Huawei Freebuds 3i

Zvuk osetljiv na dodir

Huawei je predstavio naslednika slušalica Freebuds 3, sada u nešto pristupačnijoj verziji. Ipak, razlika u ceni ne oduzima na kvalitetu, već naprotiv – donosi novija, modernija i praktičnija rešenja.

Svetsko tržište postaje preplavljeno istinski bežičnim slušalicama, a ponuda i kod nas postaje svakog dana bogatija. Huawei je lansiranjem prvih svojih potpuno bežičnih slušalica Freebuds 3 izazvao puno pažnje – na prvi pogled mnogi su mislili da Huawei samo pokušava da napravi svoju verziju AirPods slušalica kompanije Apple, međutim, osim bele boje, malo toga je bilo zaista slično. S novom verzijom 3i, Huawei je otišao korak dalje u odnosu na konkurenciju. Kao i kod drugih true wireless modela, slušalice dolaze u kutijici koja služi za punjenje i sigurno čuvanje. Na ovaj način je moguće smanjiti bateriju unutar same slušalice i smanjiti masu, a istovremeno povećati udobnost. Najveća razlika između starog i novog modela Freebuds jeste u tome što se verzija 3 samo kačila na ušnu školjku, dok se verzija 3i gura unutar uha. Uz slušalice se dobijaju čak četiri veličine silikonskih uložaka, tako da će svako biti zadovoljan. Samim guranjem slušalice u uho već se dobija znatno smanjenje spoljašnje buke i izolovanost omogućava kvalitetnije uživanje u reprodukciji.

Tehnologija

Posebna prednost Freebuds 3i modela jeste u posedovanju aktivnog sistema za redukciju buke, koji radi veoma dobro. Podsetimo, neke konkurentne slušalice poput Samsung Galaxy Buds+ uopšte nemaju ovaj sistem (ANC). Freebuds 3i koriste čak tri mikrofona koji prikupljaju zvučne talase spolja, ali i unutar uha, kako bi bolje umanjili buku. Novi model sada ima zvučničku jedinicu prečnika samo 10 milimetara, čime se i omogućilo da slušalica može da stane unutar uha. Kod prethodnog modela drajver je bio prečnika 14 milimetara i to nije bilo moguće.

Freebuds 3i imaju podršku za Bluetooth 5.0, te koriste uobičajenu blutut konekciju gde se signal prvo šalje jednoj slušalici, pa onda prva slušalica prosleđuje signal drugoj slušalici. Ovo je lošije rešenje od prethodnog modela, koji podržava Bluetooth 5.1, koji može da signal šalje istovremeno obema slušalicama. Naravno, nijedan korisnik neće primetiti ovu razliku.

Rad

U radu su Freebuds 3i zaista impresivne, uparivanje protiče veoma glatko, a kontrola je veoma jednostavna. Možete izvaditi slušalicu iz uha i reprodukcija će se automatski pauzirati. Ako dva puta dodirnete slušalicu prstom, muzika će biti pauzirana ili će se nastaviti. Ako to učinite jednom, ali uz duži dodir, možete uključiti ili isključiti sistem za redukciju buke. Ukoliko ipak želite da sami podesite ove kontrole i da napravite različite komande na levoj i desnoj slušalici, to možete učiniti putem AI Life aplikacije. Što se tiče trajanja baterije, mi smo uspevali da dobijemo između tri i četiri sata reprodukcije jednim punjenjem slušalica. Naravno, vraćanje u kutijicu će ih dodatno napuniti i tako omogućiti i do 14 sati rada. Nove verzije blutut konekcija omogućavaju korisniku da vide trenutno stanje baterija, u ovom slučaju za svaku slušalicu odvojeno.

Zaključak

Ovim modelom Huawei se dodatno udaljio od dizajna AirPods slušalica, što naravno možemo samo pohvaliti. Freebuds 3i su praktično najpristupačnije bežične slušalice na tržištu, a nude mnogo toga – odlično pasuju, imaju redukciju spoljašnje buke, lako se kontrolišu i najvažnije solidnu reprodukciju. Od nas dobijaju preporuku.

Huawei Freebuds 3i
Sistem: dinamičke
Tip: in-ear
Povezivanje: blutut 5.0
Interna baterija: 2x37 + 410 mAh
Masa: 5,6 g
Cena: 16.999 RSD
consumer.huawei.com/rs
Bolje prianjanje u uhu.
Odličan sistem redukcije buke.
Kontrola na dodir.
Baterija bi mogla duže trajati.
4