Jump to content

Photo

Kako provodite ove TOPLE letnje dane

• Please log in to reply
54 odgovora u ovoj temi

#1 suca77

suca77

Audiofil

• Članovi
  • PipPip
  • 1600 Poruka:

Poruka napisana 05 август 2012 - 18:18

Uhhhh............... kakva vrucina, sta reci.....Retko mi se desava da ne upalim sistem po par dana ali evo i to sam doziveo po mozda prvi put. Upalim ja klimu nije problem ali ona buka koju ona pravi me bas izludjuje, tako od slusanja opet nema nista i veoma brzo shavatim da treba pobeci negde na kupanje

Vidim i na Forumu veoma malo ulogovanih clanova pa predpostavljam da je ovo verovatno jedan od razloga za odsustvo . Izmedju ostalog i komp dodatno podgreva celu stvar :wave2 :wave2 :wave2

Install flash.

#2 prophet

prophet

Pure Class-A

• Članovi
  • PipPip
  • 2708 Poruka:

Poruka napisana 05 август 2012 - 19:10

Kod mene sve šljaka bez problema. :thumbsup2
RME HDSP 9632/ZDDAC/Threshold NS-10/FORTE AUDIO MODEL 1/BSD MODULAR 1

#3 Lajavi krelac

Lajavi krelac

Junior member

• Članovi
  • 83 Poruka:
  • LocationKikinda

Poruka napisana 05 август 2012 - 19:59

Za mog lampaša sa Babuškama ne pomaže ni klima. Zrači ko kvarcna peć. Pravim malo pauzu dok ne zahladni, ali zato se selim na bazen. :talasi

#4 Džontra Volta

Džontra Volta

Junior member

• Novi članovi
  • 39 Poruka:
  • LocationBgd

Poruka napisana 05 август 2012 - 20:36

Uhhhh............... kakva vrucina, sta reci.....Retko mi se desava da ne upalim sistem po par dana ali evo i to sam doziveo po mozda prvi put. Upalim ja klimu nije problem ali ona buka koju ona pravi me bas izludjuje, tako od slusanja opet nema nista i veoma brzo shavatim da treba pobeci negde na kupanje

Vidim i na Forumu veoma malo ulogovanih clanova pa predpostavljam da je ovo verovatno jedan od razloga za odsustvo . Izmedju ostalog i komp dodatno podgreva celu stvar :wave2 :wave2 :wave2

Koju to klimu imas kad pravi toliku buku???

#5 pantaNS

pantaNS

soundman

• Članovi
  • PipPip
  • 1990 Poruka:
  • LocationNovi Sad

Poruka napisana 05 август 2012 - 20:47

Suco, pa nije valjda da tako tiho moras da slusas muziku da ti cak i klima smeta? Fali vatre da se napuni soba ili? :D
The advantage of being wise is that you can play dumb, the opposite is much more difficult.

#6 Bujodrag

Bujodrag

Šušumider

• Članovi
  • PipPip
  • 6202 Poruka:
  • LocationBeograd

Poruka napisana 05 август 2012 - 21:30

Ja sam ceo dan proveo vežbajući s bendetom, u prostoriji bez klime.

Al', nema veze, prašimo!

Dete, kakva ti reč iz ograde izlete zubne?
Primitivci nemaju ogledalo!

Sunburst teaser

#7 suca77

suca77

Audiofil

• Članovi
  • PipPip
  • 1600 Poruka:

Poruka napisana 05 август 2012 - 21:58

Koju to klimu imas kad pravi toliku buku???

Tadiran 18 - ica pokusava da oladi 130 m2 ali joj tesko ide pa se malo muci i zuji dok ne crkne

Panto pa jebo sisterm ako ne radi dobro na tihom a tako ga najvise i slusam a tad mi se klima mesa u zadovoljstvo paaaaaaa...... nesto mora da se gasi . Klimu ne smem tako da ostajem bez muzickog zadovljstva , ovo je kompromis na koji tesko pristajem ali nema veze izdrzacu jos koji dan najavili :) su od Srede pad temperature na 32c :wave2

#8 BokiTokiVoki

BokiTokiVoki

Audiofil

• Članovi
  • PipPip
  • 2821 Poruka:
  • LocationHavana (Cuba)

Poruka napisana 05 август 2012 - 22:06

Ja sam ceo dan proveo vežbajući s bendetom, u prostoriji bez klime.

Al', nema veze, prašimo!

Uznojite se, a onda još i ta prašina....
Večeras - predstava "Šekspir".
cijena ulaznice - 50 centi
cijena za gluhe - 30 centi
cijena za slijepe - 20 centi
za gluhe i slijepe - 50 centi

#9 Bujodrag

Bujodrag

Šušumider

• Članovi
  • PipPip
  • 6202 Poruka:
  • LocationBeograd

Poruka napisana 05 август 2012 - 22:22

My point, exactly.

A kad se sve to lepo zalepi, kažemo da nam je svirka kompaktna a zvuk masan.

Dete, kakva ti reč iz ograde izlete zubne?
Primitivci nemaju ogledalo!

Sunburst teaser

#10 Woland

Woland

Maestro

• Članovi
  • PipPip
  • 1236 Poruka:
  • LocationVrbas - Novi Sad

Poruka napisana 06 август 2012 - 06:13

Tadiran 18 - ica pokusava da oladi 130 m2 ali joj tesko ide pa se malo muci i zuji dok ne crkne

Klimu treba povremeno servisirati: dopuniti (ili promeniti) gas, očistiti hladnjake (ima neka hemija kojom se poprskaju hladnjaci pa se samo usisa)... Tadiran je dobra klima, nemož' to tek tako da crkne.
U belom plaštu s postavom boje krvi, šepavim konjaničkim korakom, u rano jutro dana četrnaestog prolećnog meseca nisana, pod stubove peristila između dva krila palate Iroda Velikoga izašao je prokurator Judeje Pontije Pilat.

#11 ringeraja

ringeraja

Member

• Članovi
  • Pip
  • 733 Poruka:
  • LocationBG - Banjica

Poruka napisana 06 август 2012 - 06:39

Tadiran nije dobar, već mnogo dobar proizvođač klima.
Od 1997.-2009. bio je u vlasništvu kompanije Carrier, koju je osnovao otac modernog klima uređaja, Willis Carrier:
http://en.wikipedia....ran_Holdings.29
http://en.wikipedia..../Willis_Carrier
Tako da... Što reče Woland, Tadiran ne može tek tako da crkne, a i čudno mi što toliko drči, iako je mali za tu prostoriju. Da ti pozoveš servis da ti je pogledaju za svaki slučaj?
Inače, tebi treba 22000 btu.

p.s. Ovde na Halkidikiju je mnogo prijatnije, a kad mi vruće ja buć u more:)

#12 Woland

Woland

Maestro

• Članovi
  • PipPip
  • 1236 Poruka:

Poruka napisana 06 август 2012 - 11:39

Snaga klima uređaja se dimenzioniše prvenstveno prema zapremini prostora, njegovim fizičkim karakteristikama, uzimajući u obzir temperaturnu provodljivost poda, zidova i plafona. Dakle 130 m2, je ponegde (što je retkost) moguće ohladiti sa 12000Btu, a negde će biti malo i 48000Btu. Za razliku od Hi-End-a, ovde su stvari poprilično egzaktne i daju se izračunati :)
U belom plaštu s postavom boje krvi, šepavim konjaničkim korakom, u rano jutro dana četrnaestog prolećnog meseca nisana, pod stubove peristila između dva krila palate Iroda Velikoga izašao je prokurator Judeje Pontije Pilat.

#13 Vlajo

Vlajo

Stanovnik Oslobodjene Teritorije

• Članovi
  • PipPip
  • 1260 Poruka:

Poruka napisana 06 август 2012 - 13:49

Moj komšija, koji je pekar, kaže da mu je napolju super i izlazi iz pekare povremeno da se rashladi ...

#14 suca77

suca77

Audiofil

• Članovi
  • PipPip
  • 1600 Poruka:

Poruka napisana 06 август 2012 - 14:46

Tadiran nije dobar, već mnogo dobar proizvođač klima.
Od 1997.-2009. bio je u vlasništvu kompanije Carrier, koju je osnovao otac modernog klima uređaja, Willis Carrier:
http://en.wikipedia....ran_Holdings.29
http://en.wikipedia..../Willis_Carrier
Tako da... Što reče Woland, Tadiran ne može tek tako da crkne, a i čudno mi što toliko drči, iako je mali za tu prostoriju. Da ti pozoveš servis da ti je pogledaju za svaki slučaj?
Inače, tebi treba 22000 btu.

p.s. Ovde na Halkidikiju je mnogo prijatnije, a kad mi vruće ja buć u more:)

Halkidiki :) :) mmm... blago tebi kolega - uzivaj malo i za nas. Na kom si prstenu i u kom mestu . Oooobaveznoooo da odes na divlju plazu koja se zove Paljuri - raspitaj se i idi pa nam javi kako je i posalji neku fotku. Po ceo dan pici Cafe Del Mar music, Ibiza, Latino House itd na tu temu, ma bruka od plaze

Hvala svima na savetima i pohvalama za hi - end klimu Tadiran , stavio sam je na automatsko hladjenje pa se jadna muci da ohladi 130 m2 i mislim da je zato malkice bucnija - nista strasno, jbga ipak to spada u vece klime ali i to je malo za ovu kvadraturu kao sto Woland i konstatovao :wave2

#15 Woland

Woland

Maestro

• Članovi
  • PipPip
  • 1236 Poruka:

Poruka napisana 06 август 2012 - 15:03

Nisam konstatovao da je klima malog kapaciteta - nemam dovoljno informacija za to. To što je bučnija, može biti posledica da nema dovoljno freona u njoj. Klima nije bučnija ukoliko ne može da ohladi prostoriju - istina je da stalno radi, ali ne postizava :) Zovi nekog kvalifikovanog frigotehničara neka ustanovi da li joj fali gas, očisti spoljni i unutrašnji ventilator itd. Tadiran je bolji od većine sadašnjih klima.

#16 rokijana

rokijana

Audiofil

• Članovi
  • PipPip
  • 1168 Poruka:

Poruka napisana 06 август 2012 - 15:27

Nema " ladovine" bez Daikin-a i Fujitsua.....

#17 Džontra Volta

Džontra Volta

Junior member

• Novi članovi
  • 39 Poruka:
  • LocationBgd

Poruka napisana 06 август 2012 - 15:46

Moj komšija, koji je pekar, kaže da mu je napolju super i izlazi iz pekare povremeno da se rashladi ...

E' ova ti je dobra!!! :thumbsup2

#18 ringeraja

ringeraja

Member

• Članovi
  • Pip
  • 733 Poruka:
  • LocationBG - Banjica

Poruka napisana 06 август 2012 - 18:32

Halkidiki :) :) mmm... blago tebi kolega - uzivaj malo i za nas. Na kom si prstenu i u kom mestu . Oooobaveznoooo da odes na divlju plazu koja se zove Paljuri - raspitaj se i idi pa nam javi kako je i posalji neku fotku. Po ceo dan pici Cafe Del Mar music, Ibiza, Latino House itd na tu temu, ma bruka od plaze

Drugi prst, Sithonia, Sarti:)
Ali sutra ujutro via BG, prošao odmor, tako da i mene uskoro očekuje užareni asfalt rodnog mi grada.
A što se tiče plaže, nisam nalateo na ovu što si predložio, ali bilo je par favorita sa prilično dobrom mjuzom - na Tristeniki plaži je ceo dan cepao neki latino-fjužn-džez, jbm li ga, ne mogu da klasifikujem muziku, ali mnogo dobro zvuči.
Pa Lagomandra, Toroni, Etnik Bar, Bar B.Q., Kavourotrypes, Kalamitsi, Platanitsi,....
Mnogo dobre plaže...

#19 sondek

sondek

Audiofil

• Članovi
  • PipPip
  • 2700 Poruka:
  • LocationNovi Sad

Poruka napisana 06 август 2012 - 18:39

Super je i kalogria,ako dobro pamtim naziv.
Linn Sondek lp12/Ittok/Adikt,Linn Karik Numerik CD/Linn Kudos/Naim 72-hicap-250/Naim Sbl

#20 ringeraja

ringeraja

Member

• Članovi
  • Pip
  • 733 Poruka:
  • LocationBG - Banjica

Poruka napisana 06 август 2012 - 20:28

Jeste, bio i na njoj:)
Innače, što se tiče muzike u beach bar-ovima, uglavnom preovlađuje komercijala (što je i normalno), a negde pred smiraj dana krenu da puštaju grčki turbo folk... E.., to je doživljaj, ovi naši su male mace za Grke:)

0 Korisnik(a) čita ovu temu

0 članova, 0 gostiju, 0 anonimnih članova

AV impuls