O nama

Počeci

Prvi broj magazina Hi-Files je objavljen septembra 2004. godine. Osnovna ideja magazina je bila, i ostala, popularisanje Hi-Fi zvuka i kućnog bioskopa, jer sličan časopis nije postojao u prethodnih 5 godina.
Koncept časopisa je bio veoma jednostavan i sličan stranim časopisima slične tematike. Bilo je neophodno pokriti osnovne teme kao što su: vesti, testovi, izveštaji sa manifestacija, edukacija, prikazi muzičkih i filmskih izdanja, web linkovi i pregled tržišta.

Info
U početku časopis je distribuiran samo na teritoriji Srbije, da bi godinu dana kasnije bila pokrenuta prodaja u Crnoj Gori. Prva istraživanja profila čitalaca su ukazala na sledeće podatke:
– više od 99% čitalaca su muškarci
– više od 85% čitalaca su starosti između 20 i 50 godina
– više od 60% čitalaca imaju visoko ili više obrazovanje
– više od 70% čitalaca kupuju i druge časopise (uglavnom iz IT industrije)

Članovi redakcije magazina Hi-Files su uglavnom mlađi ljudi između 25 i 38 godina starosti. Pored autora tekstova, redakciju čine i profesionalni fotograf i dizajner. Svi članovi redakcije su veoma dobro upoznati sa Hi-Fi tematikom, a većina poseduje i tehničko obrazovanje.

Teme
Hi-Files magazin je internacionalno orijentisan. Pisali smo izveštaje sa najvažnijih svetskih sajmova, ali i sajmova u regionu, kao što su:
– Hi-End, Munich
– IFA, Berlin
– Hi-Fi & Home Entertainment Show, London
– HiFi Show 2006, London
– HDI Show, Moscow
– Multimedia Show, Ljubljana, Slovenia
– Audio Video Show, Zagreb, Croatia

EISA
Na EISA konvenciji održanoj u maju 2008. godine u Briselu doneta je odluka da Hi-Files postane član Audio/Home Theater panela.
Iako popularišemo internacionalno poznatu opremu, pokušavamo da damo doprinos i popularišemo i domaće proizvođače.
Časopis Hi-Files izlazi šest puta godišnje, uglavnom prvih dana svakog neparnog meseca.