Jump to content


Hi-Files: Deseti Hi-Files Show


Ljuba

Recommended Posts

Da li iko zna kako se zove ona operska pevacica koja je pustana na dynaudiu u subotu? covek je nesto spominjao kako peva posle mocartovog rekvijema.Najezio sam se kad sam joj cuo glas.

Nisam bio na sajmu,ali je mozda cd koji imam ,a odgovara opisu:Mozart-"Requiem" + Barbara Hendricks-"Exsultate,jubilate"

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 216
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Žao mi je Å¡to nisam stigao da obidjem viÅ¡e soba, ali onako na brzinu mislim da je BFA sa Rockportima dokazao superiornost u domenu elektronike. Muzikalnost, rezolutnost pogotovo na kvalitetnijim materijalima fascinantna (za moj ukus na gornjoj granici), u isto vreme pun i relaksiran zvuk - definicija Hi End-a! BFA iz godine u godinu sve bolji, sve Äestitke BoÅ¡ku za uloženu energiju i pravi odnos prema potencijalnim kupcima!

Pridružujem se Äestitkama Ljubi za odliÄnu organizaciju sajma, pa da iduće godine HFS bude lider u regionu hifi deÅ¡avanja!

Link to comment
Share on other sites

   Iako je priliÄno kasno i mrzi me da piÅ¡em moram da iznesem par utisaka sa danaÅ¡nje posete sajmu.Ove godine sam se vremenski zadržao viÅ¡e nego par zadnjih poseta zajedno, tako da moje Äestitke organizatoru i na prvom mestu samim izlagaÄima, a zatim i posetiocima, koji su (smo) svi zajedno doprineli uspehu i pozitivnoj atmosferi ovog dogaÄ‘aja!

 

   Mislim da je ove godine doÅ¡lo do osetnog pomaka, ne toliko u samoj organizaciji koliko u samom kvalitetu nastupa i prezentacija izlagaÄa, poÄevÅ¡i od koncepcije izloženih sistema i opreme, naÄina prezentovanja, muziÄkog materijala, itd pa do kompletnog odnosa i komunikacije sa posetiocima.U ovom segmentu i dalje prednjaÄi VOX trade, sa svojim rutinski uhodanim, standardnim nastupom(pohvale za njih).Kod ostalih se primećuje znaÄajna promena na bolje i (kod nekih manje kod nekih viÅ¡e) dostizanje jednog profesionalnog nivoa, Å¡to je takoÄ‘e za pohvalu.Na Å¡tandu Usher-Cayin, standardno veselo raspoloženje, u sobi 214

Soulines/Pointe/Finel/FTA prijateljska atmosfera, Boško BFA takođe.Ni ostali ne zaostaju, sve zavisi koliko se ko gde zadržao.

 

    Mala zamerka na organizaciju je to Å¡to mislim da nekoliko izlagaÄa nije imalo adekvatne sobe tj.sale, neki veće, a neki manje od optimalnih, Å¡to je donekle uticalo na nepotpuno iskazivanje performansi izložene opreme.Tu prvenstveno mislim na BFA i Gallus sa malom i Tannoy Densen, sa velikom prostorijom.No, verujem da tu raspodelu  nije tako lako izvesti idealno u praksi "kako mali Perica zamiÅ¡lja", tako da nije straÅ¡no a i biće bolje drugi put.

 

    Å to se ukupnog kvaliteta zvuka tiÄe, teÅ¡ko je reći "taj i taj je apsolutno najbolji". Mene je oduÅ¡evio BFA Rockport, iako sam BFA sluÅ¡ao pre par dana u AV Impulsu sa Spendor A9 i tada se oduÅ¡evio, ova varijanta sa Rockportima je joÅ¡ korak viÅ¡e(kako i ne bi za te  pare).Zatim Usher Mini dancer, slažem se u potpunosti sa kolegom Anubisom da je to zvuÄnik sajma, mada me nije iznenadio, sluÅ¡ao sam Ushere i ranije, standardno vrhunski, sa ubedljivo najboljom zavrÅ¡nom obradom.

 

    Gallus je po meni vrhunski zvuÄnik, za pare koje su obiÄnom smrtniku dostupne makar u snovima(za razliku od većine HI-AND-a) SluÅ¡ao sam ih samo sa gramofonom i mislim da nisu najsretnije upareni i da su zvuÄali za nijansu oÅ¡trije nego Å¡to treba i da mogu mnogo bolje.TakoÄ‘e, već sam pomenuo, neadekvatna prostorija.Ne znam kakav je kvalitet izrade i zavrÅ¡ne obrade, bilo je mraÄno.

 

     Dynaudio vrhunski, ali! Taj sistem nije sistem koji ćete sresti u realnosti.Prvo zvuÄnik nije za onu prostoriju, drugo, kažu da i amplifikacija iako vrhunska, nije mu idealan partner, treće, standardno kod VOX-a kablovi koÅ¡taju ne zna se koliko i prevazilaze kategoriju sistema..Zvuk vrhunski, na muziÄkim žanrovima za koje je ovaj Confidence namenjen.Mene liÄno su oduÅ¡evili oni ruski horovi.Na marimba udaraÄkoj numeri su gubili dah zbog gore navedenih ograniÄenja, Å¡to naravno ne umanjuje kvalitet zvuÄnika, treba ga Äuti u uslovima za koje je i pravljen.

 

    Sistem Äiji mi se zvuk jako dopao a ne koÅ¡ta hiljade i hiljade eura(mada za nas nije jeftin) je Opera zvuÄnici, Unison pojaÄalo i Musical Fidelity strimer.KEF LS50 na žalost nisam Äuo, kao ni joÅ¡ mnogo toga, ne može se sve za jedno popodne.

 

  TakoÄ‘e moram da pomenem ekipu Soulines/Pointe/Finel/FTA, koji su u svoje proizvode uložili rad znanje i entuzijazam i ponudili proizvode odliÄnog kvaliteta, cenom primerenom naÅ¡em tržiÅ¡tu, posebno mislim na FTA, poÅ¡to sam sa njihovim proizvodima najfamilijarniji(bez namere da druge omalovažim)

Link to comment
Share on other sites

Ajd da napisem i ja koju rec, pogotovu jer su se slegli utisci od posete (u subotu)

 

Kao sto sam napisao ranije, sve pohvale organizatorima, izlagacima a na kraju i posetiocima. Opustena atmosfera, dobar zvuk  i lepo drustvo su obelezili sajam

 

Dakle moji utisci su sledeci (a vecim delom i kolega koji su bili samnom):

 

Vox trade :  Moje misljenje je da VTL + Dyn Con 2 nisu dobar match, pogotovu jer su imali odlican cd player na raspolaganju. U subotu oko 13h kada smo  slusali sistem, u nekim zivljim deonicama pojacalo je odlazilo u klipping vise puta, verovatno su zvucnici trazili vise struje ili sta vec. 

 

HiendFi : slusao sam obe kombinacije Usher zvucnika, veci me nisu nesto dojmili ali manji (pogotovu da su u malo manjoj prostoriji) bi mogli biti fini izbor. Zao mi je sto nisu ukljucivali i Cayin  komponente koje su stajale sa desne strane (podsecaju na vintage, kutije su izradjene od drveta). Predlog za njih za naredni sajam, manja soba, + manji Usher dancer+ Cayin od drveta

 

BFA + AudioSan : zao mi je ali zvuk  ne opravdava cenu. Koliko sam shvatio radi se o 40-50.000 Eura a to ne zvuci tako, ni u ludilu. Trebali bi malo da prosetaju po sajmu i ponesto cuju od drugih.  Mislim da su bolji deo zvucnici ali da na kraju sve uprska pojacalo ili DAC ili nesto trece

 

4Audio( u prizemlju): kada smo bili kod njih svirala je Marantz-ova Consolette, 1000 Eur, a zvuk zaboravis za 2 sekunde, 

 

Player : Roksan je bio na repertoaru za slusanje, solidna prica, nemam pojma koliko kosta a zvuk - nista specijalno ali  O.K. 

 

Audiophile : Slusali oba sistema i manji (po ceni) Tannoy (Mercury V4=450 Eur) je ubedljivi bestbuy u ovom trenutku. Pustali smo i jedan za drugim oba sistema sa istim numerama i uprkos neadekvatnoj sobi (prevelika je) Mercury je bio veoma bilizu skupljem modelu a razlika u ceni zvucnika je 3 puta+ cena Densen sistema u odnosu na Denon. 

 

Dayens : Auuuuuuu, ko kupi one zvucnike i da 1250 Eur za njih mora da ima ozbiljne probleme sa sluhom i preporucujem mu konsultacije kod kolege koji je ORL hirurg. Verovatno da je pojacalo bolji deo sistema ali zvucnici..... Izdrzali smo 1,5 kompoziciju (iz pristojnosti nismo izasli na polovini)

 

4Audio (na spratu): Martin Logan - lep zvuk, ne znam sta je bio ostatak sistema ali bas je lepo zvucalo. Mnogo mi je zao sto nismo bili u nedelju, da cujem Unison Simply Italy + Opera Grand Mezza. (prosle godine sam se ozbiljno razocarao sa skupljom kombinacijom Unison + Opera)

 

Mkabl: bas smo zeljno iscekivali da cujemo MBL i opravdali su ocekivanja. Mislim da u niskim tonovima moze da se poradi jos malo ali ona trodimenzionalnost u visokim i srednjim prosto opcinjava. Puno hvala domacem distributeru za prezentaciju

 

Gallus : najbolji zvuk na sajmu uzimajuci u obzir novac (pricam naravno samo o zvucnicima). Jeste bilo preglasno, jeste da Staccato zahteva vecu sobu alii   :klanjanje  (pogotovu jer mi je kolega preneo da kostaju 4800 a u stvari su 3800)

 

Soullines + Finel + Pointe + FTA : najslabija karika su zvucnici, niskih tonova je bilo u tragovima, mozda je bolje da su doneli zvucnike koji primereniji sajamskim prezentacijama, ostatak sistema, korektno. Ja nisam neki ljubitelj gramofona ali oba su veoma lepo izradjena, drago mi je da se neko ovde trudi da i vizuelna prezentacija bude odgovarajuca

 

Jos jednom puno hvala svima za lepo druzenje

Link to comment
Share on other sites

Možda su nas Gallus osvojili zato Å¡to su puÅ¡tali glasno muziku. Verovatno su Äitali onaj strani Älanak koje su prenele naÅ¡e novine da srbi vole glasnu muziku. ;-)

 

Za moj ukus jeste bilo glasno i malo oÅ¡triji zvuk. Ali ja tu vidim veliki potencijal u oblikovanju. ZvuÄnici po meni mogu da budu jako dobri za sve žanorove pa i za ono Å¡to dosta sluÅ¡am a to je rock. Ceo spektar pokriva. Ja i moj drugar smo se složili da može da ide i kao zvuk u kafićima i manjim klubovima. Ima sve elemente koji su tu - prodornost, dinamiÄnost a opet ne opterećuje.

 

@kefalo81 + vladovid - sta vam se konkretno kod dayensa nije dopalo?

Link to comment
Share on other sites

Dayens : nema basa uopste, ni u tragovima (sto je za ocekivati kad su u pitanju  midbass membrane od 6-7cm), zvucna slika uska , sweet spot izuzetno mali , cak mislim da je zvucna slika pomerena, ali nisam se previze zadrzavao u sobi da bih svoje misljenje upotpunio. Bilo je previse losih stvari u zvuku da bih gubio vreme kod njih.  Uglavnom, spustis se sprat nize i za 3 puta manje love imas bolji zvucnik. Sorry Mike ali to je to 

Link to comment
Share on other sites

Mislim da je greÅ¡ka kod dayensa bila pogreÅ¡an izbor kutija, zvuÄale su nemoćno i za onako malu prostoriju.

Na molbu su pustili Dire straits cije numere poznajem i to je bilo tako sitno i bez basa da nisam ni ostao do kraja da odslusam.

Zao mi ljudi, trudili su se , bili izuzetno ljubazni ali prosto mislim da su napravili grešku sa izborom zvucnika.

Ipak je njihova soba bila najmanje popunjena, sto govori da nisam usamljen u utisku. Å teta, vjerujem da su dobri ali ono je prosto zvuÄalo lose i ne mogu sad iz kurtoazije da piÅ¡em pohvalno kada za to zaista nema osnova.

Nadam se da ce se popraviti iduće godine.

Link to comment
Share on other sites

Poz svima,Morao sam i ja da cestitam na izvrsnom sajmu,jednostavno sam uzivao,Predivno provedenih cetiri ipo sata na sajmu,Zbog truda svih ucesnika mislim da bi bilo nekorektno pljuvati uredjaje koje smo slusali.ipak to dali nam se nesto svidja je individualno.ali da nebih odudarao od balkanskog mentaliteta,osvrnucu se na  sobu gospodina Dobrina i njegovom zanesenoscu sa minijaturnim drajverima.Cim sam usao u sobu pokajao sam se sto sam krocio ali iz pristojnosti sam seo  desetak minuta,sedim slusam i uvidjam da konstuktor zeli da nam pokaze kako i bez bas drajvera iz kutije dobro konstruisane moze nesto da izadje,nesto...,gledam lica drugih koji sede sa nestrpljenjem da izadju i nemogu medju nama da pronadjem ciljnu trzisnu grupu za ovaj proizvod,kakvom audiofilu treba nesto ovako.

ovo je dobronamerna opaska iz razloga sto dayens ima puno godina iskustva u izradi kutija i zna da napravi vrhunsku kutiju.

sta ce  pripremiti za sledeci sajam?

zvucne kutije samo sa visokotoncima,

nadam se da nece,

neka se iz dayensa neljute i zelim im puno srece u daljem radu.

jos jednom pozdrav i cestitke za celokupnu organizaciju

Link to comment
Share on other sites

Svaka cast organizatoru,

 

mislim ovakav sajam predstavlja ne samo dogadjaj vezan za ''teniku'' vec i svojevrstan kulturni dogadjaj, pa stoga i Beograd kao grad duguje zahvalnost organizatoru... Za cinjenicu da Beograd ponekad zna da se priblizi nekim kulturnim metropolama, zahvalnost uvek dugujemo ovakvoj vrsti entuzijazma i licnog pregnuca pojedinaca.

Mislim da je dobra stvar da clanovi foruma iznesu svoje utiske i zapazanja o pojedinim sistemima, jer na taj nacin vidimo i onu ''objektivnu'' stranu, ali i sarolikost ''subjektivnih'' dozivljaja i razlicitost ukusa.

 

Vox trade soba je za mene bila standardno kvalitetna i sto se tice sistema (zvuka) i sto se tice prezentacije, kao uostalom i svih prethodnih godina . Desilo se par puta da potenciometar bude napanjen na 15h sto je izazvalo problem, ali ne bih rekao da je pojacalo neodgovarajuce za te zvucnike, jer treba uzeti faktor velicine sobe, buku koja je dolazila iz susedne sobe, brojnost publike, otvaranje i zatvaranje vrata... svakako u kucnim uslovima ne bi bilo potrebe da potenciometar prelazi 12h. U ovoj sobi je tradicionalno i ''najozbiljnija'' atmosfera, kao neko akademsko predavanje iz muzike...ili emisija na radio Beogradu... :-)

 

BFA + Rockport combo je prica za sebe. BFA uredjaje sam imao prilike da slusam na ranijim sajmovima, kao i pre par dana sa Spendorima A9 (sto mi je dalo poseban uvid jer smo slusali prilicno dugo i prosli kroz sve zanrove, pisao sam o tome u Spendor temi). Radi se o vrlo kvalitetnom zvuku, rekao bih skolski primer HI END-a u ''objektivnom smislu'' bez obzira na ukuse. Ne bih posebno opisivao zvuk, vec bih ukazao na par detalja. Sami zvucnici Rockport su ostavili utisak ''velikog zvuka'' (sto je i logicno jer se radi o prilicno velikim kutijama :-) ), ali su mi Spendori A9 u pojedinim trenucima zvucali mnogo ''prirodnije'' i ''opustenije''. Zvuk iz Rockport-a je u pojedinim trenucima bio ''napucan'' sto nekome moze i da se svidi, stvar je ukusa. Jedan mozda bizaran detalj estetske prirode mi je ostavio los utisak, a to je prednja ploca na zvucnicima koja je bila oblozena necim nalik na itison, za tu lovu mogli bi da bace oko npr. na Sonuse istog (i daleko nizeg) cenovnog ranga. Licno daleko mi se vise svideo Spendor, ali o ukusima nije raspravljati ( sto svakako ne vazi za cenu koja je vise od X 3 )

 

Player je na mene ostavio odlican utisak, a tu pre svega mislim na entry level Maratz combo + KEF LS 50 !!! Vrlo lep zvuk, zvucnici odaju utisak dosta vecih kutija. Posebno treba imati u vidu velicinu sobe (ogromna), brojnost publike i cinjenicu da je u susednoj sobi konstantno gruvao Home cinema sistem. Omaleni LS 50 i Marantzi su sasvim lepo izasli na kraj sa tim otezavajucim okolnostima. Mislim da bi u kucnim uslovima taj combo zvucao kao da je u bar 2X visem cenovnom rangu. E sad, neko je izneo primedbe na LS 50. Stvar je ukusa, ali mislim da na sajmovima ljudi lako izgube minimum objektivnih kriterijuma. Naime, ukoliko neko iz Vox trade ili BFA sobe udje u Player sobu gde svira KEF LS 50, moze lako da padne u zamku da poredi ''babe i zabe''. Oni transparent kablovi kostaju x X vise od pomenutog Marantz - Kef comba.

 

Ovde moram da za sebe kazem da sam potpuni kreten koji je uspeo da promasi Audiophile sobu, a hteo sam da cujem Tannoy :-(   Propust sam provalio tek drugi dan kada se sajam vec zavrsavao. Nadam se da ce doci sledece godine.

 

Drugi sprat je bila prica za sebe.

 

Dayensi su na mene ostavili utisak monitora specificno namenjenih za gudacke instrumente i kao takvi bi verovatno odgovarali profesionalnim gudacima..

 

Sve pohvale domacoj analognoj sobi. Zvucnici su u pojedinim trenucima znali da zazvuce ''tanko'' , ali sveukupan utisak je vrlo pozitivan. Zvuk je bio takav da je stvarao onu opustenu jazz atmosferu koju jako volim. Poseban kvalitet zvuka je taj sto nije uopste zamarao, mislim da taj sistem covek moze da slusa po ceo dan i uziva. Gramofoni su i u estetskom smislu odlicni. Jos jednom kapa dole.

 

MBL soba je na mene ostavila takodje dobar utisak, jedina zamerka bi bila blagi nedostatak basa, ne znam da li je to bilo od kljucnog znacaja da sistem na mene ostavi utisak da ima dozu ''suzdrzanosti'' ili da lepse kazem ''nenametljivosti''.

 

U 4audio sobi MF + Martin Logan mi je ostavio generalno dobar utisak, ali moram da priznam da elektrostatski zvucnici jednostavno nisu moj par rukava (pripisimo to predrasudama). Nije me odusevio combo Unison + Opera i to pripisujem zvucnicima koji su delovali neubedljivo sa dosta slabim basom ( to pripisujem relativno malim kutijama sa velikim brojem malih mid bas membrana malog precnika).

 

E sad slede ''disonantni tonovi''. Za razliku od vecine na forumu i drustva sa kojim sam bio na sajmu, meni se ''slovenacka soba'' nije svidela. Tacno je da je bila premala, ali je za mene stvarno enigma zasto je tako glasno pustana muzika. Inace volim glasni muziku, ali moj sumnjicavi mozak kada percipira da prezenter (HI FI ili HI END opreme) pusta prejako muziku odmah posumnja da se time nesto ''pokriva''. Da li zbog glasnoce, meni je taj sistem zvucao preostro, na trenutke preotvoreno, cak i hladno. Zicani instrumenti su mi zvucali vrlo zamorno je su zice u pojedinim trenutcima kidale kao da ce da puknu. U jednoj numeri su udaraljke zvucale neprirodno i kruto, a jedna me je u pravilnim razmacima bukvalno udarala u mozak. Imajuci u vidu sve navedeno, kao i nepoznavanje sistema, zaista ne znam da li je do zvucnika ili pojacala, a mozda je i prezenter glasnocom ucinio ''medvedju uslugu'' sistemu. Zapitao sam se koliko dugo bih mogao da slusam taj sistem. Da ne bi bilo da samo kudim, moram da kazem da je gramofon bukvalno state of the art !!!

 

Na kraju bih izneo i par zapazanja koja se odnose na sve izlagace, a i na nas posetioce. Neko je vec dobro primetio da je muzicki repertoar bio prilicno ujednacen u svim sobama. To je i logicno, jer je svako svoj sistem hteo da prikaze u najboljem svetlu. Mozda smo mi kao publika bili suvise stidljivi. Oni koji su trazili da se pusti nesto sto su sami poneli takodje su ostali u istom zanru muzike, tako da ostajemo uskraceni za ocenu svestranosti sistema...svojom krivicom, jer su izlagaci bili vrlo ljubazni i izlazili nam u susret.

 

Ono sto je meni nedostajalo jesu sistemi koji su cenovno HI FI ali znaju da zablistaju i ponekad i pokucaju na vrata HI END kluba. Da budem konkretan, nedavno sam imao prilike da duze slusam i ''napadnem'' svim zanrovima sistem Exposure 2010s2 (cd, DAC i AMP) + Epos. Utisak koji je na mene ostavio je jednom recju odusevljenje. Kada se uzmu u obzir i cene kao objektivan i nazalost nuzan parametar, mislim da bi sistemi koji kostaju i do X3 mogli da se zabrinu.

 

Jos jednom HVALA ORGANIZATORIMA i samo nastavite tako !

Link to comment
Share on other sites

Hvala organizatoru, sajam uspeo. Blagu senku ipak baca nedostatak nekoliko distributera iz prve lige tj brendova tipa Sonus, Bower, Spendor, Accuphase, A Research, Devialet, McIntosh i td.  Steta.

 

Ubedljivo najbolji zvik nasajmu, za tri klase ispred svih ostalih BFA/Rokport! BFA konacno u punom sjaju sa adekvatnim kutijama ispred sebe. Zvuk, kako neko vec rece, kameleonski. Uz dobr snimke vrhunski. Eksplozija dinamike, detalja i transparencije. Soundstage kao laserom iscrtan. Uz lose snimke zvuk spor, trom i bez drajva. Cak i u tim slucajevima oseca se raskos i autoritet kojim sistem reprodukuje muziku. Savetovao bih prezenteru da prica u pauzama izmedju muzickih numera a ne za vreme njihovog trajanja.

 

Slovenacki Galus cenovno daleko pristupacniji je nesto sto bih zaista pozeleo u svom domu. Meni sama prezentacija nije bila preglasna . Slazem se da je zvuk na momente bio malo svetlijeg karaktera ali i posle nekih skoro sat vremena slusanja nisam osetio zamor. Slusali su se i gramofon i cd plejer. Sistem ima to "nesto" sto ne dozvoljava da se izadje iz sobe i napusti prezentacija. U adekvatnijoj prostoriji mislim da bi i utisci bili jos povoljniji.

 

Vox Trade i gospodin Mladja ponovo na visini zadatka kada je retorika u pitanju.Zvuk iz Dynaudio kutija po mom misljenju nikad bolji mozda zato sto ovaj C1 MkII najmanje zvuci kao tipican Dynaudio. Slazem se da je prostor bio preveliki za gabarite kabineta, nedostajalo je crvrstine i mase u najnizem spektru. Pokusaji da se limit kabineta i drajvera nadomesti vecom snagom (potenciometar isao i do 3/4 ukupnog hoda) nije urodio plodom jer je pojacalo ulazilo u kliping i bass podrucije je postajalo neartikulisano. Iza saksija za cvece krpama su bile pokrivene netvork kutije zvucnickih kablova pa se javlja opravdana sumnja da su opet kablovi bili neopravdano skupi, da ne pripadaju ovoj klasi sitema i da njihova cena mozda ponovo prevazilazi cenu samih zvucnika.

Vrlo je neukusno zvucao komentar pomenutog prezentera tj savet kupcima da ne kupuju po svaku cenu hifi sisteme kod jednog distributera jer isti najcesce uzimaju u zastupstvo brendove koje ne biraju planski i ne uzimaju u obzir njihovu medjusobnu sinergiju pa se cesto desava da vrlo skupi sistemi zvuce vrlo lose ali gle srece nase(!!!) to nije slucaj i sa Voxom gde su brendovi birani na pravi nacin pa eto bas tu, kod njih, ne treba da imamo bojazan da ce sve sto izaberemo svirati maksimalno sinergicno i harmonicno. Ako je hteo da uvredi inteligenciju prisutnih definitivno je u tome i uspeo. Respect!

 

Soullines i ostali made in Serbija. Respect za hrabrosti i entuzijazam. Vrlo solidno. Vrlo. Mislim da onaj aluminijumski gramofon moze mnogo vise i mnogo bolje ali su presudili pre svega ogranicenost zvucnika a zatim i pojacala. Mozda je i zla sreca sto je u sobi do svirao bolji gramofon cene 6500e i sto je u tom smiuslu ovaj Soullines ostao zasenjen. Voleo bih da ga cujem u sistemu koji su prezentovali Slovenci. Mislim da bi tu jos kako imao sta da kaze.

 

Dayens katastrofa ili mozda ja ne razumem taj koncept.

 

Player cist i dobar prosek.

 

Audiophile nesto bolji.

 

4audio drugog dana Opera/Unison/MF (5000eura) mnogo uravnotezeniji i koherentniji zvuk u odnosu na prvi dan Logan/MF (12000eura). Logan i MF su mi razocarenje. Moralo bi to bolje za taj novac. Za razliku od sobe na spratu , soba 4audio u prizemlju odlican, na trenutke fenomenalan kucni bioskop. Snaga, definicija, attack ... jako dobro.

 

HiEnd Fi, odlicni mali Usheri. Ovo drugo, djene djene sto bi rekli.

 

MBL,  rezoliucija, poletnost, svezina i leprsavost visokih i srednjih tonova sa  precesto hronicnim nedostatkom najnizih frekvencija. Zviucnici su krivi definitivno. Na trenutke zaista preglasno. Ipak sustinski vrlo dobro.

 

Sustinski, zadovoljan sam prikazanim.

Radujem se sledecem sajmu, sledece jeseni!

Link to comment
Share on other sites

Koji model Eposa?

 

 

 

Ono sto je meni nedostajalo jesu sistemi koji su cenovno HI FI ali znaju da zablistaju i ponekad i pokucaju na vrata HI END kluba. Da budem konkretan, nedavno sam imao prilike da duze slusam i ''napadnem'' svim zanrovima sistem Exposure 2010s2 (cd, DAC i AMP) + Epos. Utisak koji je na mene ostavio je jednom recju odusevljenje. Kada se uzmu u obzir i cene kao objektivan i nazalost nuzan parametar, mislim da bi sistemi koji kostaju i do X3 mogli da se zabrinu.

 

 

 


 

 

Link to comment
Share on other sites

A dje ste vi na dobrom sajmu? :smile:

 

Zato nije odlican, samo dobar. ;)

 

Iskesirao Ljuba da ne ucestvujemo, kaze: "Reci Simo kol'ko kosta da ne izadjete, da i drugi malo dodju do izrazaja!?"  :) Ja mu kazem: "Jel ti nije mnogo dve 'iljade?" Kaze Ljuba:"Nije!" Pruzi ruku on, pruzim ruku ja i ostalo je legenda... ;)

Link to comment
Share on other sites

Zato nije odlican, samo dobar. ;)

 

Iskesirao Ljuba da ne ucestvujemo, kaze: "Reci Simo kol'ko kosta da ne izadjete, da i drugi malo dodju do izrazaja!?"  :) Ja mu kazem: "Jel ti nije mnogo dve 'iljade?" Kaze Ljuba:"Nije!" Pruzi ruku on, pruzim ruku ja i ostalo je legenda... ;)

E moj Simo prodao si se za dve 'iljade dindzi + PDV - nisam to od tebe ocekivao :-)

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...