Jump to content

Recommended Posts

Posted

I meni se cini da je Yamaha nekako uvek neopravdano zapostavljena.Do sad od njihovih proizvoda sve sto sam cuo bilo je odlicno.Zato smo ovde da udarimo kontru i da predstavimo ono najbolje sto je ova firma duge tradicije proizvela.

Posted

Ne treba zaboraviti da Yamaha proizvodi i kvalitetne instrumente.

Iz prve ruke mogao sam da se jako prijatno iznenadim specifičnim i vrlo autetntičnim zvukom Yamahine klkasične gitare C-30. Iako najjeftiniji model svojim karakterom ubedljivo se izdvajala od ostalih gitara sviranih na dečijem koncertu završne prve godine muzičke radionice u okviru O.Š. u kojoj i moj sin uči da svira klasičnu gitaru.

Možda par reči i na tu temu od iskusnijih članova na tom polju ili muzičara bolje upoznatih sa njihovim instrumentima. Mislim da dosta Japanskih muzičara svira i snima na Yamahinim instumentima, pa ne bi bilo loše napraviti paralelu između karaktera njihovih instrumenata u odnosu na druge proizvođače kao što to već činimo i sa njihovim el. komponentama ...

Posted

Možda skreće sa osnovne teme, ali svakako govori o širini koju zahvata Yamaha svojim radom i doprinosom, što je za respect. A da bi moglo da odvuče temu na drugu stranu, priznajem da bi moglo.

Svako voli nešto od Yamahe pa neka izvoli i podeli to sa drugima, zašto da ne?

Posted
5 minuta ranije, Father said:

Možda skreće sa osnovne teme, ali svakako govori o širini koju zahvata Yamaha svojim radom i doprinosom, što je za respect. A da bi moglo da odvuče temu na drugu stranu, priznajem da bi moglo.

Svako voli nešto od Yamahe pa neka izvoli i podeli to sa drugima, zašto da ne?

Znači, možemo ovde da očekujemo i motocikle, vanbrodske motore, motorne sanke, kvadove i sve drugo što Yamaha proizvodi?:lol:

Posted
39 minuta ranije, Zexx said:

Znači, možemo ovde da očekujemo i motocikle, vanbrodske motore, motorne sanke, kvadove?

Што да не, бар се уз те скаламерије проводи време на ваздуху тј. у природи. 

3tehno_sut:

Posted

Ajd ako je neko poslusao uz onu moju yamaha a05 koji bi bolje legao zvucnik:JBL lx2003 ili JBL hls 615?Oba mi se dopadaju,podnostojeci i sto je bitno u okviru nekih mojih finansijski nejakih mogucnosti do 150e.Znam da to nije bog zna sta ali cenim da su napredak u odnosu na SAL podnostojeci 50/80w?Mozda sad i trolujem ako ovde nije pravo mesto za takvo pitanje admin neka premesti. :-) 

Posted

Ja sam pre za ovaj par što ima JBL hornu na hls 615

Sećam se da sam je slušao kod pokojnog Sreje u Radix Audiu doduše na mnooogo skupljem modelu i da me je, sada kada se setim, možda i "preterana" prostornost tih kutija opasno zavodila.

Mislim da će jako dobro da legnu na Yamahicu.

• 2 weeks later...
Posted

Ja posedujem sve od YAME

Pojacalo ax-496 kupljeno novo 2006   27600 din

risiver rx-357 kupljeno novo 2005  25000din

cd 550E skoro kupljen 5evra i laser 10 evra

Tjuner  A-700 20evra

Na veliku zalost jako lose misljenje imam o Yami a bila mi je idol 80s

1984 godine sam dobio kao klinac niske velike kutije i kerting pojacalo

tad sam mastao kad ce ovi zvucnici zavirati sa nekom Yamom

i to se ostvarilo 2006 godine sa bioskopskim rx357

nazalost zvuk velika nula,al dobro tu oprostim to je kao biskopsko

onda AX 496 zvuk bolji ocena mozda 2

nazalost mnogo bolji zvuk je bio na starim AKAI riseverima i kerting pojacalo

I tu opet oprostim YAMI pre dva meseca kupim INFINITY KAPPA 6.1I

NO COMENT

CD 550E je ok malko mozda ima manje basova al visoki perfektni laser precizan

tjuner ok

14708124_1106680819446593_7481204063907284484_n.jpg

Posted

Ovaj model Infinity Kappa zvucnika kao i jaci modeli te serije mogu predstavljati preveliki zalogaj za mnogo ozbiljnija pojacala od Yamaha AX-496. Za risivere i da ne pricam. Ukratko tvoji zvucnici pripadaju daleko visoj klasi nego uredjaji koji ih pokrecu i rezultat je to sto cujes. Za njih je vise jedna Yamaha AX-900 ili mozda i slabiji AX-700 :thumbsup2

• 3 months later...
Posted

Ja sam imao ax 892 sa kappama 7 koje jos uvek koristim solidno je to sviralo ali zamaha nije mogla da se nosi na vecim snagama sa kappinim dvanesticama.Za te zučnike koristi neki yamahin snagas i razlika će biti ogromna jer ti zvučnici traže dosta struje.

Inače od yamahe sam imao baš dosta uredjaja i volim i dalje taj brend iako nemam trenutno nijedan njihov uredjaj.

Imao sam rx 797, rx 496 stereo risivere, 892,596,396 pojačala cd 497 i još neke zaboravio sam modele .

Izdvojio bi 596 pojačalo odličan zvuk ali mnogo manje snage od 100w po kanalu  deklarisanih i rx 496 odličan zvuk detaljan precizan ali malo tanak na basu i snaga naravno mnogo manja nego deklarisana. 

• 4 weeks later...
  • 6 months later...
Posted

Imao sam Yamahu ca 810,sa thorens 126/SME III/lentek entre1 MC.Uzeo na probu Denon AU 320 trafo za MC zvucnice i nisam primetio neku razlikuj(koliko me secanje sluzi,bilo je to pre dvadesetak godina).Hocu da kazem da ima veoma dobar phono ulaz.

• 2 weeks later...
Posted

Već nekih 10 godina imam u sistemu koji sam roditeljima ostavio ovakvu Yamahu AX 930, mrcina od 15 kg. Sjajno pogoni Acoustic Energy Aegis 3 zvučnike.

Otac je inače glazbenik te je nekih 30-tak godina svirao ovakvu prekrasnu Yamaha jazz B trubu sve dok mu pluća više nisu mogla pumpati kako treba. Sa 80 god sada je samo na violini....

s-l400.jpg

463683000420000-00-500x500.jpg