LG XBOOM Go PK7

Žurka u rancu

Južnokorejski gigant je novom serijom XBOOM potvrdio svoje prisustvo u sve popularnijoj kategoriji prenosivih blutut zvučnika i predstavlja rastuću pretnju etabliranim konkurentskim modelima.

PK7 je sposoban da zasvira veoma glasno bez čujnih izobličenja.


Poput manjih modela u seriji, PK7 se odlikuje prepoznatljivim izgledom. Kućište uređaja ima oblik zaobljenog kvadra, ali je smešteno u veoma čvrst okvir, koji ga obujmljuje u potpunosti. Osim nesumnjive zaštitne uloge, ovaj svojevrsni egzoskelet integrisao je praktične ručke za nošenje, dok se na njegovim bokovima nalaze pravougaoni otvori za pasivne niskotonske membrane.

Na gornjoj strani kućišta postavljen je niz od osam krupnih i dobro obeleženih tastera, koji služe za uključivanje, kontrolu glasnoće i reprodukcije, aktivaciju blutut uparivanja, spikerfona i modaliteta zvuka. Tasteri su gumirani, a pored njih nalaze se mikrofon i lampica za indikaciju napunjenosti baterije.

Zadnja strana udomila je panel s priključkom za napajanje, dodatnim linijskim ulazom, tasterom za resetovanje i komandom za povezivanje dva PK7 zvučnika u Dual Play režimu. Kako je PK7 vodootporan po standardu IPX5, opisani panel smešten je ispod izolacionog poklopca.

Ispod čvrste metalne mrežice prednjeg panela smeštene su zvučničke jedinice u dvokanalnoj postavci. Za svaki kanal zadužen je po jedan mid-bas drajver prečnika oko 60 milimetara, kao i jedan visokotonac. Unutar kućišta nalazi se amplifikacija od 20 vati po kanalu, a snaga se smanjuje na 2×15 vati kad uređaj radi na baterije. Proizvođač navodi da interna baterija kapaciteta 5.200 miliamper-sati dozvoljava do 22 sata autonomije nakon punjenja od oko tri i po sata.

Oklopnik

Iako na fotografijama može delovati neatraktivno i čak nezgrapno, PK7 uživo ostavlja sasvim drugačiji utisak: okvir u X-Grip dizajnu i kućište obloženo otpornim materijalom deluju veoma izdržljivo i trajno, pa se može reći da predstavljaju omaž profesionalnim razglasima, koji su predviđeni da rade i traju.

Drugi deo atraktivnosti leži u ugrađenom osvetljenju na frontu, u vidu dve vodoravne trake i dva dodatna izvora za mid-basove. Integrisani lajtšou može pratiti ritam muzike po jednoj od četiri predefinisane matrice, a ukoliko ste malo stariji, dobro je znati da se može i isključiti.

Zahvaljujući većem gabaritu i dvosistemskoj stereo-postavci, PK7 pruža celovit i, na trenutke, zaista moćan zvuk. Tonski balans je veoma dobar, prezentacija je čista i prilično detaljna, a za prilagođavanje zvuka željama korisnika predviđeni su režimi Clear Vocal i Enhanced Bass. Reprodukcija je direktna, dok solidna disperzija pruža sasvim prihvatljivu širinu scene na nešto većoj udaljenosti. Konačno, kao veoma bitna stavka tokom korišćenja u velikom prostoru ili na otvorenom, PK7 je sposoban da zasvira veoma glasno bez čujnih izobličenja.

Pored nesumnjivo kvalitetnih unutrašnjih komponenti koje je LG primenio na modelu PK7, zasluge za iznenađujuće dobar zvuk mogu se pripisati blutut vezi s aptX HD kodekom – iz ovoga bi prekookeanski rivali mogli nešto da nauče, kao i po angažovanju stručnjaka iz renomirane hi-end kompanije Meridian Audio, koji su svojim znanjem i iskustvom oplemenili kvalitet reprodukcije.

LG XBOOM Go PK7
Snaga: 2x20 W
Topologija: 2 x mid-bas, 2 x visokotonac, 2 x pasivni radijator
Audio-ulazi: blutut aptX HD, mini-džek 3,5 mm
Baterija: 5.200 mAh
Dimenzije (ŠxVxD): 320x167x152 mm
Masa: 2,95 kg
Cena: 220 evra
lg.com/rs
LG XBOOM Go PK7
Iznenađujuće dobar zvuk.Glasna reprodukcija bez izobličenja.Veoma robustna izrada.Atraktivno osvetljenje.
Veći gabarit i masa.
4.6Overall Score
Kvalitet izrade
Funkcionalnost
Zvuk
Vrednost za novac