garson

Članovi
 • Content Count

  1,627
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

About garson

 • Rank
  Audiofil
 • Birthday 01/01/1970

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  Beograd

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ma da, sto da kupuje CD koji je doziveo vrhunac pre neku deceniju, neka kupi fajlove iz nove loudness war kuhinje.
 2. Koji DSD i koji PCM? DSD64/128, PCM 96/192/24?
 3. Za zamenu, komentar pre tvog ili Gox co.
 4. garson

  Koji dac kupiti

  Uglavnom testiraju DACove, po principu ulaz/izlaz. Sve ovo navedeno je ok, ali ne vidim nista lose ako se pogledaju merenja, ipak mogu da pokazu da li uredjaj vredi bar probe.
 5. garson

  Koji dac kupiti

  Naravno. ASR koliko znam odradjuju slusni test, nekoliko dana. Moguce da zbog odsustva onih posebnih audiofilskih prideva (svilenkasti visoki, mas'an bas i slicno) nekom deluje da ne rade slusni test ili da nije dobro odradjen. Ali sam naziv foruma govori na cemu je akcenat, i tom smislu je i dobro da tako nesto postoji, jer u zadnje vreme u HiFi ima dosta "interesantnih" pojava (rolne papira, audiofislki switchevi itd.) Meni je tamo bio zanimljiv test USB regeneratora (Intona i Regen), tu se lepo vidi da li nesto radi ili ne, i ako radi kako radi. Ili Jitterbug npr.
 6. garson

  Koji dac kupiti

  Retorika audiofila je sledeca: Audiofil 1 voli vece grudi, te bira zenu 1 Audiofil 2 voli manje grudi te bira zenu 2 Potencijaljni audiofil pita obojicu, pa ne zna sta mu se vise svidja, kome vise da veruje. Mozda je najbolje da ima srednje grudi? Merenja, bar po meni, ne mogu biti manje ili vise informativna. Informacija je takva kakva je, ASR lepo izmeri pa ko kako hoce da tumaci neka tumaci. Po meni je to vise "fer" nego potpuno subjektivni slusni test neke osobe, koja mozda voli zvuk lampe, ili vise basa itd. Eno neko nahvalio Zen DAC, neko popljuvao. HiFi treba da je visoka vernost, a ne vise basa, manje basa, topli/hladni zvuk itd.
 7. garson

  Koji dac kupiti

  Nema tu suda, merenja su (ili bi trebalo da su) objektivna. Ovako jedan sajt ili korisnik nahvali spravu, drugi popljuje.
 8. Ringe, jesi razmisljao npr o Sotm SMS-200 streamer-u? Cenovno je u rangu Bluesound, nema DAC koji ti ni ne treba, ima Tidal, kao i usb output.
 9. Steta sto nema USB izlaz, to ogranicava i podrzane formate.
 10. Otidosmo u offtopic. Moji postovi u ovoj temi su bili offtopic, jer nisam mislio na Naim vs Parasound. Otvaracu teme (Miroljub) koliko vidim Naim ne odgovara zbog sub-a.
 11. Da ponovim, zavisi dosta od sistema i prostorije. Ja se vise cudim iskljucivosti odredjenih ljudi. Ko ima potrebu za pojacalom od 100W, to je ok, nemaju svi tu potrebu.
 12. Ma da, cim soba predje "magicnih" 12kvadrata, bez 100W nema slusanja muzike. Meni 100W ne treba ni za sta.
 13. Nemaju svi iste potrebe niti sisteme niti prostorije, ne znam cemu cudjenje.
 14. A sta ce ti 100 ili 200W? Za svadbu pod satrom, ili slavu u kuci na selu od 100 kvadrata?
 15. garson

  Koji dac kupiti

  Naznacavanje vrednosti paketa ne prolazi uvek. Nasa carina radi po prilicnom random principu.