EISA

Naša istorija

1982EISA je jedinstveno udruženje, sačinjeno od 50 specijalizovanih magazina iz 20 evropskih zemalja. Širom sveta poznata po Evropskim EISA nagradama, EISA je nastala 1982. kada su se glavni urednici pet evropskih foto-magazina okupili kako bi po prvi put izabrali “Kameru godine”. Oni tada nisu znali da će, nekoliko godina kasnije, iz njihovog sastanka nastati EISA – European Imaging and Sound Association (Evropsko udruženje za sliku i zvuk). Ovaj istorijski trenutak dogodio se 1989, nakon što se još 10 foto-magazina priključilo grupi.

1985Nakon toga, u EISA udruženju razvila su se dva panela – Video i Audio. Prateći evoluciju audio-uređaja od dvokanalnih ka surround sistemima, Audio panel se do tada razvio u Audio/HT panel. Nekoliko godina kasnije, 2002, nekoliko EISA članova koji su se bavili i mobilnom elektronikom, udruženi sa nekoliko drugih magazina iz ugašenog ECAP udruženja, pokrenuli su In-Car Electronics panel.

2002

Godine 2005, EISA je predstavila Zelene nagrade. Ove nagrade dodeljuju je u saradnji sa Univerzitetom za nauku i tehnologiju u Trondhajmu, Univerzitetom Ujedinjenih Nacija u Bonu i Fakultetom za inženjering u industrijskom dizajnu pri Univerzitetu Delft u Ajndhovenu.

2007

Convergence panel je 2007. preimenovan u Mobile Devices panel, kako bi se prilagodio i preciznije obuhvatio rastući broj uređaja koji istovremeno pripadaju audio, video i mobilnom segmentu.

2010

EISA je tokom 2013. napravila određene promene u unutrašnjoj organizaciji, kako bi naša struktura bolje odslikavala promene koje su se odigrale na tržištu poslednjih godina. Ranija podela članova po panelima zamenjena je Ekspertskim grupama, čime se bolje definiše ekspertiza EISA članova, a ujedno omogućava fleksibilnije učešće u diskusijama koje su direktno povezane sa njihovim poljem stručnosti. Kao rezultat, imaćemo čvršće, bolje i relevantnije EISA nagrade, dok će stavovi različitih Ekspertskih grupa biti jednostavniji za kombinovanje prilikom dodele mešovitih nagrada. Sada imamo snažnije i modernije EISA udruženje, doraslo izazovima koje donosi budućnost!

2014