Jump to content


marin

Članovi
  • Posts

    539
  • Joined

  • Last visited

About marin

  • Birthday 05/26/1983

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Beograd
  • Interests
    Muzika, hi-fi, web programiranje, trcanje, biciklizam

Recent Profile Visitors

3,546 profile views

marin's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

  • Posting Machine Rare
  • Conversation Starter
  • Dedicated
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

  1. Imam lepa iskustva sa Imperial Audio iz Zeleznika. Osvezavao se preamp i amp, a jedan CD player se popravljao. Nema nikakvog zavlacenja, razvlacenja, sve bude po dogovoru, nema bullshita, nema promena rokova, nema promena cena. Dobijes opcije, preporuke do tancina sta ce se ugraditi i na kom mestu. Tako da bih ja tu isao za elektroniku.
  2. Ja bih preporucio Raspberry PI. Mada nisam druge ni probao. Kupio sam ceo komplet (bundle) preko HIFIBERRY sa njihovim DIGI HAT-om i metalnim kucistem. Ako ces da koristis samo USB za DAC onda DIGI hat i ne treba, pa je jos jeftinije. Onda sam instalirao free Volumio OS na SD CARD. Lako se podesava posto podrzava raspberry hat-ove. Dosta zavisi od OS-a, posto pristup NAS-u i internet radio je sve OK, ali TIDAL i sl moraju ili kroz placeni volumio ili da se malo snalazis.
  3. Mislim da bi se lepo pokazalo i polovni Carver PM600 kao i ostali iz te serije. Bilo je po KP u kategoriji Audio profesionalna oprema.
  4. Pa, fora je da iz racunara udjes normalno u ulaz (AUX / TAPE IN / sta god) u NAD, a onda mozes da "izadjes" sa TAPE OUT, dupliran signal dobijes na njemu i "odvedes" zvuk na TV. A kazem, ne moras ni da drzis upaljen NAD da bi to radilo. Jel' znas za funkciju TAPE OUT izlaza?
  5. Mislim da ti je resenje ovo ako sam razumeo da hoces zvuk iz kompa da slusas na 2 mesta TV i preamp: 1. 3.5mm - 2xRCA u preamp. 2. preamp TAPE OUT 2xRCA na 3.5mm bananu ili sta vec i to vratis u tv... Tako si dobio "dupli" signal tj zvuk iz kompa ide na 2 mesta. Na mom preampu, a verovatno i na vecini, TAPE OUT izlaz radi i kad je preamp iskljucen. Moze i Y racva, pa da od jednog 3.5mm napravis 2 komada.
  6. Ma i radi i vredi Nije bas 50e, nego $44. Ima jeftinijih LCD varijanti, ali bas je fora u ovom VFD-u.
  7. Hah, kakva stvar Stiglo iz Kine upravo. Popravlja uzitak 100% Evo, kratak video, mada je lepse uzivo, telefon je previse posvetlio, pa dao naglasak na ovoj vidljivoj elektronici koja se inace ne vidi, diskretna je > Neki detalji > spaja se "bananom" na izvor zvuka, kod mene na TAPE OUT-u, a struja ide preko USB adaptercica, 5V i neka sitna struja... Moze bilo koji punjac za telefon. Ima vise varijanti kako ce da prikazuje analyzer, moze da se tweak-uju vremena opadanja peak-ova, zadrzavanja, da li da prikazuje peakove ili ne (na snimku ne prikazuje) i td. Kada muzike nema, pretvara se u sat sa animacijom hhaha
  8. marin

    Micro hi-fi

    Father, hvala na savetima i tvojim iskustvima. Svi strujni su mi lapp sa raznim konektorima, negde kaiser martin, negde kopija oyaide, negde nesto sto sam ja nasao da li tursko, ko zna cije i tako. A strujna letva mi je isto sa lappom, ProSafe alu posrebreni iz Arandjelovca. Interkonekti - neotech monokristal bakar sa njihovim konektorima sto se stezu kad se zavrnu. Probacu u nekom trenutku neke promene sa strujnim i interkonektima, pa ćemo videti... Poslednji utisci sa foruma o lappu su da je los maltene ko fabricki. Bas se menja misljenje ili se brzo preraste 🙂
  9. Da, u pravu si. Na zalost, ne bih se odvajao tj pozajmljivao moj amp iako bih voleo da cujes hitachi-ja kod svoje kuce. Mogu mozda da napravim varijantu da cujes kod mene moj sistem, iako nije bas sve isto kao kod tebe i nije ista soba
  10. Ja imam kombinaciju preamp i poweramp Hitachi HCA-8500 MK2 i HMA-8500 MK2 sa ovim zvucnicima. Meni to zvuci odlicno, vrlo mocno. Svidja mi se sto i na tihom slusanju, cujem sve tako da sada tise slusam nego pre ove kombinacije. Na kratko sam kacio snagas Kenwood Basic M2 koji ima 2x220W @ 8Ohma, znaci duplo u odnosu na hitachi snagasa, i odmah sam primetio da je udarac dublji, izrazeniji i jaci na hitachi-ju. Ostale razlike nisam primetio posto i nisam radio neko ozbiljno poredjenje tj A/B test. Mozda bi se kenwood bolje pokazao da je refreshovan, ali mislim da ne bi dostigao hitachi-ja. Zanimao sam se da uzmem jos jednog hitachi snagasa i da onda koristim 2 komada u BTL modu (bridge), tako da znam gde moze da se nadje ista kombinacija kao moja. Ima je jedan nas serviser i sprema refresh za komplet, pa ako treba broj, mogu da posaljem na private.
  11. Овај топ модел већ може да прође. Контам и да је уживо све лепше, кад може лепо да се види дрво и лак.
  12. Stvarno su ruzni. Svi zvucnici na slici. Jedni su kockasti, a drugi napravljeni od 2 cevke. Posetio sam i websajt Trenner & Friedl i video da su im i ostali modeli ruzni. Jedan citat sa sajta "It perfectly combines engineering with fine craftsmanship". A ruzno. A kosta. Morao sam da prokomentarisem ovo sto vidim, zvuk ne mogu, verujem da je odlican. Ipak je ovo neka egzotika za mene
×
×
  • Create New...