rokijana Posted January 10, 2014 Report Posted January 10, 2014 Meni je tu, k'o Å¡to sam rekao, Korato sumnjiv...O Soniju da ne troÅ¡im reÄi, kad ga je ubogi kinez sa'ranio, džaba mu svi prefiksi: QS, SACD,... Mozda ste trazili previse od dvd masine koja je kostala oko 600 e pre desetak godina i uporedjujuci ga sa CAL-om...da ste kojim slucajem probali neki sacd disk( Sony je vec tada prestao da ulaze u standardne plejere i uveliko se "bacio" na SACD standard) verujem da biste bili iznenadjeni. Quote
gvlada Posted January 10, 2014 Report Posted January 10, 2014 Ne samo zato, sam SACD kao format neuporedivo je bolji od onoga sto audio cd moze da ponudi. To sto nije postao popularan, druga je prica. Quote
rokijana Posted January 10, 2014 Report Posted January 10, 2014 Istini za volju, ni meni se zvuk audio diskova nije svideo,pa sam zato i apgrejdovao ovaj plejer,ali krasi ga ono zasta je i napravljen..fantasticna slika preko komponentnog ulaza. Quote
gvlada Posted January 10, 2014 Report Posted January 10, 2014 Koji player? Ima komponentni ulaz, neki recorder? Quote
rokijana Posted January 10, 2014 Report Posted January 10, 2014 Sony dvp-ns 900v Izvinjavam se.....prosla ponoc poodavno..IZLAZ! Quote
gvlada Posted January 11, 2014 Report Posted January 11, 2014 Univerzalci vise klase umeju da zvuce fantasticno. Najjaci model Oppo, sada 105, nikako ne stize na red. Ono sto me zaintrigiralo je najava HA-1 modela, koji ce imati istu audio sekciju kao 105 ali samo stereo uz ess9018. Quote
nikstev2000 Posted January 11, 2014 Report Posted January 11, 2014 Mozda ste trazili previse od dvd masine koja je kostala oko 600 e pre desetak godina i uporedjujuci ga sa CAL-om...da ste kojim slucajem probali neki sacd disk( Sony je vec tada prestao da ulaze u standardne plejere i uveliko se "bacio" na SACD standard) verujem da biste bili iznenadjeni. Da, ali kineski dac košta 200e a Sony ima fun club na forumu Quote
Milos A Posted January 11, 2014 Report Posted January 11, 2014 Taj sistem zaslužuje dobar gramofon Quote
stevan.zemun Posted January 11, 2014 Author Report Posted January 11, 2014 Meni se iz ovoga Å¡to ste napisali Äini da je Stevan prvu greÅ¡ku napravio Å¡to je prodao CAL i bespovratno izgubio izuzetan izvor - dobro bi bilo probati neki dobar izvor (može da se proba i moj Denon ako postoji zainteresovanost za to). Drugo, izgleda da Korato jeste problem, ne toliko Å¡to je preamp loÅ¡ (jer nije), već Å¡to je u pitanju loÅ¡ match sa Soltanus hibridima - možda probati neki drugi preamp (ja sam joÅ¡ uvek fasciniran kako radi DIY Aleph Pass P1.7 koji sam sluÅ¡ao kod nikstev-a). Treće, eventualno probati neku drugu kablažu, možda bude od koristi, meni je FTA znatno unapredio zvuk. Ipak, s obzirom da je vlasnik odluÄio da razbuca sistem, ne znam koliko je svrsishodna bilo kakva intervencija. Kad odu Korato i Soltanusi, a na njihovo mesto doÄ‘e neÅ¡to drugo eventualno probati ovo Å¡to sam napisao. cal sam prodo jel sam hteo da kupim full hd projektor po smesnoj ceni,al kad sam otiso kod prodavca naleteo sam na izgrban projektor .... kad budes free navrati kod mene Quote
stevan.zemun Posted January 11, 2014 Author Report Posted January 11, 2014 korato opasno radi posao...al zvucnici su mnogo ozbiljni i mnogo se oseti zvuk drugog izvora kad se stavi.. a sto se tice KABLOVA ja ih nemam imam ..imam neke krs kablove..jedino sto valjaju su strujni kablovi od lappa ko god oce da cuje sistem i nije mu tesko da ponese svoj cd plejer ima poziv kod mene Quote
suca77 Posted January 11, 2014 Report Posted January 11, 2014 da ponesem ja ? Cuti ti zavio si coveka u crno Ko bez jednu nogu je sad bez CAL Quote
stevan.zemun Posted January 12, 2014 Author Report Posted January 12, 2014 Cuti ti zavio si coveka u crno Ko bez jednu nogu je sad bez CAL neka polako sad je zatisje pred buru za koji mesec mozda uleti jedna makina koja u sebi ima bb 1704 Quote
stevan.zemun Posted January 12, 2014 Author Report Posted January 12, 2014 da ponesem ja ? xaaaxxaa pre bi cuo ringerajin denon 5000 da vidim kako to cangrlja u mom sistemu ..... kad budete imali vremena dodjite Quote
srdjan_cvetkovic Posted January 12, 2014 Report Posted January 12, 2014 Å to se mene tiÄe nije frka, dogovoriću se sa nikstev-om, Denon pod miÅ¡ku, pa ćemo da vrnemo... Quote
sondek Posted January 12, 2014 Report Posted January 12, 2014 Imam jedan predlog kojim možda možeÅ¡ ubiti dve-tri muve jednim potezom kad dodje bolje vreme.linn unidisk SC dvd/cd plejer koji je ujedno i preamp kako za stereo tako i za suraund sisteme.Može biti praktiÄan za nekog ko voli imati masinu i za filmove i za muziku u istoj spravi.Dvd ide u penziju kao format i zbog toga mu je cena dosta jeftina u sh varijanti naspram dosta velike nekadaÅ¡nje (3800Usd).ÄŒitao sam da mu hvale preamp deo i da nije niÅ¡ta loÅ¡iji od nekih starijih njihovih preampa.Ako jednog dana dvd otkaze ostaje preamp.Mislim da Äak ima i digitalni ulaz, Å¡to dobro dodjeza internet radio i sl. P.s.Ovaj nagovestaj za masinu sa bb1704 takodje zvuÄi sjajno,koristim i sam sliÄan dac( sa 1702) i prezadovoljan sam.SaÄuvaj te soltanuse od zle banke. Cheers Quote
stevan.zemun Posted January 12, 2014 Author Report Posted January 12, 2014 Å to se mene tiÄe nije frka, dogovoriću se sa nikstev-om, Denon pod miÅ¡ku, pa ćemo da vrnemo... ajde ocekujem vas Quote
stevan.zemun Posted January 12, 2014 Author Report Posted January 12, 2014 Imam jedan predlog kojim možda možeÅ¡ ubiti dve-tri muve jednim potezom kad dodje bolje vreme.linn unidisk SC dvd/cd plejer koji je ujedno i preamp kako za stereo tako i za suraund sisteme.Može biti praktiÄan za nekog ko voli imati masinu i za filmove i za muziku u istoj spravi.Dvd ide u penziju kao format i zbog toga mu je cena dosta jeftina u sh varijanti naspram dosta velike nekadaÅ¡nje (3800Usd).ÄŒitao sam da mu hvale preamp deo i da nije niÅ¡ta loÅ¡iji od nekih starijih njihovih preampa.Ako jednog dana dvd otkaze ostaje preamp.Mislim da Äak ima i digitalni ulaz, Å¡to dobro dodjeza internet radio i sl. P.s.Ovaj nagovestaj za masinu sa bb1704 takodje zvuÄi sjajno,koristim i sam sliÄan dac( sa 1702) i prezadovoljan sam.SaÄuvaj te soltanuse od zle banke. Cheer razmisljo sam o njemu ,al ima boljih za manje para al polako ova postavka trenutno mi radi mnogo opasno a sto se tice soltanusa videcemo ... Quote
Ljuba Posted January 12, 2014 Report Posted January 12, 2014 ajde ocekujem vas Al da obuces odelo Quote
stevan.zemun Posted January 12, 2014 Author Report Posted January 12, 2014 Al da obuces odelo xaxaxaxaax sta ce mi odelo vise volim sorc Quote
patason Posted January 12, 2014 Report Posted January 12, 2014 pa banka ce mu i gace skinuti,a suca skljoca li skljoca s fixnim! a bolje da banka skine dedamrazicu ,steva je mnogo maljav Quote
pionir Posted January 13, 2014 Report Posted January 13, 2014 hahahaa, ne da Steva SEKAmrazicu, Schuca i ja smo bili u blagom soku kad smo videli da je nema ,a primili smo se poprilichno. Ne bi me chudilo da Schuki pokusa jos jednom,na foru gledanja filmova ... Quote
patason Posted January 13, 2014 Report Posted January 13, 2014 hahahaa, ne da Steva SEKAmrazicu, Schuca i ja smo bili u blagom soku kad smo videli da je nema ,a primili smo se poprilichno. Ne bi me chudilo da Schuki pokusa jos jednom,na foru gledanja filmova ... jasno je nama,.ebe se vama za soltanuse! Quote
zika Posted February 5, 2014 Report Posted February 5, 2014 a sto se tice soltanusa videcemo ... @stevan.zemun: Ipak ste odluÄili da se rastanete sa njima. Å teta. Quote
Recommended Posts