Jump to content

garson

Članovi
 • Posts

  2,276
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by garson

 1. Nije glupost, ali ga gurati tamo gde mu (verovatno) mesta nema, jeste glupost. I ja videh test DACa sa i bez eksternog kloka, razlike su bile na nivou statisticke greske, i (verovatno) not audible.
 2. Nista cudno sto trziste ovakvih (neko bi rekao snake oil) uredjaja raste zadnjih godina. Kupis D-Link za 10e, upakujes u fensi kutiju, i (probas da) prodas za 500e. Pre neki dan "naletim" na audiofilski m.2 ssd. SSD - Solid Snake-Oil Storage Eto ga Crystek CCHD-957 oscilator, 2 Audionote Kaisei 220uf kond-a.
 3. Kakve veze ima da li je prvi ili drugi vlasnik? Ja sam uzimao neku opremu od prvih vlasnika (u besprekornom stanju), i takvu je prodavao. Davno sam kupio MA RS1 od prvog vlasnika (bili stari 6meseci-1 godinu), i kada sam ih prodao posle koju godinu, kupac kad je dosao da ih pogleda rekao:"Pa ovo kao da je juce kupljeno novo u radnji"
 4. Ako sa tim ruterom sve radim sem Linn app, jasno je sta je problem, a to nije ruter. Al dobro svakako lakse zameniti ruter, i udovoljiti Linn-u nego menjati Linn.
 5. Verovatno koristio kucni aparat za zavarivanje kesa.
 6. garson

  Intel NUC kit

  Da, zaboravio sam da pomenem PicoPSU, oni su verovatno najpoznatiji po DC-DC plocicama. Ovo je njihov sajt. PicoPSU prima 12V na ulazu, to treba imati na umu pri nabavci laptop napajanja. Sto se kvaliteta PicoPSU tice, nisam siguran da li su to menjali, ali pre koju godinu kada sam citao neke recenzije, mana PicoPSU plocica je bila ta sto ne radi filtraciju 12V napona, tj radi passthrough od onoga sto dobije na ulazu (od laptop cigle), te kvalitet zavisi od kvaliteta laptop napajanja.
 7. garson

  Intel NUC kit

  Naravno, ne mora linearno. U principu DC-DC ATX plocica se napaja DC strujom tipa 12V, ili 16-24V te jedina od opcija koristiti neku laptop "ciglu" za AC-DC (napajanje DC-DC plocice). Ja koristim slicno resenje, DC-DC ATX plocica i neka laptop ciglu od ~120W (19V cini mi se). Sasvim dovoljno za racunare male potrosnje, koji imaju klasicne ATX konektore za napajanje (20/24 pin +4/8 pin za CPU). A prednosti sem velicine su i besuman rad. S druge strane neke ploce podrzavaju single rail DC napajanje (tipa 12V ili slicno) te je njima potrebna samo "cigla" dok je na samoj ploci odradjena konverzija u ostale potrebne napone (12,5, 3.3V).
 8. garson

  Intel NUC kit

  HDPLEX 200W DC-ATX + HDPLEX 200W AC-DC HDPLEX 400W HiFi DC-ATX + HDPLEX 400W AC-DC Zavisi od potrebne snage, recimo 200W DC-ATX plus neko linearno napajanje koje daje 16-24V.
 9. Moze, naravno. Ako sam ja dobro razumeo, na glavnom racunaru je muzika, share-uje se folder, i remotely pristupa drugom racunaru, koji pusta muziku citajuci fajlove sa shared folder-a prvog racunara?
 10. Eto novog biznisa za proizvodjace audio opreme, audiofilska bambus daska.
 11. Ne ide ovo bas zajedno u istom pasusu. Nego, postovi su obrisani, ako nista nije uradjeno po pitanju inicijalnog posta moderatora, a siguran sam da nije, da li je onda to zaista akcija za pohvaliti?
 12. Juce predvece je bio veliki outage nekih AWS servisa, tako da je bilo problema na sve strane, ne znam da li Tidal i Qobuz koriste AWS, moguce da je to bio razlog.
 13. Nigde nisam rekao da je drugacije. I Dejan je rekao da je to preciznija formulacija, tako da je ovo sto pisete besmisleno.
 14. Gde sam ja rekao drugacije? Moj quote je bio na Dejanov post "...ispada da najbolje sviraju...". A svakako nisam ocenjivao "njegovo pisanje" (Sterephile) niti to ovde ima ikakav znacaj.
 15. Vise puta sam pisao, evo recimo ovo dole sto je nkrgovic pisao. Veoma jednostavno.
 16. Ispravnije je reci Recezentima se najvise svidelo kako sviraju D'Agostino i AR...
 17. Odlican razlog da se (svojevoljno) preda moderatorska palica nekom drugom, ko bi to (dobro) radio i vikendom. Slozio bih se sa ovim. I ne znam cemu ta neka (potpuno nepotrebna) odvajanja, "slusaci" i "meraci". Ko da neko kupuje uredjaje da bi ih merio.
 18. Tanko je to Zexx. Osnivac firme, '88 godina, kako da citalac About strane zna da li je Bent Holter i dalje u firmi, i ako jeste sta radi tamo.
 19. Pa i nije to pitanje. Izgleda da nekim ljudima nije jasno da je ASR technical review site, simple as that. Ljubo, ne sporim ja njegovo pravo da brise komentare, samo se cudim sta mu smeta, sto bi se neko time bavio.
 20. A ima vremena da obrise komentar? Mislim koga i briga za komentare na youtube-u. Ili dozvolis komentare ili ih ne dozvolis od pocetka.
 21. Neko napisa u temi da je ostavio link na ASR review u komentaru na darko audio youtube review H95 i da je komentar ekspresno obrisan i komentari zabranjeni. Takodje link ostavljen na jos jednom youtube review i tamo je obrisan.
 22. I mi smo Ljubini minioni, i mozda nekog tamo nerviramo, mada malo teze posto smo potpuno nebitni.
 23. @Delija bi trebalo da uzima nadoknadu za koriscenje mekanog 'leba.
×
×
 • Create New...