_Naum Posted November 25, 2019 Report Share Posted November 25, 2019 Razmisljam o novom Lan kablu. Gledao sam ovaj na audiophonics_u:https://www.audiophonics.fr/en/ethernet-rj45-cables/audiophonics-patch-cable-network-rj45-ethernet-high-end-cat-7-1m-p-7175.html Dosta ga hvale tamo. Kod istog prodavca postoje i "delovi" za njega: Viablue kabl, oko 5€ metar.https://www.audiophonics.fr/en/cables-hautparleur-conducteurs/viablue-ep-7-cable-ethernet-rj45-silver-plated-ofc-copper-o-8mm-p-6698.html i konektori, oko 13€ komad:https://www.audiophonics.fr/en/rj45-plugs/telegartner-mfp8-t568b-connecteur-rj45-ethernet-highend-metal-p-7165.html Pretpostavljam da postoje clanovi koji znaju da ga terminisu. Da li je neko zainteresovan za zajednicku nabavku i izradu. Znacili bi i predlozi gde naci materijal slicnog kvaliteta po mozda boljim cenama. Link to comment Share on other sites More sharing options...
garson Posted November 25, 2019 Report Share Posted November 25, 2019 Terminacija je jednostavna, bez alata. Imam slican RJ45 (Elbac cat6), kupljen na audiophonics-u. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ab Posted November 25, 2019 Report Share Posted November 25, 2019 Није потпуно без алата али ево туторијал: Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Naum Posted November 25, 2019 Author Report Share Posted November 25, 2019 Hvala ljudi. Nema tu neke filozofije izgleda.. Verovatno ću poručiti da probam. AKo nas je više možemo da smanjimo shipping troškove. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nkrgovic Posted November 26, 2019 Report Share Posted November 26, 2019 Pogledaj malo unaokolo, 12.5 EUR je dosta za taj Telegartner, ima ih sigurno ispod 10 EUR i za tako male kolicine. Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Naum Posted November 26, 2019 Author Report Share Posted November 26, 2019 Kod nas ne mogu da nađem. Al u pravu si može i za manje. Sad vidim da si negde rekao da ti je taj konektor "malo naporan", možeš li malo da pojasniš, dal zvučno? Takođe za ovaj Viablue kabl postoji varijanta sa solid provodnicima. Pretpostavljam da ta nije ok za ovakav kabl, tj. da treba uzeti licnasti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nkrgovic Posted November 26, 2019 Report Share Posted November 26, 2019 Ne, jer ja mrezne kablove trosim za mrezu - ne za zvuk. :/ Iskreno, imas pristojnih gotovih Cat7 kablova za do 10 EUR, sa pristojnim konektorima, ja sam uzimao u Gigatronu neke... E sad, meni su trebali dobi kablovi za 10GBase-T mrezu, i oni tu rade. Doduse, ja volim Telegartner i trosim ih u mrezi, ali 12 EUR je mnogo, to je 25EUR za patch, a meni obicno trebaju desetine komada... Opet, ja to koristim za mrezu. Sto se kabla tice, pravilo je da solid core kabl ide samo u fixne instalacije, znaci poganje u zid, kanalice, ispod poda ili u spusteni plafon - nikako negde "van". Ti kablovi su kvalitetni, ali krti i moze doci do prekida. Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Naum Posted November 26, 2019 Author Report Share Posted November 26, 2019 Jasno. Hvala. Čitao sam da se dobro pakazao Supra cat8 patch kabl. Ili ću njega ili viablue sa audiophonicsa.. 40ak € nije ogromna investicija. AKo se bar malo dobija sq_a dobro je. I ako je tako možda nekada uložim i u još jedan, od modema do routera. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nkrgovic Posted November 26, 2019 Report Share Posted November 26, 2019 Ma naravno da nije, nego ja kad imam posla sa mrezama to obicno nije jedan ili dva kabla... A onda znaci razlika. Savet: Probaj da uzmes istog proizvodjaca kabl i konektor, iste kategorije. Jos bolje, terminiran patch, sertifikovan na neku kategoriju. Obicno bude jevtinije a bolje... Pogledaj malo racunarske prodavnice.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bkrmar Posted November 26, 2019 Report Share Posted November 26, 2019 Bolje stavi iFi iPower napajanje na ruter / modem, veći je problem loše napajanje. Inače, ima dobar lan kabl, pun bakar u Kanibalu, Belden. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zexx Posted November 26, 2019 Report Share Posted November 26, 2019 2 minuta ranije, nkrgovic said: Ma naravno da nije, nego ja kad imam posla sa mrezama to obicno nije jedan ili dva kabla... A onda znaci razlika. Savet: Probaj da uzmes istog proizvodjaca kabl i konektor, iste kategorije. Jos bolje, terminiran patch, sertifikovan na neku kategoriju. Obicno bude jevtinije a bolje... Pogledaj malo racunarske prodavnice.... Taj fabrički terminisan Telegartner je jeftin i dobar, ali za mrežu, svi uređaji u kući su mi povezani tim kablovima. Međutim, u odnosu na WireWorld StarLight CAT8 sa kojim sam ga poredio, nema šta da traži, nažalost... Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Naum Posted November 26, 2019 Author Report Share Posted November 26, 2019 Nije mi palo na pamet da menjam napajanje na modemu i routeru. Ako je 5v to mogu da uradim već danas :-).. Ne verujem da je taj Belden bolji od pominjanog Telegartner_ovog.WireWorld StarLight CAT8 je sigurno dobar, al ipak bi pokušao sa nekim do 50€. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zexx Posted November 26, 2019 Report Share Posted November 26, 2019 4 minuta ranije, _Naum said: Nije mi palo na pamet da menjam napajanje na modemu i routeru. Ako je 5v to mogu da uradim već danas :-).. Ne verujem da je taj Belden bolji od pominjanog Telegartner_ovog.WireWorld StarLight CAT8 je sigurno dobar, al ipak bi pokušao sa nekim do 50€. Nisam ga ni ja kupio, first things first, prvo zec (streamer), ondaK ražanj... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lobster6117 Posted November 26, 2019 Report Share Posted November 26, 2019 RSD 745.01 | Industrial First Class - RJ45 Shielded Field Plug - Cat.6A STP Field Termination Connector - CAT8 STP Field Termination Plughttps://s.click.aliexpress.com/e/dIK8vUdESent from my iPad using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
lobster6117 Posted November 26, 2019 Report Share Posted November 26, 2019 Sent from my iPad using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
lobster6117 Posted November 26, 2019 Report Share Posted November 26, 2019 https://forum-hifi.fr/thread-8687.html Mozda ovo bude interesantno.Sent from my iPad using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Naum Posted November 26, 2019 Author Report Share Posted November 26, 2019 lobster6117 hvala. Ko bi znao šta je bolje, ovi sa alija ili telegartner. Dal na ali_ju uzeti metal boot ili pastic boot. Pretpostavljam da je bolje uzeti cat8 i da je on kompatibilan takodje sa cat7 kablom. Pročitaću ovo sa francuskog sajta sutra.. edit: ovo sa linka ima 135 strana, pritom google prevod.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lobster6117 Posted November 27, 2019 Report Share Posted November 27, 2019 telegartner ovakva mislim da nema za te pareSent from my iPad using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Naum Posted November 27, 2019 Author Report Share Posted November 27, 2019 Znači cat8 plastic boot, i viablue kabl sa audiophonics_a. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ab Posted November 27, 2019 Report Share Posted November 27, 2019 https://www.bluejeanscable.com/store/data-cables/indexmob.htm Имам одлично искуство са овим произвођачем, уз сваки производ се шаље и тест купљеног производа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Naum Posted November 27, 2019 Author Report Share Posted November 27, 2019 @ab Hvala. Ako nije komplikovano terminisati, pretpostavljam da taj test ne znaci puno. Bitne su info dal je neko osetio boljitak u zvuku. Za viablue kabl na dosta mesta nalazim pozitivne utiske. Takodje i za Supra cat8. Link to comment Share on other sites More sharing options...
garson Posted November 27, 2019 Report Share Posted November 27, 2019 Sta ce povezivati taj kabl pa se ocekuje pomak u kvalitetu zvuka? Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Naum Posted November 27, 2019 Author Report Share Posted November 27, 2019 Allo Usbridge signature player i ruter (asus oznaka nesto sa 66). Mada dobar kabl bi dao boljitak na bilo kom sistemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ab Posted November 28, 2019 Report Share Posted November 28, 2019 10 sati ranije, _Naum said: @ab Hvala. Ako nije komplikovano terminisati, pretpostavljam da taj test ne znaci puno. Bitne su info dal je neko osetio boljitak u zvuku. Za viablue kabl na dosta mesta nalazim pozitivne utiske. Takodje i za Supra cat8. Тест доказује да дати кабал испуњава одређени стандард што би уједно и био предуслов доброг звука. Писао сам мало о лан каблу који сам правио који је имао "нестабилну конзистентност" управо на конектору у зависности колико је тај конектор стезао сам кабал - конектор је био управо Телегартнер са твог линка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lobster6117 Posted November 28, 2019 Report Share Posted November 28, 2019 https://s.click.aliexpress.com/e/dllnNIzSSent from my iPad using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now