Jump to content


mariola

Članovi
  • Posts

    20
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

mariola's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Poštovanje! Treba mi rezervni CD player za moj sistem u radnoj sobi, a na ponudi imam dva Marantza. Marantz CD 5000 i Marantz CD 57mkII. Ne znam koji je noviji niti koji je bolji. Ima li neko ko se malo bolje razumije, ko je slušao ova dva modela da mi da savjet? Hvala unaprijed svima koji se jave!
  2. Pa moguće je da cijene padnu zbog pada cijena goriva
  3. Postoji opcija da nabavim drugi isti takav Technics za 25-30 Eura. Dok nadjem novi laser, zamijenim - doći će me isto. Skupo sam platio neznanje. Idemo dalje.
  4. Hvala na pomoći. Rekoše mi da koristim alkohol jer eto on brzo ispari i ne ostavlja tragove. Kako god - ovaj CD player ode u pokojnike.
  5. Napravio sam totalnu glupost. Sad mi se slobodno rugajte, ali greške se događaju svakome, a meni se baš ono znaju desiti. Na mehanizmu je bilo neke prljavštine, a izgleda da je prethodni vlasnik stavljao neko mazivo na osovinu i tu se zalijepilo neke prašine. Htio sam kompresovanim zrakom da to malo pročistim, pa sam iz torbe sa alatom umjesto zraka uzeo WD 40 i time naprskao mehanizam. Bočice su obje bile plave boje i to me povelo na stramputicu. U trenu sam skužio šta sam uradio, ali bilo je kasno. Laserska glava je bila u krajnjem položaju pa (tako mi je izgledalo) nju nisam naprskao. Upalim CD player, ubacim CD, očita ga, ali kada sam pritisnuo PLAY počeo je da se disk vrti luđačkom brzinom i nije htio stati i pored toga što sam pritiskao STOP dugme. Mora sam ugasiti player iz struje. Bio sam ljut ko ris, sam na sebe. Da bi tu masnoću iz WD 40 skinuo, moja glupa glava mi je rekla da uzmem kontakt spej i tako očistim što sam naprskao. Da bi bio siguran da ništa nije palo na laser, par puta sam medicinskim 70% alkoholom očistio laser. Sada nije htio očitati CD. Šta god da mu uradim, samo kaže NO DISC i ni makac. Mislim da sam ga ubio ko zeca. Ima li neko savjet za ovog smotanog mene kako da popravim ovo što sam zabrljao???
  6. E, ovako - nikada nisam imao Technicsov CD player pa sam nabavio polovan SL-PG3 čisto da čujem kako to svira. Nažalost - nemam prilike da dulje slušam jer ovaj player ima problem - povremeno i potpuno nepredvidivo zna da preskoči. Ono, kao na LP ploči kada je ogrebana - jednostavno malo 'klik' i nastavi svirati. Očistio sam leću alkoholom. Nakon toga je radio OK, barem mi se tako činilo, a onda drugi dan nastavio po starom. Radi to na potpuno ispravnim i nigdje ogrebanim CD-ovima (originali, ne snimani). Na jednom izgrebanom za koje sam očekivao da preskače nije to uradio. Ne znam šta bi mogao biti uzrok takvom ponašanju. Ako neko ima iskustva - molim za pomoć. Hvala unaprijed na odgovoru!
  7. Aco, kako si ti zadovoljan Philipsom FA960???
  8. Pa vjerovatno je to tu negdje. Imam na ponudi taj Philips Fa-880 i Marantz PM52. Ja sam mislio da probam mozda nesto 'van kuce' (jer preko 30 godina slusam Marantz zvuk) i ocekivao da ce neko predloziti nekog mozda Pioneera ili nekog finog Sonya ili nesto drugacije, ali eto, izgleda da sam opet 'osudjen' na zvuk iz familije Philips-Marantz.
  9. Pa jest - tezak je ko tenk. Stvarno se nije stedilo na materijalima za izradu.
  10. Imao sam ponudu za jednog dobrog Philipsa iz slicne serije, ali sada ga vise niko ne prodaje. Jedino sto ima je Philips FA-880. Ne znam kakav je. Kazu da ga je pravio Marantz za Philipsa, ali i Marantz je znao zabrljati poenakd ...
  11. Ovako, izvinite svi sto nisam odgovarao, imao sam nekih problema s internet konekcijom. Kao sto sam rekao to je rezervni sistem u mojoj radnoj sobi i sastojao se od Marantz CD-40 playera, PM 35 MkII pojacala i Wharfedale Diamond MkII zvucnika. Posto je CD-40 crkao, vrlo povoljno sam uspio nabaviti Philips CD 850MkII player i tada sam otkrio da sve to svira puno bolje, pa sam pomislio da malo unaprijedim i ostatak, ako nadjem nesto povoljno. Mozda prodam ili zamijenim svoje pojacalo i zvucnike, sve zavisi od pnuda na koje naidjem. Zato sam pitao za okvirnu preporuku - sta upariti sa ovim dobrim Philipsom, a da opet ne potrosim gomilu para. Hvala svima koji ste odgovarali i koji cete odgovoriti ubuduce.
  12. Bato, prostorija nije velika, slusam uglavnom klasiku i jazz. Bitno je da zvuk bude sto bolji, bez divljanja visokih i prenapuhanpg basa. Za dugotrajnije i sto opustenije slusanje. Imas li neko pojacalo na umu?
  13. Nabavio sam nedavno Philips CD 850 MkII kao zamjenu za moj mrtvi Marantz CD40. To je inace moja stara 'linija' koja ima jos Marantz PM 35MkII i koristim je u maloj sobi, za povremeno slusanje. Moram priznati da me Philips odusevio, puuuno bolje svira od Marantzove 40-tke i cak me ta kvaliteta zvuka nagnala da pokusam naci neko bolje koristeno pojacalo. Sta odabrati? Nude se neki stariji Pioneer modeli (656MkII) i jedan Technics SU-V85A ... Ili da pokusam sa nekim novijim uredjajem? Unaprijed zahvaljujem na savjetu!
×
×
  • Create New...