Gruja Posted June 7, 2024 Report Posted June 7, 2024 Iz mog iskustva mit je da su preko ploče u maloprodaji bagatela. Gde god sam svraćao u oficijelne fizičke prodavnice ploča u inostranstvu cene su bile kao kod nas. 30-50e. Jedino sam u Londonu kupio par ploča za 20-25e koje su na oko bile nove, ali u prodavnici polovnih ploča. Na dve tri sam posle video da su štampane u Brazilu, znači neka gray market varijanta. Za polovne i online nemam pojma, moguće da je tu bolje stanje nego kod nas. Quote
Parton Posted June 7, 2024 Report Posted June 7, 2024 Nisu bagatela, ali malo je ploča koje su 50 evra...zavisi doduše od zemlje i konkretnih radnji...plus postoje akcije za koješta, uvek se nađe puno toga za 15ak evra, ili čak i manje...kod nas su akcije nepoznat pojam ( osim pomenutih 20 posto koje mascom daje s vremena na vreme)...ali evo i oni su sad rođendanski popust smanjili sa 30 na 20 posto ? Quote
ketklou Posted June 22, 2024 Author Report Posted June 22, 2024 Covek video najskuplju cenu na Discogsu pa opalio APP. Quote
ketklou Posted June 23, 2024 Author Report Posted June 23, 2024 Ups, pardon, stavio sam pogresnu sliku od CDa Quote
Koko Bil Posted June 27, 2024 Report Posted June 27, 2024 Moram da prijavim da ovo divljanje srećom ipak nije svetski trend. Bio sam nekim poslom u Americi, obišao par prodavnica ploča. Cene polovnjaka se uglavnom kreću oko 10 do 15 dolara. Između ostalog, pazario sam jedan Savoy Brown - Street Corner Talking u odličnom stanju za 12 dolara. Kod nas je bio na oglasima, tražilo se 45 eur, a trenutno na kp ima dve ploče Savoy Brown, 6.700 i 5.900 dinara. Slažem se da je Amerika daleko, ali slično je i u dućanima u Beču, polovnjaci koštaju 10 do 20 evra. Nalazio sam i mint za 6 evra (sve hooterse sam zanovio za 18). Tako da ove naše oglase gledam uglavnom da se oraspoložim kad sam u nekom turobnom raspoloženju... Quote
Arn Posted June 27, 2024 Report Posted June 27, 2024 8 sati ranije, Koko Bil said: slično je i u dućanima u Beču, polovnjaci koštaju 10 do 20 evra Potvrđujem. Da budemo konkretniji, jedna od radnji se zove Seven Star Records i nalazi se (gle čuda) u ulici Siebensterngasse. Slučajno sam je našao na putu do istoimene krčme. Ima i ploča i CDa za sasvim prihvatljiv, ponekad i zaista smešan novac. Quote
sondek Posted June 27, 2024 Report Posted June 27, 2024 Mnogi nasi prodavci ploča se snabdevaju pločama na berzi u Beču. Meni su od jeseni oboje dece u inostranstvu pa će snabdevanje pločama biti lakse i jeftinije, uključujući i discogs. Već isprobano iz UK do Češke shipping upola manji, verujem iz EU još lakše i povoljnije. I pored toga, ostala zelja da odem do neke veće berze u inostranstvu. Za Beč već imam rezervisano mesto u autu već neko vreme. Quote
Plauer1 Posted June 27, 2024 Report Posted June 27, 2024 ja sam kod nas (mascom) kupio dva vynila za poklon i razocarao sam se kvalitetom pakovanja ,nema onaj celofan kao stare ploce nego karton .ne znam kakav je zvuk Quote
ketklou Posted July 1, 2024 Author Report Posted July 1, 2024 Ovo vise nije ni divlje ni ludo... ovo je BOLESNO. ISKRABAN i unisten omot 3+ ???? a da nije iskraban, bio bi 4+ iako je sav ofucan, izguljen sa natucenim coskovima... Quote
zflazar Posted July 6, 2024 Report Posted July 6, 2024 Nemoj da si na kraj srca, potpisani primerak grupe Revolver sa ilustracijama članova benda, vredi svaku paru. Samo za poznavaoce i ljubitelje! Quote
ketklou Posted July 9, 2024 Author Report Posted July 9, 2024 Zivotni san svakog metalca je da za tricavih 600 evra dobije skoro sestinu Judas Priest kataloga Uzgred, nov, sealed Painkiler iz 2017 sa izvrsnim remasterom, u Austriji kosta 19 evra. Remaster British Steel sa takodje odlicnim narezom moze da se nadje za 17 evra... Quote
yaki Posted July 10, 2024 Report Posted July 10, 2024 Kupih skoro novi Technics gramofon sa namerom da se ponovo vratim slušanju ploča a onda spoznah ovo ludilo oko cena. Tako da za sada moj novi gramofon predstavlja dekor koji me ispunjava zadovoljstvom imanja stvari koju nekad davno nisam mogao sebi da priuštim. Kupovinu ću obaviti pri sledećem putu u inostranstvo sa jasnim stavom šta i gde kupiti. Interesantan je mentalni profil nekih prodavaca na KP ne samo ploča već i drugih stvari, stave neku pizdariju i otkinu cenu a onda su spremni da bukvalno godinama obnavljaju oglas za profit od 10e. Kako ono kažu, krivih drva i budala nikad neće nestati. ? Quote
milos Posted July 21, 2024 Report Posted July 21, 2024 Ovo je već neki novi nivo, prodavanje piratskih snimaka postojećih izdanja. Ajde ove koji nisu nikad objavljivani i da razumem da neko želi sebi da nareže na ploču i sluša na gramofonu, ali ovo što ima redovna izdanja jok. Quote
Parton Posted July 22, 2024 Report Posted July 22, 2024 zanimljivo je gde se štancuju te piratske ploče, to nije baš lako u domaćoj radinosti... btw, mene više šokira da se običan plastičan adapter za singlove prodaje za 20-30 evra ? Quote
srdjan_cvetkovic Posted July 22, 2024 Report Posted July 22, 2024 14 sati ranije, milos said: Ovo je već neki novi nivo, prodavanje piratskih snimaka postojećih izdanja. Ajde ove koji nisu nikad objavljivani i da razumem da neko želi sebi da nareže na ploču i sluša na gramofonu, ali ovo što ima redovna izdanja jok. Pa prodaju se piratski vinili na berzi onoliko, ne znam od kud čuđenje. Quote
ketklou Posted July 24, 2024 Author Report Posted July 24, 2024 I ja sam pre 4 godine na skup nacin naucio da postoje i vinili pirati. Na berzi NS, od poznatog trgovca. Da ne gresim dusu, mozda on zaista nije znao da je ploca ispod tezge Dobra vest je da je ploca odlicna, odlicno zvuci i omot je zaista ko neko pravo reizdanje. Quote
HMrules Posted July 27, 2024 Report Posted July 27, 2024 Master of reality mi je omiljen album ? Imam WB USA remaster tog koji je odličan, inače ima pirata na oglasima i to traženih rock/metal albuma koji na prvu loptu ne deluju da su pirati. Quote
ketklou Posted August 5, 2024 Author Report Posted August 5, 2024 Kada divljastvo predje u bezobrazluk.... Mint sa selotejpom, skrabanjem i prasinom. PeperMint... ''Svi stavljaju taj mint, pa sam stavijo i ja'' Quote
srdjan_cvetkovic Posted August 5, 2024 Report Posted August 5, 2024 Možda sam i ja trebao da stavim mint za vinile koji su samo otpakovani, a koje prodajem, a ne near mint...i da odvalim cenu, ko zna, možda bi ih lakše prodao. Quote
henk Posted August 24, 2024 Report Posted August 24, 2024 Šta tek reći za ovog podivljalog lika. Nije daleko dan kada će ploče kod njega koštati 100 eura po komadu. Quote
Parton Posted August 24, 2024 Report Posted August 24, 2024 41 minutes ago, henk said: Šta tek reći za ovog podivljalog lika. Nije daleko dan kada će ploče kod njega koštati 100 eura po komadu. tamo gde ja kupujem je 20 evra...užas...kako su došli do te cene ostaće misterija... Quote
Spachek Posted August 25, 2024 Report Posted August 25, 2024 Gde kupujes?Sent from my SM-A715F using Tapatalk Quote
Parton Posted August 25, 2024 Report Posted August 25, 2024 1 hour ago, Spachek said: Gde kupujes? Sent from my SM-A715F using Tapatalk nije u srbiji...potpuno normalna regularna cena je 20 evra... koliko god to delovalo kao malo tržište, mislim da je ovde, bar kad su u pitanju nove ploče, reč o nekom kartelskom dogovoru uvoznika...već neko vreme mi oni ispiraju mozak kako će cene da idu gore, bla, bla, tako da ima razloga za sumnju...valjda na to niko ne obraća pažnju, ploče koga briga, pa rade šta hoće... bar ja niisam u inostranstvu primetio nikakvo drastično povećanje cena, pričam o "normalnim" lp izdanjima, ne nekim obojenim/special/limited edition u kutijama sa posterima itd... P.S. samo da primetim da cene kod online prodavaca nisu baš relevantne u odnosu na cene u radnjama, vrlo često su radnje povoljnije... Quote
milos Posted September 10, 2024 Report Posted September 10, 2024 možda si u pravu za kartelisanje... anti-shop: a realnost: https://www.discogs.com/release/20165404-Buena-Vista-Social-Club-Buena-Vista-Social-Club Quote
Recommended Posts