Sennheiser MOMENTUM In-Ear Wireless

Luksuz u pokretu

Serija MOMENTUM dopunjena je in-ear modelom s bežičnim povezivanjem, a napredni koncept i izuzetan ukupni kvalitet ovenčani su prestižnom EISA nagradom nedugo nakon pojavljivanja.

Za razliku od bežičnih bubica koje su međusobno spojene samo kablom, MOMENTUM In-Ear Wireless opremljene su ogrlicom koja sadrži komande i internu bateriju. Iako ovaj koncept nije nov, još uvek je prilično redak, a Sennheiser je uspešno unapredio poziciju tastera. Pored toga, ukupni balans veoma je dobro odmeren, što umanjuje mogućnost da ogrlica spadne tokom kretanja.

Ukoliko ih počastite aptX vezom i lossless materijalom, ove bubice će uzvratiti sveobuhvatnim i muzikalnim zvukom.

U najboljoj tradiciji serije kojoj pripadaju, MOMENTUM In-Ear Wireless izrađene su od plemenitih materijala s besprekornom završnom obradom. Okovratnik je tvrdo tapaciran i obložen mekanom napa-kožom, s naglašenim štepovima koji su dodatno istaknuti upotrebom crvenog konca. Krajevi ogrlice izrađeni su od čvrste plastike, a sve komande smeštene su na levom završetku. Ovde nailazimo na tri standardna tastera za upravljanje reprodukcijom i pozivima, uz dodatni taster za uključivanje i signalnu LE diodu. Takođe, tu se nalazi mikro-USB port za punjenje baterije kapaciteta 170 miliamper-sati, koji je zaštićen poklopcem. Pored savršenog uklapanja s okovratnikom, plastični završeci vizuelno su oplemenjeni ugraviranim nazivom i logotipom kompanije.

Slušalice su povezane plastičnim završecima pomoću kablova dužine dvadesetak centimetara, koji se crveno-crnom kombinacijom boja uklapaju s okovratnikom. Po spoljašnjosti, slušalice su iste kao kod standardnih MOMENTUM bubica, što podrazumeva zatvorene rezonatore specifičnog oblika. Akustički kanali unutar rezonatora izrađeni su od nerđajućeg čelika, dok se na zadnjoj strani nalaze površine od brušenog aluminijuma, sa ugraviranim logotipom kompanije.

Test
Uz MOMENTUM In-Ear Wireless isporučuje se veoma kvalitetna torbica od tvrdog materijala, a u paketu se nalazi još USB kabl za punjenje, kao i silikonski završeci u četiri veličine, što garantuje udobno korišćenje za svakog korisnika. Tokom upotrebe, bubice su zaista veoma udobne, uz izuzetno dobru izolaciju od buke okruženja.

Očekivano od Sennheisera, zvuk je veoma čist u celom opsegu, čak i pri reprodukciji MP3 fajlova. Zvučna slika je prilično neutralna i dobro izbalansirana, te zadržava koherentnost i tokom prilično glasne reprodukcije. Najniži tonovi su snažni i čvrsti, uz dovoljno mase i preciznosti i tokom veoma zahtevnih deonica. Srednjetonski deo spektra je neznatno suvlji, ali to nadoknađuje informativnim detaljima i odličnom separacijom instrumenata. Najviši tonovi se potpuno glatko i neosetno uklapaju u ostatak slike, a zvučničke jedinice s jednakom lakoćom reprodukuju prodorne i suptilne zvuke.

Ipak, MOMENTUM In-Ear Wireless sposobne su da pruže više, što se postiže upotrebom aptX kodeka koji obezbeđuje bežični prenos 48 kHz/16-bitskih fajlova bez gubitaka. Dakle, ukoliko ih počastite aptX vezom i lossless materijalom, ove bubice će uzvratiti sveobuhvatnim i muzikalnim zvukom, uz znatno veću količinu detalja. Tekstura tonova znatno je slojevitija, a scena prostranija. Finese su takođe prezentovane bolje, uz veliku preciznost i transparentnost. Basovi profitiraju od povećane mase, uz zadržavanje preciznosti i definicije, pa se u ovom smislu slušalicama nema šta zameriti. Posebno nas je obradovao gotovo savršen balans jer je prezentacija celovita i bez isticanja pojedinih delova opsega.

Zaključak
Pored odličnog zvuka, testirane slušalice pružaju praktične funkcije poput NFC tehnologije za brzo povezivanje i ugrađenog mikrofona za vođenje telefonskih razgovora. Interna baterija omogućava do 10 sati upotrebe, a sve važne informacije – kao što su blutut uparivanje i trenutna napunjenost baterije – dobijaju se govornim signalom. Ukoliko tražite diskretne i praktične bežične bubice za svakodnevnu upotrebu, Sennheiser MOMENTUM In-Ear Wireless nude sjajan zvuk i visok stepen upotrebljivosti, uz kvalitet izrade i stil koji nikog neće ostaviti ravnodušnim.

PLUS
Izuzetan kvalitet izrade.
Praktičnost.
Celovit i izbalansiran zvuk.
Odlično odmeren bas.

MINUS
Kvalitet košta.

Sistem: dinamičke
Tip: in-ear
Frekvencijski opseg: 15 Hz - 22 kHz
Izobličenja THD: <0,5%
SPL: 112 dB
Povezivanje: blutut 4.1
Interna baterija: 170 mAh
Masa: 53 g
Cena: 225 evra
4Audio, 011/770-4320
Reader Rating7 Votes56
56
Ocena čitalaca