Bowers&Wilkins su nedavno predstavili novu generaciju zvučnika serije Nautilus 800, koja se pojavila na tržištu 15. januara ove godine. Kao najveću inovaciju, ova serija donosi novi visokotonac koji se koristi u nekim top-modelima i tamo nosi oznaku D zbog korišćenja dijamanta. Ostali modeli u seriji 800 (označeni slovom S), koriste kupolasti visokotonac od legura razvijen za B&W Signature seriju i za njih je rečeno da donose značajna unapređenja u odnosu na originalne Nautilus 800 zvučnike.
Prilikom izrade je korišćena unapređena verzija B&W FST drajvera srednjeg opsega, koji je prvobitno razvijan za Signature 800 zvučnik, a implementirani su i novi bas drajveri sa kupom konstrukcije nalik sendviču, čija je površina napravljena od karbon vlakna. Jezgro je izrađeno od Rohacell materijala, koji se zbog svoje male težine i velike čvrstoće koristi u avio-industriji. Unapređene skretnice završavaju spisak noviteta u nizu novih Nautilus zvučnika.
Cena novih Nautilus zvučnika kreće se od 20.000 dolara po paru za model 800D, do 2.500 za jedan par zvučnika sa oznakom 805S.