Jump to content


alex67

Članovi
 • Posts

  2,370
 • Joined

 • Last visited

About alex67

 • Birthday 01/01/1970

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

alex67's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

 • Dedicated
 • First Post
 • Collaborator Rare
 • Posting Machine Rare
 • Week One Done

Recent Badges

 1. Malo zamrla ova tema. Pre neki dan nadjoh jedan Dual C822 u problemima - ne radi transport. Mala zabava za zimske dane (slika je sa net-a).
 2. Odlicno, ovaj link nisam nasao. Koliko sam razumeo, vlasnik je imao problema sa pucanjem na zvucnicima pa ga je detaljno pregledao. Medjutim, ici sa Elna-e na Nichicon je vrlo upitno. U losijim serijama Sansui je standardno koristio Nichicon, vrlo retko Elna kondenzatore. Posle 20 godina otvarati pojacalo i ostaviti glavne kondenzatore nepromenjenim?????? I na kraju ubacivanje 230V uticnice - da bi vlasnik mogao da se igra kablicima. Glupost. Vise ni sam ne znam koliko mi je sa CD plejera spao kabl jer nije cvrsta veza. U svako dana i noci - daj mi zalemljen kabl gde god je moguce, igranje sa kablicima prepustam ostatku audio populacije. Odavno bi ga kod mene zalemio kako bog zapoveda, ali mi onda ostaje rupa na kucistu pa ga silom prilika trpim.
 3. Mogu samo da ti dam informaciju za visokotonac - Vifa D19AD-05-06, njega je lako izvaditi iz kutije jer nije zasrafljen, već je slobodan u gumenom vešanju i samo se ugura u kutiju. Ostatak je na kratkim žicama i potrebna je lemilica da bi ih izvadio / okrenuo. Inače je korišćeno srebrn ožičenje u kutiji i ima dva filtera - jedan za bas a drugi za srednji / visoki. Moguća je bi wire opcija (bar kod mene je tako - pun profil za bas i licnasti kabl za srednje/ visoke). Ako nadjem gde sam zapisao model srednjih i bas zvučnika, poslaću ti. Inače je ovo prva verzija Virgo-a i najteža za naći, verzija 2 ima druge driver-e i daleko je češća (basovi su niže pri podu). Verzija 3 je nastala posle odlaska Joachim Gerhard-a iz firme i ne uživaju idolopoklonstvo ljubitelja AP. Slušao sam površno Scorpio i zadnje verzije Virgo-a, ne bih imao ništa protiv sa su mi u sobi
 4. Malo više o 607ici. Ova serija pojacala je radjena samo za japansko tržište i nije je moguće naći van Japana. Rade na 100v tako da je upotreba step down trafoa obavezna. Inače spada u zadnju / predzadnju generaciju pojacala koju je Sansui , kakvog ga poznajemo, uradio. Nije se stedelo ni na čemu - Riken otpornici sa pozlacenim nozicama gde je potrebno (inače radjeno specijalno za Sansui), Elna kondenzatori svuda, Tamura transformatori. Mogućnost izbora izmedju pasivnog i aktivnog predpojacala, kako se kome više svidja. Antirezonantni ulošci na kućištu pojacala. Predpojacalo je u A klasi, tako da je potrebno nekih sat vremena da se stabilizuje i prosvira kako pripada. MM/ MC gramofonsko predpojacalo, selektor se nalazi na zadnjoj strani. Ovo je inače i zadnja izvedba X balanced amp konfiguracije koja je nastala pocetkom 80tih godina (Sansui AUD 11 2 en AUG90x su prvi predstavnici ove serije. Deklarisano je na 2 x 80W i najslabiji je model iz serije - seriju cine još 707 i 907. Težina je nekih 18tak kilograma (907 preko 35 kg, za entuziaste koji se odluče za transport iz Japana). Zvuk je na neutralnoj strani, laid back karaktera, koji u prvom trenutku ne privlači pažnju na odredjene delove spektra. Medjutim tek kada duže sednete i poslusate shvatite koliko je ovo fenomenalan uredjaj - prvo, ne zamara na duže staze i slušati par sati prodje bez problema i zamora. Čak ni kada se glasnije sluša ni jednog trenutka nemate osecaj da je preglasno (sreća pa nemam komšije koje bi eventualno mogle da se bune). Pozornica, ovde je teško reci koliko je zasluga pojacala a koliko zvučnika (Audio Physic Virgo), medjutim nikada nemate osecaj da zvuk dolazi iz zvučnika. Jednostavno visi u prostoru. Prethodno spomenuti 7700 je zaista fino pojačalo, ali je 607 ipak za dve klase bolje. https://audio-database.com/SANSUI/amp/au-alpha607nra-e.html
 5. Mali dodatak Postojećim Sansui pojačalima. Pokrili smo 70te, 80te i 90te.
 6. Verovatno, kao sto rekoh igrajući se sa starim/ modernim delovima, kvalitet je daleko na strani ovih zadnjih. Medjutim, moderni uredjaji me ne interesuju, osim gde ne ide drugačije (sacd & network streamer). Ja sam našao neki svoj svet u restauriranim starudijama - daju mi zvuk koji mi odgovara sa dizajnom koji volim. Ko voli nove uredjaje razumem i poštujem. Svako ima neku svoju zabavu u ovom. I na kraju - u muzici se može i uživati i kada dolazi sa tranzistora.
 7. Slažem se. Izgled ove starudije je valjda jedino sto me i drži u ovim vodama. Jednostavno obožavam izgled uredjaja iz 70 / 80-tih godina. Imam i nešto novijih uredjaja, digitalija, medjutim ne privlače mi pažnju.
 8. Ne pocinjati. Kupiti novo i da vas ne boli glava. Druzenje sa otpadom zahteva: - osnovno poznavanje elektronike da bi se oprema drzala u kakvom takvom radnom stanju. Zvuk zavisi od slucaja do slucaja, dotrajali kondenzatori, upitni tranzistori i otpornici, rastelovani uredjaji. - ako vec pocinjete sa zabavom, sledece- nije svaki uredjaj zahvalan i isplativ za restauraciju. Za neke se ovo isplati jer su dobro postavljeni s tehnicke strane, vecina ne. Do danas je vreme iscistilo djubre od bisera i cene na trzistu su shodno tome. Nema vise jeftinih a dobrih oldtimer-a. Sta vise, ako samo stoji vintage, cene su blesave bez obzira da li je uredjaj zasluzuje. -problem delova - mnogi delovi vise ne postoje, NOS varijante su vrlo cesto lose kopije. Drugo, opet je NOS isto toliko star kao i deo u vasem uredjaju. -problem nabavke delova. Gde naci sve sto ste pozeleli na jednom mestu. Meni je izvor USA, jer je u EU nemoguce naci sve na jednom mestu bez davanja malog bogatstva na postarine, narucivanjem delova na par strana. -dobri delovi nisu jeftini i racunica zna da postane vrlo upitna (kupovina kvalitetne starudije + nabavka delova). -gomila slobodnog vremena koja vam je potrebna na sredjivanje uredjaja. -delovi iz 70-ih / 80-ih su uglavnom inferiorni delovima koji se nadju danas. -stepen do kojeg zelite da radite restauraciju, sto je opseznija to je i rezultat bolji. Primer, sredjivao sam pre izvesnog vremena 2 pojacala, jedno meni a jedno sinu. Kod mene su ostale manje vise samo stampane ploce , napajanje i kutija iste, kod sina je samo recap uradjen. Razlika u krajnjem rezultatu je vise nego ocigledna. Iako je lepo videti nešto 45g staro da i danas radi.
 9. Nemam pojma sto sa MacBook-a ne ide a ista slika sa iphone-a ide. Šta bi smo bez milion i jednog formata.
 10. Danas vrlo, vrlo tesko, medjutim tu i tamo se nadju primerci od prvog/ drugog vlasnika u lepom stanju, koji su znali ove starine cuvati i brinuti se o njima. Jedino kada se natrci na njih cena nije prijatna. Ali ima.
 11. Nemam pojma, radijatori nisu bas Bog zna šta vreli. Mislim da im više smeta kada stoje na direktnom sunčevom svetlu. Drugo, nisu direktno uz već nekih 30 ak cm odmaknuti. Imao neko problema sa ovim?? Pre ovih su bili Wharfedale diamond 3 - nikad nisam primetio da om nešto fali a stajali su godinama (a kutija je bila daleko lošija od ovih KEF-ova).
 12. Nisam video da je neko predložio nešto od KEF zvučnika. Kod majke sam skrpio neki sistem od ostataka koji su mi se muvali po kući i ne svira sve skupa loše. Zvucnici estetski nisu bili Bog zna šta, tako da sam ih sredio da lice na nešto. Ostatak je neka Sony liberty serija s početka 80tih, s tim sto je pojačalo osvezeno. Iako nisam mislio da će sony moći da gura KEF sa 2 x 25W, sve skupa to ne zvuci uopšte loše (ne bih se bunio ni malo da sam imao ovo kao tinejdžer). Ima tu jos recimo 101, C60, treba pogledati. Ince se radi o KEF 103.2 iz reference serije.
 13. Nisam radio ozbiljna poredjenja ova dva - nemam volje za tim. Ono sto je važan faktor je dostupnost muzičkog materijala. Na dohvat prsta bukvalno. Obožavam play liste na Spotify-u, odrediš nešto sto te zanima i pustiš na - iznenadi me (TIDAL je lošiji po ovom pitanju ali kada nadjes nešto na prvom, preslušaš u boljem streaming-u na drugom).
×
×
 • Create New...