Jump to content

Recommended Posts

Posted

Tobra, ovaj dek sam veÄ jednom imao u kolekciji i to u Å¡ampanj boji, prodao sam ga i požalio, nije mi on toliko zanimljiv tonski koliko estetski, to je zasigurno jedan od najljepÅ¡ih dekova iz proteklog razdoblja, inaÄe zvuÄno je sasvim OK, nije u vrhu kao moj Nak ZX-7, Pioneer CT-93 ili ASC-2001 ali sam viÅ¡e nego zadovoljan.Dugo sam tražio pravi primjerak i to po moguÄnosti iste boje ali naiÅ¡ao je ovaj crni, nisam razoÄaran jer uživo je stvarno predivan, dek je od prvog vlasnika, dokumentacija, daljinac, raÄun i na kraju Å¡to je i najbitnije, dek je u top stanju i vrlo malo je koriÅ¡ten.Cijena je bila 200 Eura, a sama kupovina je bila Äista avantura, kada sam otvorio oglasnik dek je bio tek 30 minuta u oglasu, nazovem dotiÄnog gospodina, a on kaže, vi ste Äetvriti koji se raspituje za dek, zamolio sam rezervaciju na sat vremena, odjurio u banku i uplatio novac na raÄun, za par dana stigao je dek i dokazao da je priÄa bila istinita, sada je u oglasu jedan u Å¡ampanj boji po 350 E

Trenutno sam fokusiran na nabavku Dragona inaÄe bi vjerojatno veÄ bio u kolekciji.

Posted

Gold varijanta izgleda izuzetno,pravi ukras u kuci loveface.gif.Imao sam prilike da ga vidim pre mnogo godina kod kolege sa foruma Andreoti-ja70,takodje i crni izgleda izuzetno.Kostao je 1500 dm.Najbolje je bio ocenjen u Hifi Vision-u,a jako dobro i u Stereoplay-u.Dok su u Stereo-u b-215,Ct-95/cts-920skx-9050s,tcka-6es,dr-1 bili bolje ocenjeni od njega.U What Hifi-ju je takodje bio dobro ocenjen(kostao 650 funti u UK).

Posted

Prvi troglavi dek u mom vlasnistvu...mislim 86-te..post-15969-0-03972000-1293056514_thumb.jpg

Lepo.Testiran je 7/1983 u Stereoplay-u,kostao je tad 900 dm.Aktuelan je bio od 1982 do 1985/86.Imao sam nekad davno model kd-a66 koji je takodje imao mehanizam za kasetu sa desne strane,sto je dugo bilo zastupljeno kod JVC-a(i model tdv-66 koji se pravio u drugoj polovini '80-ih je imao vrata sa desne).

Posted

Sa ovi kasetofonom je 1986 manje vise i pocelo- Akai GX A5X .

http://www.vintageca...com/Akai/GX-A5X

Zaniljivost : DBX filter ( ne bas uspela izvedba , moglo se cuti na tihim deonicama kako sistem ,, dise'' ) , glava za snimanje i reprodukciju je imala jedno magnetno kolo ali namotaji na njemu za reprodukciju i snimanje su bili razdvojeni ( 2.5 sistem). Snimanje je bilo najbolje bez ikakvih filtera.

Moj drug je jako davno imao taj dek i bio zadovoljan njime s'obzirom na samu cenu deka,secam se da su se njegovi snimci dobro culi na mom Korting-u C-220.Kostao je 270 dolara 1986 godine u USA.

Posted

Tobra, ovaj dek sam veÄ jednom imao u kolekciji...

BaÅ¡ je lep, a Å¡to se tiÄe onog drugog dela (tonski) mislim i da Pioneer CT-959 bolje zvuÄi koji i posedujem. Ovde sam postavio katalog od Teac-a veza:Teac katalog

POZDRAV :wave2

Posted

CT-959 je u Stereoplay-u(10/1990) izuzetno nahvaljen,uz Dragona bio je referentni dek(u Stereoplay-u) dok se nisu pojavili dekovi sa dolby s sistyemom.Imao sam prilike da ga probam(doduse jako kratko) i utvrdim da odlicno snima na metal i hrom kasetama,dok je na normalkama bio slabiji(ispod renomea svoje cenovne klase).U Stereo-u je takodje bio sjajno ocenjen,dobio ocenu Excellent.Kostao je 1200 dm.

Posted

CT-959 je u Stereoplay-u(10/1990) izuzetno nahvaljen,uz Dragona bio je referentni dek(u Stereoplay-u) dok se nisu pojavili dekovi sa dolby s sistyemom.Imao sam prilike da ga probam(doduse jako kratko) i utvrdim da odlicno snima na metal i hrom kasetama,dok je na normalkama bio slabiji(ispod renomea svoje cenovne klase).U Stereo-u je takodje bio sjajno ocenjen,dobio ocenu Excellent.Kostao je 1200 dm.

Slažem se delimiÄno sa vaÅ¡im miÅ¡ljenjem, zaÅ¡to, da snima na hrom i metal kasetama ma ubija kako snima a Å¡to se tiÄe norm. zavisi koja mu se ponudi zna on da omane na normalkama. Na TDK normalkama snima dobro na Sony-ma e tu omane snimak može da proÄ‘e ali ima ono ali, a Å¡to se tiÄe ovih kaeta kupljene Tempo, Metro i tako dalje e tu je katastrofa, mada i ovi ostali dekovi koje imam imaju isti problem da snime na norm.

Posted

S'obzirom da sam ga probao jako kratko mozda nekih sat vremena i nisam uspeo puno kaseta da probam u njemu.Na primer Maxell UR se lose cula na njemu,dok je moj Onkyo ta-6711 snimio jako dobro.Probao sam jos jednu normalku,ali ne secam se sad tacno koja je bila.Na Hromu i Metalu zaista je fenomenalan,ne cudi me njegovo poredjenje u Stereoplay-u sa DAT-om i Dragon-om.

Posted

Svim Dekofilima u novoj 2011 godini zelim da kupe svoj omiljeni dek/dekove(ostvare najvecu dekovsku zelju) i puno dobrih hromki i metalki cheers.gif.Zivi bili,sve najlepse vam zelim cheers.gifcheers.gifcheers.gificon_listener.gif.

Posted

Svim Dekofilima u novoj 2011 godini zelim da kupe svoj omiljeni dek/dekove(ostvare najvecu dekovsku zelju) i puno dobrih hromki i metalki

Хвала Шћепане, и моји декови ти Ñе захваљују!

:wave2

Posted

Scepane hvala, nemam baÅ¡ neÅ¡to puno želja ali Dragon je svakako jedna od njih, neÅ¡to kuham no neÄu o ražnju dok je zec joÅ¡ u Å¡umi, slijedeÄi tjedan stiže Hitachi DE-99, viÅ¡e o njamu kada se pojavi kod mene, neki dan sam se razveselio sa jednim Revoxom B-710.

Posted

Dekofili sve najbolje u novoj godini.

Moji dekovi tuzno cekaju cika Zeona za pregled :cheers

E' naÄekaćes se ti, ko Äeka taj i doÄeka, prijatelju mala Å¡ala... SRETNA TI NOVA 2011 PUNO DOBRIH UREÄAJA I DUGO, DUGO TE SLUŽILI...

Posted

E' naÄekaćes se ti, ko Äeka taj i doÄeka, prijatelju mala Å¡ala... SRETNA TI NOVA 2011 PUNO DOBRIH UREÄAJA I DUGO, DUGO TE SLUŽILI...

Ha ha ha, po svemu sudeci si u pravu. Hvala puno, sta da ti pozelim sto ti drugi vec nisu pozeleli osim da te uredjaji dobro sluze. :cheers

Јел је Ñкоро неко помињао ваше тетке или ÑваÑтике?

:banana

Posted

Јел је Ñкоро неко помињао ваше тетке или ÑваÑтике?

:banana

Kad smo kod tetki i svastika moglo bi kume nešto da padne ono u stilu, za novaka bar zbog malera...

Posted

Ma jok sto bi, naci cemo mi tebi nesto mladje. :loveface

Schumy, bez nervoze B) i polako.

Ma da žuti krštaja kao i kod mene, voli batica piletinu. Nego malo smo dali oduška da nas Administracija ne ka*trira...