Jump to content

DIY Record Clamp

Milos A

Recommended Posts

• Replies 80
  • Created
  • Last Reply
Posted

Ako sam dobro racunao, težak će biti oko 380 grama.

Jel to dovoljno da pritisne krivu ploÄu?

A, kako stoji stvar s opterećenjem motora? Koliko za njih nije mnogo?

Videh jedan "klamp" od gume koji se navlaÄi na spindl. Bez dodatne težine lepi ploÄu. Ima i reÅ¡enja sa navojima, ali se onda navoji moraju urezati na spindl.

Meni ovo gumeno izgleda kao idealno reÅ¡enje (ako govorimo samo o ispravljanju krivih ploÄa).

Posted

Ne znam da li je guma dobro reÅ¡enje zbog vibracija - autor ovog reÅ¡enja je fanatik, u tekstu insistira na aluminijumu, a nikako ne savetuje bakar ili Äelik.

Posted

I ja sam zainteresovan.

Svidžau mi se tajanstveni majstori.Ima li ovaj tvoj neku mraÄnu tajnu ili muÄnu istoriju od koje beži?

OÄu jedan klamp!UÄestvujem.

Posted

Ako sam dobro racunao, težak će biti oko 380 grama.

Jel to dovoljno da pritisne krivu ploÄu?

A, kako stoji stvar s opterećenjem motora? Koliko za njih nije mnogo?

Posted

Uf kakva blamaža, skoro identiÄna tema već postoji na forumu... trebao sam prvo da pretražim... ali Å¡ta je tu je, tema je ponovo roÄ‘ena, kao 'tica Feniks je.

Da, voleo bih prvo da probam taj DIY clamp, sliÄan je ovom, hvala na ponudi!

Posted

Ako se ispostavi da je funkcionalan i, obavezno, lep (fina zavrÅ¡nica, da liÄi na ovaj sa fotografije) - i ja bih jedan.

Ne pominji majstoru Froggy-jevu konverziju u 13 e. Neka bude ta dinarska cena, kada god da napravi. Ako majstor bude tražio 13 e, kada bude napravio to može da bude i par hiljada din. :roll:

Posted

Kuku mene, ja hteo da napravim jedan klamp za svoje sebiÄne potrebe, a sada treba da ponesem teÅ¡ko breme odgovornosti za grupnu nabavku! Jes' - pa da posle u NiÅ¡u testiraju te klampove na subvuferima, i da me optuže da sam u dosluhu sa Tajanstvenim majstorom zakidao na aluminijumu...

Može grupna nabavka, ali da formiramo delegaciju (predlažem da Kontrolu Kvaliteta vodi Bujodrag) i u ponedeljak grupno posetimo Maestra u Dimitrija Tucovića (koji ima i psa, nadam se da se ne zove Polak ;-))

Posted

Može grupna nabavka, ali da formiramo delegaciju (predlažem da Kontrolu Kvaliteta vodi Bujodrag) i u ponedeljak grupno posetimo Maestra u Dimitrija Tucovića (koji ima i psa, nadam se da se ne zove Polak ;-))

Posted

Uf kakva blamaža, skoro identiÄna tema već postoji na forumu... trebao sam prvo da pretražim... ali Å¡ta je tu je, tema je ponovo roÄ‘ena, kao 'tica Feniks je.

Da, voleo bih prvo da probam taj DIY clamp, sliÄan je ovom, hvala na ponudi!

Posted

Neću moći u ponedeljak.

Ali, ako bude problema, evo predloga:nek Majstor napravi jedan komad, ja ću ga platiti, kako god da ispadne.Ako bude zadovoljio funkcionalne i estetske standarde, pokrećemo GB.

Posted

Slažem se sa D Agostinom, predlog je skroz ok.

Ni meni težina nije problem, hranim se zdravo :beer i sportski sam aktivan! :bounce

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...