Jump to content


Nikolape

Članovi
  • Posts

    206
  • Joined

  • Last visited

About Nikolape

  • Birthday 11/13/1982

Profile Information

  • Gender
    Male

Recent Profile Visitors

3,404 profile views

Nikolape's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

  1. Nikolape

    Sansui

    Hm.. ja ovo nisam imao prilike da cujem, iako sam ovih dana svakakvih Sansuija slusao. Mislim da bi ovo pojacalo opravdalo ulozen novac, Sansui je to, ali je bitniji deo price u kakvom je stanju pojacalo, tj komponente u njemu. Da barem znas kako zvuci neko referentno pa da ga uporedis.. Ovako ne znam kako da te savetujem. Meni je Sansui prisao k srcu, pa bih svakako rizikovao sa nekim slusnim testom i kupovinom ovog primerka. A za AU517 samo reci hvale mozes da cujes od ljudi koji su imali prilike da ga cuju. Kataloski primerak prelepog vintage pojacavaca.
  2. Nikolape

    Šta se sluša ?

    Ljudi, kako opuÅ¡ta nervne miÅ¡iće The Dark Side of Moon, po hiljaditi put.. (PoÄeo sam da ponavljam postove.. ; )) )
  3. Heh, pogledajte sve video klipove ovog korisnika. Naravno, za ljubitelje Pink Floyd-a..
  4. Nemoj da te buni SIP, odnosno DECT jer su to dva potpuno odvojena koncepta... DECT se odnosi na celijsko funkcionisanje slusalice, odnosno komunikaciju sa baznom stanicom, dok SIP predstavlja protokol koji je namenjen IP telefoniji, tacnije aparatima koji se kace na ethernet port direktno, da ne detaljisemo. BOX3 nudi klasican telefonski govorni servis (POTS, preko komutirane mreze), dok BOX3+ nudi isti servis ali koji je realizovan preko IP pristupa (moguce ga je realizovati na 2 nacina: preko analognog ulaza za klasican telefonski aparat, ili preko ethernet porta, u tom slucaju ti treba SIP telefon). Ako kojim slucajem imas ADSL na tel liniji komsije, brata, sestre, i td, mozes imati svoj fixni tel servis koji se realizuje u okviru box3+ paketa, a to je takozvani BBTF (BroadBand Telephone). Znaci + predstavlja IP izvedbu fiksnog tel servisa.
  5. Ovu dilemu je potpuno razjasnio Kale021, tako da samooscilovanje moze da postane istorija i tamo gde postoji.
  6. Fenomenalno Pedja, ovo je za HiFi kataloge, kako srediti dnevnu sobu (pretpostavljam) Oduvek mi je bila zelja da cujem jednog ozbiljnog Sansui snagasa u kombinaciji sa gramofonom kao izvorom zvuka i Dynaudio masivnim kutijama. Prelep sistem, neka te sluzi dugo.
  7. Korektna usluga, kvalitet slike sasvim ok. Ako pricamo o SD STB, nema preteran izbor kanala, pa i nisam prezadovoljan, jer najvise gledam History i Explorer, koji nisu u ponudi Open IPTV-a. Dodatni paketi su car ovoga, kao HBO i HBO Digital, gde imate pregrst Video On Demand (VOD) sadrzaja besplatno. Interaktivni meni, mogucnost prilagodjavanja menija prema sopstvenim afinitetima, nPVR i td su dobre karakteristike ovog nacina prenosa video signala. Mana je ogranicenje na 2 prijemnika, sto nasa pristupna mreza cesto ne moze da podnese na daljinama preko 1500m. Kada je u pitanju BBTF, ako sam razumeo da se o tome radi, u ponudi su modemi sa analognim izlazom, tj konekcijom za klasican analogni tel. Postoji mogucnost realizacije do 6 takvih telefona preko istog pristupa, ili SIP telefon, koji ide preko ethernet porta, a koji telekom ozbezbedjuje.
  8. Nikolape

    Sansui

    EQ, tj graphic analyzer treba da mi stigne, jako slican ovome. Technics SH8066 je u pitanju, i sluzio bi naravno samo kao analajzer u paralelnom modu. E sad se osecam ponosno , stvarno prelepe komponente.
  9. Nikolape

    Sansui

    Fenomenalno. Koliko se secam, neko mi rece da je kod tebe vec ranije bio jedan AUG90X? Kako se ponasa ovaj tuner?
  10. Nikolape

    Sansui

    Pa dobro, poznat je problem sa AU-X1. Ali koliko se secam i Marantz PM-94 je imao problema sa samooscilovanjem, pa se samospaljivao. Desava se, ne mozes po jednom primeru suditi citavom brendu. A prica o AUX901 mislim da ne pije vodu, jer sam cuo svakakvih misljenja o istom, od najgorih do smeha na te iste komentare. Neka se jave clanovi koji imaju AUX901, pa neka prokomentarisu. Opet, pitanje u kakvom stanju je bio taj Sansui koji si cuo. I za AUG90X sam svasta cuo lose, da ima prenaglasene visoke i srednje, da je brzo pojacalo, i td, ali mojih kutijama sto ti kazes, dusu izvadi . Kada je HK u pitanju, nisam ih mnogo cuo, ali Sansui jesam. Ali kada je izgled u pitanju, Sansui je po mom skromnom misljenju neprevazidjen. HK 665 Vxi ima sta da pokaze ispod haube, ali je ruzno za moj ukus
  11. Nikolape

    Sansui

    Da je sansui malo precenjen - jeste. Ali ce se opet prodati po toj ceni.
  12. Ko vec nije krenuo sa ovim naslovom, toplo preporucujem, ali od pocetka naravno
  13. Nikolape

    Sansui

    Sta mozemo misliti, prelep komad . Taj prodavac kaze da je prvi vlasnik i da je kao novo pojacalo, ali nije pominjao da ga je pretresao, tj da li mu je potrebno osvezavanje komponenti. Sto se tice samog pojacala, moje iskustvo je da ima solidnu rezervu basa, tj kontrole istog. JBL sam po sebi nema problema sa basovima, ali hocu reci da je mozda bitno da znas za koje zanrove ti treba. Mada jos nisam video nekoga da se zalio da ima previse basa . Stavise, mislim da prostornost u zvuku ovog pojacala moze samo da bude + za ovaj L86. A sto ne probas sa nekim ozbiljnijim HK?
  14. Nikolape

    Sansui

    Hvala druže, samo ćuti, obiće mi neko gajbu posle ovog posta
×
×
  • Create New...