Trulex Posted January 23 Report Share Posted January 23 Hoću da spojim obične hifi pasivne zvučne kutije na računar. Jel mi treba za to audio pojačalo ili externa zvučna kartica? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marin Posted January 23 Report Share Posted January 23 Pojacalo ti treba sigurno. Bez njega nema zvuka. Bez zvucne karte, tj. ako koristis samo integrisanu zvucnu kartu u maticnoj ploci, imaces zvuk, ali ces osetiti pomak sa boljom USB zvucnom kartom ili DAC-om. Ako hoces preporuke sta da kupis, pisi koje su to zvucne kutije, model i sve, i pisi ako imas neki budzet koji si zamislio da potrosis. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
giZ_Mo Posted January 23 Report Share Posted January 23 Нормално да је појачавач потребан..Послато са M2006C3MNG помоћу Тапатока Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nixie Posted January 23 Report Share Posted January 23 Treba ti samo pojačalo sa line ulazom. Sledeći korak, isključivo u cilju poboljšanja zvuka, bila bi nabavka eksternog DAC uređaja sa USB ulazom ili neke bolje interne/eksterne zvučne kartice. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trulex Posted January 23 Author Report Share Posted January 23 Imam Energy Pro .5 kutije koje sviraju 100 puta bolje od svih aktivnih zvučnika za PC koji sam čuo, zato sam i rešio da bolje njih zakačim na računar nego nešto što će me samo nervirati zujanje i brujanje iz malih plastičnih s...... Imam zvučnu integrisanu i treba mi samo za stereo zvuk. Nemam pojma za koliko se para može dobiti pristojan zvuk na izlazu iz računara, da vredi da Energy sviraju. 50-100 eur? Nemam mesto za standardno analogno pojačalo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marin Posted January 23 Report Share Posted January 23 Hm, ja vise volim kad imam sve komponente odvojene, pa onda mogu i posebno da ih upgrade-ujem i menjam. Ali ima resenja tipa all in one i da su mala. Nasao sam u prodaji MicroMega MyAmp, on je malecki, nije toliko star, ima DAC tj USB da ga direktno prikacis na kompjuter, ima i Bluetooth da se zakacis i telefonom pa da pustas i tako. Kosta na KP 200e, verovatno ne vredi te pare i treba se cenjkati. Kontam da ima i kineskih resenja za manje pare, a da dobijes sve ovo u 1 kutiji i da kosta manje. Videcemo sta drugi kazu... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trulex Posted January 23 Author Report Share Posted January 23 Vidim da je najbolje ocenjen Fosi Audio BT20A kao mini pojačalo, kod nas je 90 eur, možda to za početak? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nixie Posted January 23 Report Share Posted January 23 Ako je unutra TPA3255 i nema tonske kontrole to je verovatno OK. Bitan je i kvalitet napajanja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iron man Posted January 23 Report Share Posted January 23 Ma kupi neko AB klasično mini pojačalo.Ili Risiver (CD pride) DENON npr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trulex Posted January 23 Author Report Share Posted January 23 Gde to ima da i pošto je? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trulex Posted January 23 Author Report Share Posted January 23 U čemu je razlika između AB i D klase? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zek Posted January 23 Report Share Posted January 23 10 minuta ranije, Trulex said: Gde to ima da i pošto je? Možda ovako nešto ... https://novi.kupujemprodajem.com/audio/risiveri-stereo/denon-komplet/oglas/146123841?filterId=2146498788 https://novi.kupujemprodajem.com/audio/pojacala/teac-a-h300/oglas/146844250?filterId=2243532636 4 minuta ranije, Trulex said: U čemu je razlika između AB i D klase? U načinu transfera audio signala od ulaza do izlaza (zvučnika), i jedno i drugo su analogni pojačivači, samo drugačije koncipirani. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iron man Posted January 23 Report Share Posted January 23 1 minut ranije, zek said: U načinu transfera audio signala od ulaza do izlaza (zvučnika), i jedno i drugo su analogni pojačivači, samo drugačije koncipirani. Al si objasnio, meni ništa nije jasno Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nixie Posted January 23 Report Share Posted January 23 To kako rade AB a kako D klase pojačala ima baš detaljno objašnjeno na internetu. Razlika je naravno velika, suštinska. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marin Posted January 23 Report Share Posted January 23 Au sto je lep Teac A-H300. Ja glasam za njega A mog'o bi i ja da ga maznem, negde ce da se nadje mesto za njega Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zek Posted January 23 Report Share Posted January 23 31 minuta ranije, marin said: Au sto je lep Teac A-H300. Ja glasam za njega Ima i malo jači brat A-H400 ili A-H500, a ima i risiver AG-H500. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nesone Posted January 24 Report Share Posted January 24 Ima i clan foruma iz Nisa, gvlada, mislim da je Denon. Kontaktiraj ga. Ako nije prodao. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nesone Posted January 24 Report Share Posted January 24 16 sati ranije, Trulex said: U čemu je razlika između AB i D klase? Za tvoju namenu, to nije bitno. Naravno, ako te interesuje, citaj. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iron man Posted January 24 Report Share Posted January 24 Evo jedan lep Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nesone Posted January 24 Report Share Posted January 24 19 sati ranije, Nixie said: Treba ti samo pojačalo sa line ulazom. Sledeći korak, isključivo u cilju poboljšanja zvuka, bila bi nabavka eksternog DAC uređaja sa USB ulazom ili neke bolje interne/eksterne zvučne kartice. Najbolji predlog. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nixie Posted January 24 Report Share Posted January 24 Ovo je povoljne cene. AIYIMA A07 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iron man Posted January 24 Report Share Posted January 24 U bre, pa Denon ima za te pare. I radio i CD pride Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VU metar Posted January 24 Report Share Posted January 24 On 23.1.2023. at 17:43, Trulex said: Nemam mesto za standardno analogno pojačalo. Stavi ga na bok, kao pc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zek Posted January 24 Report Share Posted January 24 39 minuta ranije, VU metar said: Stavi ga na bok, kao pc. Neće da valja .... če mu se izmešaju kanali ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nixie Posted January 24 Report Share Posted January 24 Pre mešanja kanala će se verovatno pregrejati. 😂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts