Jump to content

Recommended Posts

Posted

A da nisi malo omasio temu?

Nisam,ovu sliku sam postavio upravo zbog vaznosti strujnih kablova o kojoj smo pisali ovde.Zbog osporavanja strujnih kablova od nekih clanova,postavio sam jednu od slika sa Hifiles Show-a gde su se koristili dobri strujni kablovi,kao sto su ih i drugi izlagaci koristili.Iz razloga sto,ako zastupnici hifi-ja(raznih proizvodjaca) kod nas svi odreda koriste dobre strujne kablove,onda to ipak nesto znaci i govori o znacaju kablova.

Posted

Nisam,ovu sliku sam postavio upravo zbog vaznosti strujnih kablova o kojoj smo pisali ovde.Zbog osporavanja strujnih kablova od nekih clanova,postavio sam jednu od slika sa Hifiles Show-a gde su se koristili dobri strujni kablovi,kao sto su ih i drugi izlagaci koristili.Iz razloga sto ako zastupnici hifi-ja(raznih proizvodjaca) kod nas svi odreda koriste dobre strujne kablove,onda to ipak nesto znaci i govori o znacaju kablova.

Ma da, sigurno cu vise verovati "svima odreda" nego sopstvenim usima... :cheers

Niko nije rekao da strujni kablovi ne daju nikakav efekat, ali efekat je znacajan u izvesnom "kontekstu", u drugom je potpuno zanemarljiv.

Posted

Kod mene i jos nekih ljudi gde smo probali efekat je bio primetan i upravo sam o tome pisao ovde.A i svi ljudi koje poznajem koji imaju iole bolje sisteme koriste dobre strujne kablove.

Posted

Kujo,mislio sam da ces ranije da primetis tu sliku.Sutra idem kod druga koji ima Karan preamp i snagas kas-450 i cd Pioneer pd-95,kupio je nedavno bolje strujne kablove za njih i kaze da je dobio primetno poboljsanje u zvuku(zvao me da dodjem i cujem razliku).Naravno,sve cu da slikam i postavim slike ovde.

Posted
Tek sada vidim da je medju ostalim kablovima, Scepan uslikao i Lapp :cheers na nedavnoj One HiFi prezentaciji:

file.php?id=25489&mode=view

A jedan komad izgleda promice i u prvom planu desno...

.

Morao sam na kraju prezentacije da pogledam koje kablove su koristili za struju(prof.def.) i kabel sa providnom izolacijom je znatno deblji od Lapp-a 3x2,5mm.

Ako pazljivije ,pogledas sliku ,ima na sebi i neku srebrnu nalepnicu,mozda bi Predrag iz One Hi-Fi-a mogao da kaze koji je to bio "strujas" ?

:):cheers

Posted

.

Moram malo da se zezam. :)

Samo da ne pocinjemo ispocetka celu pricu! :D

Taman smo se izgrlili i izljubili... :):)

Ma naravno, :cheers ,obicno pise nesto ,ali ovde nisam video nista na kablu,

Nema vise :blah i :) prelazimo na :cheers i :) i :)

Posted

Kao sto sam i najavio test kablova na sistemu Karan kas-450 snagas i Karan preamp+cd Pioneer pd-95+zvucnici Infinity rs-2.5b.Moram odmah da naglasim da sam bio fasciniran snagasom Karan kas-450 koji je tezak 90 kg :wave2 .Testirao sam 2 FTA strujna kabla(od 120 i 140 evra) sa skupljim Van Den Hul Mainsstream Hybrid strujnim kablom.Napomenuo bih da strujni kablovi FTA korisceni na ovom testu su "neusvirani",kao i da su imali pravljene uticnice(od strane ljudi iz FTA) sa boljim uticnicima bi sigurno svirali jos bolje,ali bi im tad i cena bila veca.Test kablova je radjen na cd-u Pioneer pd-95(kostao 6000 dm,na kome je dodatno napravljen prikljucak za strujne kablove,posto je fabricki iz njega isao obican kabl).Diskovi koji su korisceni na testu su:Mahler-9-ta simfonija u izvodjenju berlinske filharmonije+Simon Rattle(2008),J.S.Bach-Concerto in A minor 593(orgelconzerte-concertos pour orgue),Anton Bruckner,Sosa Felicitad.Rezultati su bili sledeci Van Den Hul je bio primetno bolji po pozicioniranosti instrumenata u prostoru(koja je bila fenomenalna zaista na Van Den Hul-u),tu FTA nije mogao da mu parira.Medjutim sa FTA kablom(oba modela) je zvuk bio otvoreniji,brzi,dinamicniji,detaljniji,eksplozivniji(sto kaze vlasnik sistema na kom je test radjen)sa boljom definicijom u bas podrucju(kod skupljeg modela,pritom jos otvoreniji i bolji).Dok kod malo jeftinijeg modela je bas bio malo losiji(kao kod Van Den Hul-a).Kad se promene uticnice na FTA kablovima ponovicemo ovaj test i videcemo kakvi ce tad biti rezultati(s tim da ce tad kablovi ostati nekoliko dana kod vlasnika ovog sistema,pa ce tad i dati konacan sud o njima).Za mene je ovaj test bio jos jedno odlicno iskustvo u kome se ponovo dokazalo da strujni kablovi u velikoj meri mogu da uticu na zvuk.

post-3062-128510849616_thumb.jpg

post-3062-128510849627_thumb.jpg

post-3062-128510849637_thumb.jpg

post-3062-128510849646_thumb.jpg

post-3062-128510849657_thumb.jpg

Posted

Sledeci test kablova vrsice se na sistemu:Pojacalo EAR 859(bilo je jedno vreme najprodavanije pojacalo u Japanu),zvucnici Omega super 3 xrs(full range),subwoofer Monitor Audio,cd Cambridge 640,gramofon Dual cs-5000,phono preamp Cambridge.

post-3062-12851084972_thumb.jpg

post-3062-128510849733_thumb.jpg

post-3062-128510849744_thumb.jpg

post-3062-128510849754_thumb.jpg

post-3062-128510849764_thumb.jpg