Bujodrag

Članovi
 • Content Count

  7,683
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  36

About Bujodrag

 • Rank
  Šušumider

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  :

Recent Profile Visitors

15,564 profile views
 1. I proverio sam. Moj teg je svega 400 grama. Sramota. Mislio sam da je teži. Znam ko je kriv za to
 2. Ja ne poštujem tudje mišljenje ali poštujem ispravno mišljenje. Nije mi bitno čije je.
 3. Miomirje, dobar si lik, stari gramofondžija i volim te. ali, znaš, kad imaš osovinu i masu koja se okreće oko nje, jedino što je bitno je izbalansiranost odnosno ravnomerna rasporedjenost te mase prilikom rotacije. Proveri bilo koji propeler na starinskim avionima, videćeš da je težina ravnomerno rasporedjena. Isti princip važi i za matore Thorense. Oni imaju veliki i masivan tanjir pa dodatna težina tega ili klampa ne utiče mnogo ali im je motor toliko kilav da moraš rukom da ga pokreneš. Opet, ako je sve izbalansirano, i osovina i motor su bezbedni. Imao si Technics 1210, znaš i sam koliko m
 4. Ja sam mislio da to glupi moderatori zatvaraju i menjaju topike ali, to radi Ljuba. Jebiga, šteta. No, njegov je forum, ne svidja mi se ali ima pravo da to radi.
 5. Ma, ja nisam (auto) šovinista, Ne mogu da volim nacije, mogu samo da volim (pojedinačne) ljude. Meni je to dosta, ponekad i previše jer ima puno ljudi. A one što se lože na grupe i nacije, njih smatram budalama i nemam ni mrvicu poštovanja za takve, samo nezainteresovani prezir.
 6. Religija je super zabavna a još su zabavniji ljudi koji nasedaju na nju. Apslolutističke religije su najveće zlo koje se ovom sirotom čovečanstvu ikad desilo a dešava mu se već dve hiljade godina. A što te autošovinizam čudi? Svi mali narodi prvo misli da su najbolji. Pa ih onda stvarnost razuveri. Ali njima je toliko stalo do onog prefiksa "naj" da će pre pristati na odrednicu najgori nego da prihvate da su obični i prosečni. Mis'im, celokupno srpstvo je jedan promil svetske populacije. kad bi nas ancient aliens sve sad odjednom oteli ili pobili, niko ne bi primetio.
 7. Pa dobro onda, nek dodje Sosa a ti ostani, kosi travu i lovi smrdibube. pauke nemoj, oni su baš super i korisni su.
 8. Ma, lako je tebi, imaš svega petnaestak, dvadesetak ploča i samo par gramofona, ne može tu puck da napravi problem pa i da je kilo kobasica težak. Moj teg ima isto oko 600 grama i nikakav problem nemam. Važno je samo da je dobro izbalansiran i da je gram u horizontali. A važno je i što u šteku imam ceo rezervni spindle pa me baš briga Ajd' svrati, bre.
 9. Ma zvučnike ne bih ni uneo, nju bih pustio unutra, zaključao i udavio pitanjima. A onda bismo pili kafu i ćaskali o običnim stvarima.
 10. Da, definitivno nije za zatvoreno, Za zatvoreno je fina nargila, vutrica i lepi kolačići. Ovo je za dvorište, veliku ekipu i potoke alkohola. Mene sad zanima kako bi se u tome spremio neki ovčiji but i da li bi ga trebao prethodno obariti kao kad ga spremam u kućnoj varijanti. Probaćemo ako se ukaže prilika.
 11. Ovo neki nazivaju fumiterom. Jednom smo pravili internacionalnu žurku i basista je uhvatio neku Slovenku za nezgodno mesto pa se on udao za nju i otišao u Sloveniju da živi tamo s njom, pobegulja. Često dolaze ovamo pa zasviramo a išli smo i mi kod njih, u Novo Mesto. No, pre jedno dve godine je odatle dovukao ovo čudo U donjem delu se loži a srednji deo se napuni mesom pa ga peče vrući dim dok putuje ka čunku. Ovo je jedna od tura kravetine. Bilo nas je dosta a treba puno vremena da se meso spremi na taj način. Meso bude izuze
 12. Te ATC zvučnike koristi ona smešna pišteća Kate Bush. Šta ona kao zna o zvuku? ATC zvučnici nikad neće preći moj prag!!! Mis'im, kad niko neće da mi ih donese
 13. Koliko li je vremena protraćio uvežbavajući ovu glupost? Da li da mu se smejem ili lamentiram nad ljudskom sudbinom?
 14. Bujodrag

  Lampizator

  Pozdravljam ideju sindikalizacije. Ovaj forum je toliko propao da mi više nije zanimljivo ni da svratim da zajebavam audiofile. Ali, uz pomoć sindikata bih mogao da navučem neiskusne da skuplje plate gramofon i ploče kad ih budem prodavao. S onim ostalima mogu komunicirati i bez pomoći foruma.
 15. Ako dobro kapiram, taj NAD je od onih starijih, ne liči zvučno mnogo na ove modernije, zamućene 3XX modele. NAD 7400 je prilično dobro zvučao s mojim Rogers LS 7 zvučnicima. Bio mi donosio drugar na neko vreme da ga evaluiram. Ima sada na oglasima Rogers LS 7T, oni su malko drugačiji od mojih zbog visokotonca ali ne verujem da su baš mnogo drugačiji. Ne piše cena no ako su više od 350 onda mislim da su preskupi. Ja sam moje platio nešto manje. Bio je relativno skoro na oglasima jedan par Rogers LS 6. Možda bi i to bila dobra kombinacija. NADam se.