Golum Posted January 15, 2018 Report Share Posted January 15, 2018 Dolaskom nove godina doslo je vreme da se krene u nove HiFi akcije koje su bile pomalo zanemarene (hm - mozda ovo bas i nije istina) od druge polovine prosle godine. Povod za ovaj obilazak CH Precision-a nije mogao biti lepsi jer mi je stigla ekipa iz Bg-a i NS (Patason, DoReMI & Gidjga) na MkII druzenje u ovo podneblje. Organizacija obilaska je kao i u prethodnih par navrata bila prosta jer su ljudi izuzetno pristupacni i laki za dogovor pa je uz razmenu dva/tri emaila sve bilo dogovoreno. U dogovoreno vreme docekao nas je nasmejani gosp. Florian Cossy vlasnik kompanije i uz par reci krenusmo u putestvije prostorijama gde se vrsi finalno sklapanje uredjaja, kontrole kvaliteta, R&D dela (popricasmo sa ljudima zaduzenim za razvoj elektronike, mehanickih sklopova kao i razvoj softwera) da bi na kraju dosli do demo sobe i dela koji smo najvise iscekivali, a to je slusanje. Par reci o kompaniji, mada koga zanima vise moze pogledati na web strani firme (https://www.ch-precision.com/en/). Kompanija je osnovana pre 9 godina i u njenom osnivanju su ucestvovali Florian i njegov poslovni partner (nekako nam je bilo neprijatno da se raspitujemo o drugoj osobi). Florianu je nakon zavrsenog fakulteta odmah poceo da radi u Goldmundu i skuplja iskustvo i da bi nakon toga krenu u samostalni poduhvat. Prvi uredjaj koji su izbacili na trziste je bio CD/Transport (C1) da bi nakon toga na godisnjem nivou izbacivali po jedan novi uredjaj. Trenutno imaju u portfolio 9 razlicitih uredjaja i svaki od njih nosi oznaku 1 (T1, L1, M1, P1,...). Organizacija posla je reklo bi se Swiss precizna, sve je na svom mestu, svako tacno zna svoj deo posla i prosto to je to - nema mesta improvizaciji ni u kom segmentu. Izgled uredjaja se nekome moze svideti nekom ne ali kvalitet izrade je prosto vrhunski i odise kvalitetom. Zanimljivo mi je bilo da su i oni u pocetku kuburili sa konzistencijom po pitanu eloksaze i zeljene boje, da bi na kraju kupili vlasnicki udeo u firmi koja za njih proizvodi kutije da bi mogli da imaju potpunu kontrolu nad onim sto dobijaju. Trzista gde najvise prodaju i izvoze, se kao i za ostale u ovoj bransi, nalaze na istoku pa bi bez njih opstanak bio prilicno upitan. O samoj tehnologiji, delovima koje koriste, etc., mislim da Gidjga, ako stigne, moze mnogo vise i pametnije da napise od mene, a sto se opisivanja zvuka tu su Patason i Do-Re-Mi zaduzeni pa kada se oporave od ranojutarnjeg mahanja rucicama u avionu neka prozbore po koju. Ja cu samo napisati da smo slusali sledece komponente: L1 preamp, M1 mono blokove, D1, C1 sa T1 (clock generator), TechDAS Airforce III gramofon sa Thales Simplicty ruckom preko P1 phono preampa, a sve to na Goebel Epoque Reference zvucnicima (http://goebel-highend.de/products/epoque-reference.html ) ili u drugoj opciji na Wilson Benesch ACR standmount zvucnicima. Mnogo vise slicica sledi cim ih sredim, a sada samo jedna da malo "zamirise" atmosfera... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aurelijano Buendija Posted January 15, 2018 Report Share Posted January 15, 2018 bravo za vas četvoricu prvenstveno.. malo zavidim, ali nije akutno najviše me interesuje phono eq P1 Dual Monaural Phono Stage, specifikacije su impresivne, ali ne piše šta je unutra, jeste li ga slušali, kako zvuči? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Golum Posted January 15, 2018 Author Report Share Posted January 15, 2018 Hvala Wolande! Pa P1 smo prvo gledali kao od majke rodjenog na "test bench"-u, ima neku gomilu necega unutra - sorry iskreno pojma nemam - to su Gidjga I Patason vise zagledali pa se nadam da ce oni napisati po koju. Slusali ga jesmo u sklopu celog sistema koji im sluzi za prezentacije pa tu bas ne znam kako bi izolovali samo njega . Znam da ga mnogo profi recezenata koristi kao referentni phono preamp pa kapiram da bi trebao biti dobar... Meni je bilo zanimljivo sto su napravili svoju plocu koji svaki ponosni vlasnik dobije, a sluzi za podesavanje gramofona i igle valjda (nadam se da ne lupam)...znam da nam je Florian pricao celu pricu oko toga ali ga nisam pomno pratio jer me gramofoni i ostala oprema vezana za iste ne interesuje preterano... Pozz Link to comment Share on other sites More sharing options...
zika Posted January 15, 2018 Report Share Posted January 15, 2018 36 minuta ranije, Woland said: malo zavidim, ali nije akutno Ne izdržah (similis simili gaudet)... Ponajviše zavidim na poseti mestu gde nastaju (any place producing a thing worth looking at) uređaji... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aurelijano Buendija Posted January 15, 2018 Report Share Posted January 15, 2018 1 sat ranije, golum said: Pa P1 smo prvo gledali kao od majke rodjenog na "test bench"-u, ima neku gomilu necega unutra a el sliko neko phonoiznutricu? ako nije, bolje da se niste ni vraćali za cenu verovatno i da ne pitam.. ma pitaću, davaj cenu za phono Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zexx Posted January 15, 2018 Report Share Posted January 15, 2018 6 minuta ranije, Woland said: a el sliko neko phonoiznutricu? ako nije, bolje da se niste ni vraćali za cenu verovatno i da ne pitam.. ma pitaću, davaj cenu za phono 2.25 Bitcoina. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sondek Posted January 15, 2018 Report Share Posted January 15, 2018 Dobar naziv firme.Upravo takav utisak brutalne Swiss made preciznosti ostavljaju.Fono preamp sa onim odvojenim i balansiranim ulazima brrrr.Verujem da je Gidjgi poseta bila dragocena.Problem vrhunske izrade kućišta nije samo ovde problem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
srdjan_cvetkovic Posted January 15, 2018 Report Share Posted January 15, 2018 Uređaji izgledaju (a verujem i zvuče) onako kako se i očekuje od proizvođača Hi-End uređaja koji imaju potpis made in swiss. Cena je ovde manje važna, više puta je prežvakano da je ona u ovom segmentu relativna. Inače, svaka čast za podeljeno iskustvo i veliki pozdrav. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aurelijano Buendija Posted January 15, 2018 Report Share Posted January 15, 2018 2.25 Bitcoina.pa i nije strašno EMT Phono je oko 7 bitkoina Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zexx Posted January 15, 2018 Report Share Posted January 15, 2018 9 minuta ranije, Woland said: 19 minuta ranije, Zexx said: 2.25 Bitcoina. pa i nije strašno EMT Phono je oko 7 bitkoina Pa to ti kažem... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Father Posted January 15, 2018 Report Share Posted January 15, 2018 Sada kad udare rudari po HiEndu ima menađeri da se postide! Link to comment Share on other sites More sharing options...
aaa zmaju! Posted January 15, 2018 Report Share Posted January 15, 2018 43 minuta ranije, Woland said: a el sliko neko phonoiznutricu? ako nije, bolje da se niste ni vraćali za cenu verovatno i da ne pitam.. ma pitaću, davaj cenu za phono Toj ti je espionage! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aurelijano Buendija Posted January 15, 2018 Report Share Posted January 15, 2018 ma jok, to je izviđačka misija, pitaj Gidjgu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Golum Posted January 15, 2018 Author Report Share Posted January 15, 2018 Pa da krenemo sa slickama...uglavnom mono blok M1 sa ekipom & Florian Cossy... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Golum Posted January 15, 2018 Author Report Share Posted January 15, 2018 5 minuta ranije, golum said: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Golum Posted January 15, 2018 Author Report Share Posted January 15, 2018 Dakle bio bih zahvalan kada bi mi neko objasnio kako da uploudujem slike jer mi non stop vristi 512k max upload...i to izgleda ne po postu nego u totalu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Golum Posted January 15, 2018 Author Report Share Posted January 15, 2018 Mislim da je zaheb ipak...pa da nastavim... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Golum Posted January 15, 2018 Author Report Share Posted January 15, 2018 Spec za Wolanda - P1 u kutiji na testiranju, a bome i u crevcima (Gidjga neka pojasni)... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksandar75 Posted January 15, 2018 Report Share Posted January 15, 2018 Golume, daj molim te patasonu neki wifi da u kasnim nocnim, tacnije ranim jutarnjim, casovima, ospe paljbu na forumu, smorismo se zivi u poslednje vreme dok vi bistrite HiEnd Momci uzivajte i saljite izvestaje i slike Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока Link to comment Share on other sites More sharing options...
Golum Posted January 15, 2018 Author Report Share Posted January 15, 2018 U to ime jos par slicica... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Golum Posted January 15, 2018 Author Report Share Posted January 15, 2018 2 minuta ranije, Aleksandar75 said: Golume, daj molim te patasonu neki wifi da u kasnim nocnim, tacnije ranim jutarnjim, casovima, ospe paljbu na forumu, smorismo se zivi u poslednje vreme dok vi bistrite HiEnd Momci uzivajte i saljite izvestaje i slike Sale wifi ima kod kuce ali nisam siguran da sme da se kaci sada od zene - mora da se malo posveti kuci, pranje, peglanje, kuvanje, etc. - dosta se zahebavao sa HiFom...a to za jutarnje casove - hm...mozda bolje reci kasno popodnevne Link to comment Share on other sites More sharing options...
Golum Posted January 15, 2018 Author Report Share Posted January 15, 2018 Sve na gomili + TechDas Airforce III sa Thales Simplicity. Kao izvor takodje koriste i Melco N1ZH...to bi bilo to od mene drugari ako imaju nesto da dodaju neka dodaju Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aurelijano Buendija Posted January 15, 2018 Report Share Posted January 15, 2018 @golum hvala, ne daj se omesti, ako ima još, samo nastavi, a poklonici kreativnog nereda mogu ovo i da preskoče..čekam da se ona trojica dedžetlaguju, pa da i oni prozbore po koju.. msm kapiram da su u šoku, i ja sam bio, posle obilaska jezera sam ostao bez teksta Link to comment Share on other sites More sharing options...
Тодор НС Posted January 15, 2018 Report Share Posted January 15, 2018 @golum, Hvala na fotkama i uloženom trudu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aurelijano Buendija Posted January 15, 2018 Report Share Posted January 15, 2018 @golum hvala na pozivu, iskreno se nadam da ću još jednom imati priliku da odem u Švajcarsku.. ali, tada da odemo do Kudelskog, barem do kapije a do tada - Dučić je napisao putopis Gradovi i Himere, čitam iznova Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now