Huawei Watch GT

Jednostavno pametan

Huawei je u Londonu uz predstavljanje novih telefona serije Mate 20 lansirao i novi pametni sat pod imenom Watch GT. Testirali samo ga nekoliko nedelja i ovo su naši utisci.

Nakon duže pauze Huawei je predstavio novi pametni sat koji je po mnogo čemu različit od prethodnih modela. Na prvom mestu moramo pomenuti da Watch GT ne radi pod Wear operativnim sistemom, koji je napravio Google, već pod Lite OS, koji omogućava daleko bolje trajanje baterije. U pitanju je operativni sistem koji je razvio Huawei, ali kompatibilnost ne treba da vas brine. Dovoljno je da instalirate Huawei Health aplikaciju iz Play prodavnice i Watch GT će se blutut vezom povezati na vaš telefon. Koliko je stalo kompaniji da ovaj proizvod uspe, govori činjenica da je cena u slobodnoj prodaji veoma pristupačna, a da je u toku velika akcija u kojoj će korisnik uz Mate 20 Pro dobiti ovaj sat na poklon.

Dizajn
Ovaj pametni sat ima prilično snažan, rekli bismo muževan dizajn, koji je više tradicionalan, a ne sportski. Ekran je prečnika oko 35 milimetara, koristi AMOLED tehnologiju i rezolucije je 454×454 piksela. U poređenju s konkurencijom, ovo je odlična rezolucija. U paketu ćete pored sata dobiti još samo USB-C kabl i okruglu podlošku za punjenje baterije, dok je punjač izostao. Okvir sata je keramički, dok je kućište izrađeno od nerđajućeg čelika koje je presvučeno DLC slojem (diamond-like carbon). Narukvica na satu se može menjati, pa tako, dok trčite, možete imati gumenu narukvicu, a kožnu kad ste u večernjem izlasku. Watch GT izgleda veoma atraktivno i odlično stoji na ruci.

Zbog korišćenja Lite operativnog sistema upravljanje satom veoma je jednostavno – možete se kretati kroz četiri tipa ekrana. Prvi ekran prikazuje vreme, drugi otkucaje srca, treći vremensku prognozu i poslednji broj pređenih koraka. Ako uđete u meni, možete odabrati različite izglede sata, a možete na njemu aktivirati i kompas, svetlosnu lampu, alarm ili štopericu. Unutar Health aplikacije možete dozvoljavati pojedinačnim aplikacijama sa svog telefona da šalju notifikacije na sat.

Ovakav pristup nam se dopao, Huawei nije prenatrpao sat aplikacijama, već ga je olakšao, a „pamet“ ostavio u telefonu. Na taj način se postiglo daleko duže trajanje baterije. Ako na satu isključite merač pulsa srca i GPS i ovaj sat koristite samo kao sat, baterija će trajati i mesec dana.

Ako ste aktivan sportista ili rekreativac, dopašće vam se memorisanje vaših uspeha u Activity records meniju. U njemu možete odabrati snimanje trčanja, plivanja i vožnje biciklom. Jer ako rezultatom ne možete da se pohvalite na društvenim mrežama, džaba ste trenirali.

Zaključak
Huawei je napravio dosta hrabar potez, pomalo se i kockajući s novim operativnim sistemom. Smatramo da je ovo veoma dobar proizvod, odličnog dizajna, praktičan je i lako se koristi. Ako vam trebaju sve osobine pametne narukvice u obliku elegantnog sata, ovo je odlično rešenje. Naša preporuka!

Huawei Watch GT
Displej: 1,39 inča, 454x454 px
Operativni sistem: Lite OS
Baterija: prosek 2 nedelje
Dimenzije (ŠxVxD): 46,5x46,5x10,6 mm
Masa: 46 g
Cena: oko 250 €
consumer.huawei.com
Trajanje baterije.
Odličan dizajn.
Primamljiva cena.
Muževan dizajn nije za pripadnice lepšeg pola.
5