Jump to content


sola

Članovi
  • Posts

    418
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

Everything posted by sola

  1. Ako te jos nesto interesuje pusti na PM
  2. predivno pojacalo,zvucno bolje od marantza pm 16,naima 5i imao sam ga u moru pojacala odmah se izdvojio i imao sam 5-6 kompleta lampi.mislim da su mi siemens najbolje svirale.imao sam sa njim sonus,kef ls 50,opere.nazalost dok sam testirao kablove ostavio sam spojena dva para kablova a zena je ujutro upalila i sprzila mi je kanal.nakon toga sam ga popravio i prodao nekom iz kikinde za 300 e.sad imam csa 28 nadsvirao je prethodnika exposure 3010 i to opusteno,isto siemens lampe.ja sam moj csa 14 platio 450e.vredi svaki dinar zaista pogotovo sto si namestis zvuk sa lampama kako ti odgovara
  3. Pa normalno da se neocekuje kuci da svira tako sirovo. Ti na sceni slusas orkestar a kuci ti je scena umanjena bar u odnosu 1:20. Smanjen je vokal, smanjeni bubnjevi, violoncelo, kontrabas i da nenabrajam. I sad odjednom cinela je ostala kako zvuci na koncertu medju muzicarima kad sedis.normalno da strci i smeta i smara. Zato se i prave sve komponente pa i kablovi da daju verni prikaz celine dozivljaja sa koncerta.i sve je u pravom odnosu kako treba da bude, pa nerazvija se tek tako neka komponenta po 5-6 godina sa svim finim merenjima i testiranjima, da nije tako svako bi od nas u garazi ili podrumu nesto pravio i petljao.
  4. sola

    Foobar2000

    Snasao sam se. Pravio se problem kad ucitam u fidelizer da podize foobar.sad samo podesim na najace setovanje fidelizer ali bez ucitavanja i jednog plejera. Pa kad fidelizer zavrsi setovanje sistema pokrenem kao Aplejer web i foobar kontrolisem preko foobar 2000 controlera i sljkaju oba bez problema.
  5. sola

    Foobar2000

    Treba mi pomoc u vezi fidelizera i foobara. Laptop je i5, 8 gb kad stavim na fidalizeru podesavanje na audiophile i prioritet na low pusta celi 3-4 min muziku i prekine i moram onda komp da gasim na dugme,.probao sam i setovanja za foobar u fidelizer uputstvu ali isto se dogadja i na wasapi eventu i ks drajverima. A plejer mi radi i na purist i prioritet na normal. Ali priorited bi dao u slusanju foobaru. Foobar mi radi normalno kad u fidalizeru namestim setovanje na minimalist i prioritet low.
  6. sola

    Dynaudio klub

    Hvala vam svima, resena dilema. Poslusao par pesama koje su mi dobro poznate npr. diana krall temptation i sa sundjerima ono sto treba da je na desnoj strani zvucne scene prilicno upecatljiv detalj on skupi na sredinu. Znaci odmah su sklonjeni. A sto se tice basa bez reflex cepova je neslusljivo, sa cepovima ok ali moraju biti na udaljenosti od zida npr 25 cm. Ako su 24 cm bas mi malo zamrlja gornji spektar. A ako je na 26-27 cm onda mi uvuce sredinu i gubi dubinu zvucne scene. Najbolje rezultat imam kad umesto sundjera bas otvora stavim gumene loptice decje i hermeticki ih zatvorim onda imam prakticno kompresije jer sindjer je ipak porozan i uvek propusta malo vazduha.i onda nema nikakvog boomija. Sve u svemu hvala na savetima. Otpadose sudjeri dzaba ih uzimao
  7. sola

    Dynaudio klub

    Sinoc sam slusao sa i bez. Nista ne pomaze u vezi basa. Cujna je razlika u srednjima kao sto si rekao.bez sundjera ima npr. malo odjek gitare e sa sundjerima to nestane jednostavno ostane samo instrument, nisam nacisto sta je bolje tj. pravilnije,neznam kako je sniman materija ni kako je ripovano. Moram da nadjem neki referentni snimak, treba mi vremena. Smiruje zvucnu sliku definitivno.
  8. sola

    Dynaudio klub

    Eto ja vrlo jasno postavio pitanje i namerno sakrio temu u dynaudio klub da nebi bilo menjaj pojacalo, menjaj zvucnike, menjaj zenu, decu, menjaj eustahijevu tubu na svarcaskoj kliniki itd. I da menjao sam. Probao sam na dyno-primare, unison r., mf, samo sam naima 3 promenuo jer sam citao na da je match i ukapirao da stvarno svako moze svasta da pise. Dobar mach je primare, audio analog nije los a za male pare je fantasticno teac bx10 i thule ia60b i 150b.e sad svaki od njih je uneo nesto dobro i nesto lose. Englezi imaju odlican preat i muzikalni su ali ne kao unison i Audio Analogue ali svi nisu detaljni i klinicki precizni kao primare. E zato sam uzeo coplanda vec drugog za par godina i dozirao muzikalnost sa siemens lampama u preampu. Najlakse je zamenuti komponentu sistema. Ali sta kad je doneses kuci,krece agonija. Pustis, slusas sve je to ok prvih par dana a onda krecu mane da se cuju. Pa opet kupovina raznih kablova pa promena ampa, jednog, drugog, treceg kao u slucaju jamo concert 8 ili ushera compas 719. Muka brate muka i na kraju odustajanje u neverici a svasta pokusao. Uh zato sam i napisao da me muka vata kad pomislim na menjanje. Samo me inreresovala postavka sundjera
  9. sola

    Dynaudio klub

    Pa slusaj. I ps zvucnicki ima cardasovu zicu. Zato sam i uzeo. Interkonekt je gold referenceJednostavno nemogu reci da je topliji. Ima sve sto treba i detalje i otvoren je gde treba a prirodnost i boja tona su bas za moj ukus. Sta da ti kazem. Svasta sam probao, ima dobrih kablova ali sam balans zvuka, detaljnost i neutralnost. Mi najvise kod cardasa odgovara. Ima otvorenijih kablova ali mi krenu skakati po zivcima kad sviraju stalno svetlo. Ma da netupim. Ima i bolje. Videcemo sta ce naleteti svremenom
  10. sola

    Dynaudio klub

    Pa zadovoljan sam i ja,ali u datim uslovima, sto znaci da sam svestan ogranicenja zvuka u sobi. Puno toga sam resio sa cardas interkonektom, furutek strujnim i PS Audio xStream Resolution Reference zvucnickim. Dovelo se to u red pa sam pomislio da moze za sicu da jos doteram. He he-naravno da nemoze.
  11. sola

    Dynaudio klub

    Upropastili ste mi kreativan momenat. Sklanjam sundjere. I ja sam primetio da se nista nedogadja. Dzaba baci pare. Nema veze mozda jednog dana zatrebaju.
  12. sola

    Dynaudio klub

    Suca he he. Onaj koji je stvorio temu je promenuo boje dresa. Tema dynaudio je ostala bez svog duhovnog vodje. Vidis da je zapustena. Sad ce nas po broju postova prestici ljubitelji sharp dekova. Samo ako neko otvori temu
  13. sola

    Dynaudio klub

    Uh odlicno.hvala na savetu i ja sam rzmisljao da ga seckam ali neznam gde ga postaviti. Iza tipa 50*50 iza zvucnika ili nize ili kao traka sirine zvucnika od dole do gore, zato reko mozda je neko vezbao. Nebih da mi umrtvi zvuk. I ja sam u cosak kriticni postavio stalak za cd.
  14. sola

    Dynaudio klub

    Pa ja sam iz 80 kv usao u 45 i sad je samo pitanje kad cu u nesto vece pa mi se neprave izleti u prazno
  15. sola

    Dynaudio klub

    Da opis - rastereceno-je ono kako bi trebalo da zvuci. Evo muka me uvatila kad sam pomislio ma menjanje zvucnika.
  16. sola

    Dynaudio klub

    Sta da radim ondak, da urolam sundjere i u podrum da se legu mishovi u njima?Koliko shvatam promasen materijal, soba, zvucnici,pojacalo, promasena tema..............nemogu tek tako uzeti kompresiju.morao bih odredjen model da cujem kod sebe pa onda promena ostatka sistema opet mucenje dok neuskladim sve. Probao sam spendore s5/3 ili slicno nesto, otanko mi zvuce nije to za mene,. A imao sam expo 3010. ma retko ko nema problema hife. Pa i ja nisam spasen toga
  17. sola

    Dynaudio klub

    Imam davno jos dampirane coskove
  18. sola

    Dynaudio klub

    Tacnije cela prostorija je 530x320.podeljena sankom na 330x320 i visina 254.zona slusanja je na 242*320 sto znaci koristim smo deo prostorije.
  19. sola

    Dynaudio klub

    Visina 254 cm. Zvucnici udaljeni od zida 25 cm jednakostranicni trougao od sredine zvucnika stranica 180 cm do slusaoca stranica 210 cm.realno iskoristiv prostor za slusanje je sirina 242 cm-zid gde su zvucnici i polica a 320 nasuprot njima.
  20. sola

    Dynaudio klub

    Nisam,neznam zasto ali davno sam imao par kompresija i nisu mi se nesto svidele. Promenuo mi se i muzicki ukus sto neznaci da mi sad nebi legle.ali jednostavno nisu mi natrcale sto bi rekli.
  21. sola

    Dynaudio klub

    330x320 cm do shanka pa jos 250.ali do shanka racunam slusnu prostoriju. Pa video si a i cuo jos dok sam imao opere grand mezza a ni sa operom callas nije bilo bolje.doveo sam ja to malo u red sa kablovima, pa mi sad pali na pamet ti sundjeri.
  22. sola

    Dynaudio klub

    Pogledao sam vec ranije. Vidi imao sam sigurno jedno 50-60 pari kutija sto podnostojecih sto malih- sf, dyno, meadowlark, jamo concert ser, kef, proac, opere, monitor audio, viene, tannoy, vandersteen itd. ma sve sto je bilo na oglasima da se kupi ja sam kupio i probao. Bilo podnostojece bilo manje uvek imam isti problem sa prostorijom. Focus 220, ma gr6 i slicne podnostojece su neslusljive a kef ls 50 mi je bio ok ali i njima sam morao da stavljam cep u refleks. Trenutno isprobavam pa mi treba savet ako moze znam da ima iskusnih
  23. sola

    Dynaudio klub

    Pozdrav, ako moze mali savet.Imam problem s malom prostorijom i dug niz godina se borim sa tim. Najbolje mi rade kutije tipa sf cocnertino home, dyno focus 110 ili proac tablete. Ako udaljim zvucnike od zida-dobijem preotvorenu zvucnu sliku i sredina mi se uvuce, ako udaljim od sebe i priblizim zidu na 20 cm dobijem vokal i sredini izbacen napred ali sve ostalo okolo postane tamnije usled bas frekvencija koje mi jednostavno prekriju neki deo zvucne slike. Zvucnici su focus 140 sa zatvorenim bas refleksom sa cepovima. Sad sam stavio iza akusticke sundjere koji su 70 sirine i 1 metar visine. Imam utisak da su preveliki, pa bih vas zamolio ako neko ima iskustva kolike bi dimenzije trebali biti. Zvucnici su na rastojanju 160 cm a sedi se na 210 cm od osnovice trougla.
×
×
  • Create New...