Jump to content


aleksakg

Članovi
  • Posts

    374
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by aleksakg

  1. Od omiljenih obrada, tj. od onih koje sam u nekim periodima sluÅ¡ao sa uÄestalim ponavljanjima prvo se setih sledećih: 1. Geoffrey Oryema - Listening Wind (album Spirit) / Talking Heads Snimak na Ytb-u je obrisan. 2. Roxy Music - Eight Miles High (album Flesh + Blood) / The Byrds 3. Ove obrade se već setio ras, zato je na kraju: The Walkabouts - The Loom Of The Land (Satisfied Mind) / Nick Cave Džez... tu je već potrebno viÅ¡e mesta, možda nova tema.
  2. Još malo sporta (i razonode): "Svi govore Ali, Ali..." How bizarre
  3. Ako ne može album sa VIP naslovom, neka poÅ¡tovani pokretaÄ teme obriÅ¡e post Kako god, da nije teme ko zna kada bih se setio da imam CD (ne ovaj plus sa Ytb linka) i da bih mogao da se podsetim... Zahvaljujem. The Wedding Present - George Best
  4. KOCHETOV KVINTET Kragujevac, SKC, petak 15.11.2013., 22:00 "MuziÄki tandem Kochetov je formirao kvintet sa dugogodiÅ¡njim prijateljima i kolegama koji ovu vrstu muzike vole i izvode sa velikim zadovoljstvom i ljubavlju. Imajući u vidu da je svaki Älan benda i izuzetan solista i da svako od njih muzici daje svoj liÄni peÄat, svaki nastup nosi posebnu energiju Å¡to kod publike izaziva veoma pozitivne reakcije. Obzirom na to da muziÄari pripadaju razliÄitim generacijama, svirka predstavlja svojevrstan spoj klasiÄnog jazza sa elementima savremenih ritmova. Branko Marković ( kontrabas ) Äije iskustvo i ‘kilometraža’ Äine stub celog benda , PeÄ‘a Milutinović ( bubnjevi ) sa neverovatnom snagom i energijom , Aca PejÄić ( klavijatura ) neponovljivog stila, Max Kochetov ( saxofon ) standardno 'solidan' i Ksenija Kochetova ( vokal ) uvek nepredviDIVA, uÄiniće sve da vas uvedu u svoj svet i da i vaÅ¡im venama prostruji jazz!" (www.trecasmena.com)
  5. E jbg, moja greška; Mislio sam na donji deo Perine "letvice", 150 e. Tj., da li MD može, a ako može - koji modeli, da priđe DAC-u od 150e. Izvinjavam se zbog zabune. A do 50 e za MD, misao o toj ceni me uvukla u grešku.
  6. Sondek, sad' možeÅ¡ da otvoriÅ¡ temu "Å ta se ne sluÅ¡a?" Ne zameri zbog zezanja, mene muÄi i to Å¡to nemam tjuner (od prodaje risivera) a tek da nemam gramofon... A navlaÄenju na TV se jako dobro odupirem.
  7. Pratim Limundo i KP par poslednjih godina i ono Å¡to sam primetio to je da je svaki MiniDisc rec. prodat (pogotovo proÅ¡le godine). Verujem da su svi kupljeni zbog DAC-a, pa me interesuje da li je to varijanta koja može kvalitetno da zameni DIY DAC, bar u cenovnom rangu do 50 e? (DAT ureÄ‘aje reÄ‘e viÄ‘am u ponudi...) Digitalni izvori su mi 10%, ploÄe su ostatak. Sa zvuÄnim karticama nekako i ne bih eksperimentisao a, opet, bih da malo unapredim zvuk i to malo muzike koja ide sa PC-a (malo jer veći deo ide samo kao pozadinsko osvetljenje dok neÅ¡to radim, sedim sa nekim i sl...) LiÄna iskustva sa razliÄitim konveretorima baÅ¡ i nemam. Znam da ova tema nije jedin ovde na forumu, pisalo se i ranije, ali tek odskora sam jako zainteresovan - do sada sam novac uglavnom davao za ploÄe i police.
  8. Da sam se, recimo, malo uletvio , možda bih bolje savladao temu i vaše postove. Ovako, jasno je samo da je "apsolutno" opasan pojam, tj. da je sve relativno, a to smo znali i bez otvaranja teme. Zaboraviću na DAC neko vreme (& pratiti razvoj ove teme)
  9. Jos uvek verujem svojim oÄima i koliko vidim samo je naslagan neki zeleniÅ¡... ovu poslednju je mogao da propusti. Za inventivnost i preciznost izvoÄ‘aÄa radova ocena 1/10.
  10. tobra, znam to... nije bilo znaÄenje "ne želim black varijantu 1200". Ima jedan skoro postavljen i na KP, 350 e. Pogledaću i ovaj ovde. ... A bolje da si razumeo ono Å¡to nije eksplicitno reÄeno nego ovo Å¡to si zakljuÄio iz moje loÅ¡e formulisane konstatacije o željenoj boji. Da ne uvijam, hvala za link, joÅ¡ samo kredit da mi daÅ¡ pa kupim neki i stavim taÄku na pupovine gramofona.
  11. Jeste povoljno za ovako oÄuvan 1200. PoÅ¡la mi voda na usta, ionako ne bih black varijantu.... Samo treba para i neki poznanik gastarbajter da ga tamo pokupi i bezbedno prebaci ovamo... a nemam trenutno Äak ni ovo drugo
  12. Sada videh... nije bila Å¡ala na raÄun deka; Dovoljno bi mi bilo samo da ga imam & gledam....
  13. aleksakg

    Šta se sluša ?

    @ Woland Posle prvog njegovog javljanja neko ga je tako i okarakterisao... Nego, ne bih viÅ¡e o svemu tome. Nije u redu ni Å¡to sam ovu poruku napisao na ovom mestu i, može se reći, skrnaveći ovu temu... a nisam hteo tamo gde je sve nastalo da ne bih novom Älanu zaguÅ¡io temu; a moje pojavljivanje je i inaÄe uglavnom u temi "Muzika". Nije mi svejedno, pomisliće ljudi da sam ko zna koga i ko zna koliko izvreÄ‘ao. Jbg, nisam bio na ovaj naÄin do sada umeÅ¡an u kojekakva prepucavanja na forumu. Gledaću da ovo bude i jedini put.
  14. aleksakg

    Šta se sluša ?

    Znam da nije mesto, ali forum muzika mi je bliži od drugih (viÅ¡e diskofil nrgo audiofil, mizika mi je važnija od opreme) pa da ovde sebi dam oduÅ¡ka. Moderatori posle mogu da obriÅ¡u post, kada se "izjadam" - Paja nije online, a i ne bih da se žalim liÄno njemu jer jesam pogreÅ¡io i malo uvredio Älana. Ali, Älan je pre toga vreÄ‘ao druge Älanove, nazivajući ih "hajvanima" a vreÄ‘ao je i neke zvuÄnike, nazivajući ih "kantama" Opomene kao status sam dobio ja, ali ne i on. Plus, sve je to radio ("zarko1803") bez ikakvih znakova interpunkcije, Äak i bez taÄaka izmeÄ‘u reÄenica !!! Uz, po meni, otežavajuću okolnost: radi se o temi u kojoj je "poÅ¡etnik" postavio neka pitanja, pa bi bio red da se u skladu sa temom daju stvarno korisni saveti pokretaÄu. Ipak, posle moderatorovog posta sa slovima crvenim & jako boldovanim (porukom koju je dobio jer mi je odgovorio eksplicitnijom uvredom) nastavio je uÄešće u temi na konstruktivniji/korisniji naÄin. Eto, packa je pomogla, ali zaÅ¡to meni duplo upozorenje za samo jedno vreÄ‘anje (do kog je doÅ¡lo zbog moje želje da na neki naÄin, iako viÅ¡e-manje neprimeren - koristio sam ipak samo njegove "kvalifikacije" - dam podrÅ¡ku Älanovima koje je on vreÄ‘ao...)? A on ostao bez upozorenja u profilu?? Za kraj, poÅ¡tovanje moderatorima - nije ni njima lako. Willi je online, pa može da briÅ¡e poruku sada kada sam se "izjadao". A upozorenje bi mogao da mi smanji za 1 bod. P.S.: Willi, može poruka i do sutra da ostane, bar da neko vidi kontekst/razlog vreÄ‘anja sa moje strane. Već ujutru verujem da će umesto ove moje poruke stajati samo "Edit Paja" ili kako već...
  15. aleksakg

    Šta se sluša ?

    Prva upravo svirala. Ne znam da li ću ikada presluÅ¡ati poslednja dva R.E.M. albuma (ne znam zaÅ¡to ali su mi unapred delovali zamarajuće, kao i poslednji U2 albumi) pa se vraćam starim... a i novo nemam na vinilu. Druga spremna, uz Å¡naps, za razmiÅ¡ljanje o kojeÄemu i zavrÅ¡etak teÅ¡kog dana.
  16. Šta će mu trake pored ovako lepog deka?
  17. aleksakg

    Šta se sluša ?

    Keith Jarrett, Dewey Redman, Charlie Haden, Paul Motian "Byablue" 1977, ameriÄko ABC Impulse izdanje.
  18. aleksakg

    Šta se sluša ?

    Ova kasapljenja ili Å¡ta već nisam stigao da Äujem iako nekoliko godina CD stoji na polici pored D.D. albuma (a možda i ne smem ) Bolje da, bar za mene, ostane nekasapljeno... evo i linka ka discogs-u jer ova CD-R varijanta ima omot koji je zbog loÅ¡eg kontrasta neÄitljiv. http://www.discogs.c...release/3165185
  19. Ovo za televizor je blo odliÄno! Ne mislim zbog marke, tipa TV-a i sl. već kao i B. - zbog TV-programa
  20. aleksakg

    Šta se sluša ?

    Nisam mislio da ih mrziÅ¡, ali nisam mogao pretpostaviti da ih obožavaÅ¡ (pogotovo onom konstatacijom u kojoj pominjeÅ¡ bljuvotinu). Sada razumem. A i Äovek je Äesto grub prema onima koje voli. (Neću viÅ¡e da mudrujem ) Do "Revenge" sam ih i sluÅ¡ao, kasnije slabo - ni jedan od albuma posle ovog nisam ceo presluÅ¡ao, "Peace" kopiju koju sam brzo nabavio mislim da nisam ni sluÅ¡ao. Missionary Man mi je nekako bila smarajuća; Thorn In My Side sam voleo da pustim i sebi i za druge dok sam radio lep i slabo plaćen posao). Za E. me ne vezuju dogaÄ‘aji poput tvog; Takvi (iz tog životnog doba) vezani su za Duran Duran ("Rio" album) itd. Pomenuta ploÄa je prva koju sam samostalno kupio. Većini oko mene prve ploÄe su bile Doors, Purple, AD/DC... (a većina te većine je, ubeÄ‘en sam, lagala) ili B. Dugme, R. ÄŒorba i sl. DD se nikada nisam stideo i volim uvek da Äujem (prva dva i dosta kasniji The Wedding Album pogotovo; ostalo samo zbog nostalgije i vrlo selektivno)
  21. aleksakg

    Šta se sluša ?

    Heh... evo pomenute kompilacije u oglasu ovde...
  22. aleksakg

    Šta se sluša ?

    Ras, Al' si grub, i viÅ¡e-manje nepravedan prema Eurythmics... mogao si da daÅ¡ link i za ovo - prvo mi je zapalo za oÄi/uÅ¡i (isto mesto, isti uploader): http://soundcloud.co...he-saddest-song HC/Punk/tzv. PostPunk je jedno vreme imao visok procenat u muzici koju sam sluÄao; danas manje. Ali, ako smo kod cover verzija,u lepom sećanju, i sada u povremenom sluÅ¡anju je ova SST Records cover kompilacija: http://www.discogs.c.../release/672830 Pretpostavljam da ti je poznat s' kraja 80-ih i poÄetka 90-ih nekadaÅ¡nji CD klub "Mai Thai" u Skadarskoj 4. Kakav su izbor diskova imali!!! Tamo sam naÅ¡ao ovaj (Duck And Cover CD) i mnoge druge koje sam intezivno svakodnevno presnimavao. Zahvalnost dugujem, sem nekim ljudima u mom okruženju, i Radiu B92 (u vreme dok nisu poÄeli da dave hip-hopom a zatim i tehno muzikom. Sećanje na njihove nezavisne top liste npr. iz 89-e (kao "Omladinski radio B-92") je lepo...
  23. Ima je na Limundu u ponudi: http://www.limundo.c...e-Story/5465931 Stanje omota je ocenjeno sa 5, a vidi se malo oštećenje na "hrbatu", mogao je prodavac da stavi 5-... mada, kakvih sve ocena ima koje ne odgovaraju stvarnom stanju, ovo je još i OK....
  24. Vlado, jeste lep, privukao me je i estetikom i neuobiÄajenim dizajnom prenjeg panela; joÅ¡ da je ležiÅ¡te za kasete potpuno vidljivo... bilo je i nekoh Denonovih u isto vreme u ponudi, izlicitiranih do cena približnih ceni ovog, Å¡ampanj boje, sa fijokom, ali kada ne vidim traku koju mota, nekako nije to to
×
×
  • Create New...