Lansiranjem novog vrhunskog DVD rikordera sa oznakom DVR-920H, Pioneer još jednom demonstrira svoju sposobnost da kombinuje najmodernije tehnologije sa odličnim dizajnom. Nastao na slavi svojih prethodnika DVR-720H i DVR-520H, ovaj model poseduje hard disk od 250GB, čime se kapacitet snimanja povećava do 433 sati. Visok kvalitet video snimka i mogućnost brzog kopiranja na DVD bez gubitka kvaliteta, nagoveštavaju novu eru DVD rikordera.
Najveća novost koju donosi ovaj model je trenutna konverzija svih dolazećih analognih video signala u digitalne i 10-bitsko procesiranje signala u digitalni domen, što rezultira preciznošću slike i njenim superiornim kvalitetom. High Definition Multimedia interfejs (HDMI) omogućava prenos nekompresovanog audio i video signala, čime se stvaraju uslovi potrebni za kreiranje digitalnog videa i zvuka bez gubljenja kvaliteta ili pogoršavanja signala. Dual PureCinema Progressive Scan (za PAL ili NTSC) donosi stabilnu sliku oslobođenju treperenja, a unapređeni Video Quality Enhancer značajno pospešuje video procesiranje. Novi 14-bitski D/A konvertor nadmašuje standardne video konvertore i podiže video rezoluciju do novih limita, nadomak punog DVD kvaliteta.
Čvrstoća i stabilnost kućišta su esencijalni za kvalitetnu video i zvučnu reprodukciju, a dvoslojni debeli čelični lim apsorbuje neželjene vibracije i eliminiše nepoželjnu interferenciju. Moguće je snimiti od jednog do osam sati materijala na disk, kako u DVD video modu tako i u DVD video recording modu, u zavisnosti od željenog kvaliteta slike. Prebacivanje videa sa digitalne kamere je vrlo lako uz pomoć i.LINK-a, a GUIDE Plus+ EPG servis čini programiranje različitih funkcija jednostavnim. Jedna od tih korisnih funkcija omogućava gledanje programa istovremeno dok se on snima, ali od neke ranije vremenske tačke, a moguće je i simultano snimati i gledati drugi, prethodno snimljen materijal sa hard diska.
Sa naprednim Disk navigatorom nema više gubljenja vremena pri nalaženju prethodno snimljenog naslova. Moguće je brzo prepoznati snimljene materijale, puštajući video u malom preview prozoru. Disk backup opcija nudi korisnicima jednostavan način da na brzinu naprave rezervnu kopiju važnog materijala, a sav sadržaj i informacije sa originalnog diska se kopiraju bez gubljenja kvaliteta. Prilikom pravljenja rezervne kopije moguće je snimati ili gledati sadržaj hard diska. Zahvaljujući funkciji Disc History korisnici ne moraju više da kopaju duboko kroz DVD biblioteku da bi našli slobodan prostor za snimanje. Obezbeđen je prikaz slobodnog mesta na zadnjih 30 prethodno ubačenih diskova.
Kao multifunkcionalan plejer, DVR-920H-S upravlja MP3 i WMA audio fajlovima snimljenim na CD-R/RW disk, kao i na VideoCD i SVCD. Takođe, tu je i program za gledanje slika sa CD-a u JPEG formatu.