer sam ga skoro zvao da ga pitam ima li mozda PSX za cyrus 2 i kroz razgovor mi je tvrdio da cyrus-a nije farbao auto laker (iako je posao uradjen fantasticno) mislim da cyrus nije uopste izlazio u ovakvoj silver varijanti te po sebi kompletnom povrsinom gde je u gusu ima neke lepe reljefaste nabore,ali ponavljam da (ako je i radjen od strane lakera) je posao odradjen extra samo mi je sad mali problem da nadjem lakera koji ce da mi odradi isti posao sa psx kada ga uzmem.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...