Jump to content


uzvarb

Članovi
  • Posts

    2,636
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    7

About uzvarb

  • Birthday 04/14/1978

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Sremska Mitrovica
  • Interests
    hi-fi, avio modelarstvo radio upravljani motorni modeli F3A

Recent Profile Visitors

9,104 profile views

uzvarb's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Posting Machine Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

  1. Legenda kaze da na rec level mora da se unese šifra kao na sefu da bi se vrata otvorila. Istina ili trač?? Xexe
  2. To funkcionise na telefonu, ali na kompjuteru jok. Nema te opcije kod mene.
  3. Pozdrav Kako da prebacim na desktop preled. Jedva sam se i ulogovao na forum. Stigla mi je poruka, ja kao kasnije cu reaovati i sad nema sanse da nadjem nista. Kakav je ovo sado mazo forum? Neko se bas trudi da nas rastera.
  4. Laser mora sam bez ikakvog otpora od svoje tezine da klizi po sinama kad se nagne mehanizam. Ako nije tako, mora se naci uzrok.
  5. Prednjica 1010 se raspadala od UV zraka, da je samo znoj ne bi se jednako dezintegrisala cela povrsina prednje ploce, nego samo tasteri. Nisu svi gladili i mazili prednjice tog deka.
  6. Zasto mast na sine lasera pogonjen magnetom? To ce da pravi prevelik otpor. Neka stavi po mikro kap najfinijeg ulja koje nadje, nakon ciscenja.
  7. Neki Sony modeli imaju, ali upravo to.. služe za pracenje kvarova, ako se isti pojave, da se mogu povezati sa vremenom kad se to desava. Zadnja stavka ovog servisnog menija, ako dobro kapiram..meri vreme rada displeja.
  8. Mnogi uredjaji imaju tajmere. DAT masine imaju radne sate glave, ukupan broj radnih sati i br otvaranja i zatvaranja vrata. samo prve serije nemaju to. Isto MiniDisk rekorderi imaju vreme rada lasera posebno u play, a posebno u rec modu. Pristup tim podacima nije lagan i cesto ni servisna uputstva to ne sadrze. Postoje za neke sprave i servisni daljinci i samo sa njima je moguce to videti.
  9. Laser u ultrazvucnu kadicu???? Da li si ikad cuo da je to neko radio, video...imao iskustva sa tim.
  10. uzvarb

    uzvarb

    Znam da bi morao sistem da bude udaljen. Imam par prijatelja koji ih koriste i znam kakav "pakao" mogu da proizvedu.
  11. uzvarb

    uzvarb

    Nisu koristene od strane mene, prethodni vlasnici su ih koristili svake godine. Meni su neprakticne zbog posla. I zena i ja radimo pre podne. Onda programiranje plina resava tu muku da se dodje u toplu kucu. Takodje i ostatak kuce bi bio hladan, jer ovo resava polovinu kuce, ali uklanjanje istih zasad ne dolazi u obzir jer kao alternativa mora postojati nešto.
  12. uzvarb

    uzvarb

    Jasno, to se vidi odmah. Postoji jos jedna u trpezariji, braon boje...naravno potpuno drugacija od ove, i ona je postavljena na metalno postolje sa nogama.
  13. uzvarb

    uzvarb

    Izvinte na stamparskim greskama, kljucam preko telefona, pa to malo..kilavo ide. I da , ne gnjavite..taman posla. Ako je suditi po boji peći, jeste Madjarska. Ako neko prepoznaje, neka napise. Zatecena je u kuci kad smo je kupili.
  14. uzvarb

    uzvarb

    Poredjenje sa pioneerom je gotovo nemoguce, jer je davno otisao, a posle njega je bio marantz na6005, pa onkyo TX-8050. Pioneer je takodje bio i na drugom pojacalu i zvucnicima, tako da to dodatno komplikuke stvari. Ukratko, bio sam zadovoljan pioneerovim zvukom. Marantz je takodje bio na drugom pojacalu, ali na ovim fokalima tako da tu ajde i moze nesto da se kaze. Marantz je zvucno bio odlican, i stvarno ne nijansa u pitanju. Denon ima bolju aplikaciju, marantzova je uzasna. Srecom za sve te aplikacije je i dalje bubble up zakon. Trenutno pojacalo je Sony TA-VA8ES, koje sam do sad mogao mnogo puta imati, ale je plašilo to sto nesto bas i nije popularno..medjutim ispostavilo se neopravdano. U odnosu na TX-8050 onkyo je mnogo bolje, a bogami i od cuvenog sonijevog risivera iz QS serije koje je izuzetno dobro. Trenutno ga ne koristim ( denon ) sa eksternkm hardom, muziku vuce sa NASa, tidala, i net radia. Kaljeva pec je funkcionalna, i tu je za ne daj boze, grejanje je trenutno centralno na gas. Hvala na komentarima.
×
×
  • Create New...