Prateći modne trendove, Sony Electronics predstavlja dva ugradna (in-wall) kućna proizvoda za zabavu. Ova ponuda namenjena je građevinskim firmama koje grade nove domove, a cene se kreću od 150.000 dolara pa naviše.
Nova linija kombinuje kvalitetne audio/video sisteme sa estetikom i jednostavnom instalacijom. Konkretno, reč je o CDP-NW10 ugradnom audio sistemu i DVP-NW50 sistemu za kućni bioskop. Pošto se ove jedinice instaliraju u zid u fazi izgradnje stana, odnosno uvođenja strujne instalacije, svi neugledni kablovi skriveni su od očiju vlasnika. Modularni sistemi mogu biti instalirani u različitim prostorijama za boravak i jednom kada se priključe mogu, preko Ethernet mreže, deliti audio sadržaj. “Značajno smanjujući cenu integracije sistema i rešavanja problema složenosti instalacije, ovaj sistem ima potencijal da postane u tolikoj meri standardizovan kao i ugrađivanje sudopera u kuhinje”, kaže Jeff Goldstein, direktor marketinga u kompaniji Sony Electronics. “Jedinstveni in-wall dizajn pruža ono što korisnici žele – lagan i operativan sistem zabave, koji ne narušava estetiku njihovog doma”.
Uređaji CDP-NW10 i DVP-NW50 su razvijani tako da svojim čistim, prostorno štedljivim dizajnom, odgovaraju svakom dekoru, a – ukoliko je to potrebno – vlasnici kuća mogu dokupiti centralne i bočne panele u boji i dezenu koji odgovara enterijeru.
Sistemi sadrže funkcije koje su većini savremenih korisnika sasvim dovoljne, a to su pre svega kvalitetan audio i video, interkom, nadgledanje soba, mrežna povezanost i pristup muzičkim MP3 fajlovima sa kućnog računara. Sistemi poseduju i ulazne konekcije za kablovske ili satelitske signale, a tu su i funkcije alarma i tajmera.
Cena za CDP-NW10 audio sistem, zvučnike i umrežavanje iznosi 1.000 dolara po prostoriji, a za DVP-NW50 video sistem sa zvučnicima i umrežavanjem 2.000 dolara po jednoj prostoriji.
I jedan i drugi sistem biće dostupni od maja ove godine.