Jump to content

Recommended Posts

Posted

Pozdrav svim forumasima.

Posle brdo izmena opet mi se u sistemu nasao combo preamp , power amp jer mi je naisao povoljno AI snagas koji izuzetno lepo svira (pokajao sam se kada sam ga prodao prvi put i eto ga novi :D).Trenutno je preamp marantz 7701 koji je ujedno i DAC ali tu ce najverovatnije doci Mcintosh c2700 do kraja godine.

E sada zvucnici su JBL LS80 koji sasvim lepo sviraju ali probao bi druge a JBL ostavio dok nebudem siguran da druga opcija svira osetno bolje.Kablovi su svi FTA bolje izvedbe zokijeve tako da tu nema sta da se dira.

Budzet moze da se rastegne i to prilicno ako mi se zvucnici bas svide.

Hvala unapred na savetima

Posted
2 hours ago, Delija said:

Napisao je za amp. IcePower1200AS2 u AI izvedbi.

Koja vrsta muzike se primarno slusa?

Novo ili polovno?

Nebitno dal je novo ili polovno (pretpostavljam da je bolja opcija polovno).Primarno se slusa elektro muzika stim da ide cesto i pop muzika 80-90 depeche , duran duran poneki rock itd.Soba je oko 20-25m2 4,5x5,2m koliko se secam (ili je to spavaca mada su slicne ).

Posted

Po meni, Sonus Faber nije bas za elektroniku, a jos manje za (hard) rock - pogotovo ne ti stariji modeli. Tu je JBL vise na svom terenu. Jel ima nesto konkretno sto bi hteo da dobijes bolje kod novih zvucnika u odnosu na JBL?

Cremona-e su u oglasima mesecima - ne moras da zuris, nece one nigde da pobegnu tako brzo :) Verujem da nije problem da ih detaljno poslusas - vlasnik je i (povremeni) forumas.

Posted

Prirodniji zvuk prvenstveno i vazduh izmedju instrumenata (to sam imao na kappa 8.2).JBL je prilicno detaljan i ima lepu dubinu pozornice bez obzira sto mi je pozicioniranje ocajno.Sirina je dobra ali ne odlicna. Meni se recimo prilicno dopada zvuk infinitija a ima u oglasu renesanse 90 koji ima 2 ribona a taj zvuk mi se prilicno dopada.To je isto jedna od opcija, kao i ovo https://www.kupujemprodajem.com/audio/zvucnici/sonus-faber-liuto-tower-wood/oglas/116185135?filter_id=1024832659

Jednostavno upgrade u svakom pogledu (LS80 je prilicno dobar zvucnik ali znam da moze bolje).

Posted

Mozda bi trebalo prvo preamp da promenim jer su zvucnici progledali kada su ugledali Ice power.Verovatno bi i bolji preamp napravio veliku razliku.

Posted

Faberi Liuto verovatno stizu za vikend pa cu uporediti sa LS80.

Ti zvucnici izgledaju lepo ali nije moranje da bude JBL, mada i ja bi voleo da ih cujem :D.

Posted
12 sati ranije, JTGTS said:

Budzet moze da se rastegne i to prilicno ako mi se zvucnici bas svide.

Онда бих предложио Динаудио Контур 5.4.

Posted
1 hour ago, rokijana said:

Zvucnici od 3500 e na pojacalo od max 400e u D klasi, sa AV. preampom i dac-om .....salite se ?

Preamp se menja naravno ovo je privremeno, a to pojacalo od max 400e pretpostavljam da niste culi .

Posted
2 sati ranije, rokijana said:

Zvucnici od 3500 e na pojacalo od max 400e u D klasi, sa AV. preampom i dac-om .....salite se ?

Koliki li je tek @golum nemac pojma, kad je nakacio svoje zvucnike od 25k evra na to isto pojacalo :rolleyes: