Jump to content


CH Precision - poseta fabrici


Golum

Recommended Posts

Dolaskom nove godina doslo je vreme da se krene u nove HiFi akcije koje su bile pomalo zanemarene (hm - mozda ovo bas i nije istina) od druge polovine prosle godine. Povod za ovaj obilazak CH Precision-a nije mogao biti lepsi jer mi je stigla ekipa iz Bg-a i NS (Patason, DoReMI & Gidjga) na MkII druzenje u ovo podneblje. Organizacija obilaska je kao i u prethodnih par navrata bila prosta jer su ljudi izuzetno pristupacni i laki za dogovor pa je uz razmenu dva/tri emaila sve bilo dogovoreno.

U dogovoreno vreme docekao nas je nasmejani gosp. Florian Cossy vlasnik kompanije i uz par reci krenusmo u putestvije prostorijama gde se vrsi finalno sklapanje uredjaja, kontrole kvaliteta, R&D dela (popricasmo sa ljudima zaduzenim za razvoj elektronike, mehanickih sklopova kao i razvoj softwera) da bi na kraju dosli do demo sobe i dela koji smo najvise iscekivali, a to je slusanje.

Par reci o kompaniji, mada koga zanima vise moze pogledati na web strani firme (https://www.ch-precision.com/en/).  Kompanija je osnovana pre 9 godina i u njenom osnivanju su ucestvovali Florian i njegov poslovni partner (nekako nam je bilo neprijatno da se raspitujemo o drugoj osobi). Florianu  je nakon zavrsenog fakulteta odmah poceo da radi u Goldmundu i skuplja iskustvo i da bi nakon toga krenu u samostalni poduhvat. Prvi uredjaj koji su izbacili na trziste je bio CD/Transport (C1) da bi nakon toga na godisnjem nivou izbacivali po jedan novi uredjaj. Trenutno imaju u portfolio 9 razlicitih uredjaja i svaki od njih nosi oznaku 1 :-) (T1, L1, M1, P1,...).

Organizacija posla je reklo bi se Swiss precizna, sve je na svom mestu, svako tacno zna svoj deo posla i prosto to je to - nema mesta improvizaciji ni u kom segmentu. Izgled uredjaja se nekome moze svideti nekom ne ali kvalitet izrade je prosto vrhunski i odise kvalitetom. Zanimljivo mi je bilo da su i oni u pocetku kuburili sa konzistencijom po pitanu eloksaze i zeljene boje, da bi na kraju kupili vlasnicki udeo u firmi koja za njih proizvodi kutije da bi mogli da imaju potpunu kontrolu nad onim sto dobijaju.

Trzista gde najvise prodaju i izvoze, se kao i za ostale u ovoj bransi, nalaze na istoku pa bi bez njih opstanak bio prilicno upitan.

O samoj tehnologiji, delovima koje koriste, etc., mislim da Gidjga, ako stigne, moze mnogo vise i pametnije da napise od mene, a sto se opisivanja zvuka tu su Patason i Do-Re-Mi zaduzeni pa kada se oporave od ranojutarnjeg mahanja rucicama u avionu neka prozbore po koju.

Ja cu samo napisati da smo slusali sledece komponente: L1 preamp, M1 mono blokove, D1, C1 sa T1 (clock generator), TechDAS Airforce III gramofon sa Thales Simplicty ruckom preko P1 phono preampa, a sve to na Goebel Epoque Reference zvucnicima (http://goebel-highend.de/products/epoque-reference.html ) ili u drugoj opciji na Wilson Benesch ACR standmount zvucnicima.

Mnogo vise slicica sledi cim ih sredim, a sada samo jedna da malo "zamirise" atmosfera...

IMG_9804.jpg

Link to comment
Share on other sites

Hvala Wolande! Pa P1 smo prvo gledali kao od majke rodjenog na "test bench"-u, ima neku gomilu necega unutra :-)  - sorry iskreno pojma nemam - to su Gidjga I Patason vise zagledali pa se nadam da ce oni napisati po koju. Slusali ga jesmo u sklopu celog sistema koji im sluzi za prezentacije pa tu bas ne znam kako bi izolovali samo njega :-( .

Znam da ga mnogo profi recezenata koristi kao referentni phono preamp pa kapiram da bi trebao biti dobar...

Meni je bilo zanimljivo sto su napravili svoju plocu koji svaki ponosni vlasnik dobije, a sluzi za podesavanje gramofona i igle valjda (nadam se da ne lupam)...znam da nam je Florian pricao celu pricu oko toga ali ga nisam pomno pratio jer me gramofoni i ostala oprema vezana za iste ne interesuje preterano...

Pozz

Link to comment
Share on other sites

2 minuta ranije, Aleksandar75 said:

Golume, daj molim te patasonu neki wifi da u kasnim nocnim, tacnije ranim jutarnjim, casovima, ospe paljbu na forumu, smorismo se zivi u poslednje vreme dok vi bistrite HiEnd
Momci uzivajte i saljite izvestaje i slike

Sale wifi ima kod kuce ali nisam siguran da sme da se kaci sada od zene - mora da se malo posveti kuci, pranje, peglanje, kuvanje, etc. - dosta se zahebavao sa HiFom...a to za jutarnje casove - hm...mozda bolje reci kasno popodnevne :-) 

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing inSign In Now
×
×
  • Create New...