Jump to content


dimski

Članovi
  • Posts

    448
  • Joined

  • Last visited

About dimski

  • Birthday 01/01/1970

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

dimski's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. dimski

    Ima li ga ko??

    odlican, stealth...
  2. Ako ni zbog cega drugog, menjaj skretnicu zbog boje, ne uklapa ti se. A dopada mi se sto si perfekcionista, pri merenju sistema si pazio da ti i skretnica i RTA i merni mikrofon budu od istog renomiranog proizvodjaca. Pozdravi prijatelja, sa takvim ti neprijatelji i ne trebaju! Moguce je da ti se "dip-ovi" u donjem opsegu javljaju i zbog stojecih talasa same prostorije. Mislim da imas na toj skretnici i korekciju kasnjenja za "low end", poigraj se sa time. Sto se tice rupa u "mid-hi" opsegu, verovatno je nesavrsenost samih zvucnika. S druge strane, moguce je da su imali uradjenu korekciju na fabrickoj pasivnoj skretnici koje si se ti tako okrutno i olako resio. Mislim da gresis u tvom ubedjenju da su zvucnici najjednostavnija komponenta audio lanca. Po meni, sve vrste "transducera", naprava koje pretvaraju jedan vid energije u drugi, su izuzetno kriticne za kvalitet zvuka. Gramofonske igle, mikrofoni i zvucnici. Kod preampa, pojacala itd je manje - vise jasno, radi se o struji, jacoj, slabijoj, sta god. I tu naravno postoje uredjaji koji su losi i oni koji rade izuzetno dobro. Ljudski sapat, tembr zice na instrumentu, razne delikatne detalje preko vazduha prima parce celofana zakaceno za kalem koji se mrda i pravi struju tako kvalitetno, da kad ona prodje kroz brdo elektronike opet dodje do kalema spojenog na membranu od kartona ili cega vec i pomera je tako da mi sad razglabamo da li je taj zvuk ipak maaalko ovo ili malko ono a u pitanju su neznatne nijanse ako uzmemo u obzir kroz sta je taj zvuk prosao na putu od svog izvora. Mislim da mala odstupanja od kvaliteta na tim tackama na kojima energija menja oblik imaju ogroman uticaj na kvalitet finalnog zvuka. Jel sam te ubedio ili smorio?
  3. Nazalost nemam tol'ku ženu! Ili na sreću!
  4. Prijatelji, Da li neko moze da me uputi gde bih mogao da nabavim materijal kako bih zamenio stare zastitne mreze na zvuÄnim kutijama? Original izgleda ovako. Hvala unapred!
  5. loptica je jadno uradjena.
  6. Dobra im je ova zgrada CIA-e.
  7. Pored takvih prijatelja ne trebaju ti neprijatelji...
  8. dimski

    Vicevi

    Listajuci magazin koji se dobija na letovima hrvatske avio-kompanije, naidjoh na kartu svih ruta njihovih letova na cijem zaglavlju pise "Map of Destinations" i pervod: "Zemljovid odredista". Aloooo, kakav bre zemljovid?
  9. Pa ti nisi normalan.... Zivot mi nece vise biti isti....Osecam se kao kad mi je neki kreten od druga bez najave pokazao na mobilnom klanje uzivo. Uzas...
  10. dimski

    Vicevi

    Da li je u to vreme bilo gradskih autobusa?
  11. U radiju malih ljudi nema - Laser Topalović BRKA
  12. Gledao sam ovakvog istog na ulici u Becu, bacio neku kintu u koficu. Maestralno. Najbolji deo je stimovanje instrumenta.
  13. Zvijezda Kanade i Amerike Ekrem Jevric Gospoda
×
×
  • Create New...