HT Video nagrade, EISA 2019-2020

EISA 8K TV 2019-2020
Samsung QE82Q950R

Uz izvornu rezoluciju od 7.680×4.320 piksela, ovaj 8K TV nudi četiri puta više detalja od Ultra HD 4K panela. Ukoliko pustite 8K sadržaj preko ugrađenog USB medija-plejera ili HDMI ulaza, doživećete reprodukciju zapanjujuće dubine, jasnoće i realnosti, dok AI sistem konvertuje svaki HD i 4K materijal na 8K rezoluciju 82-inčnog ekrana. Ali kvalitet slike ne ogleda se samo u rezoluciji: Samsungovo direktno LED pozadinsko osvetljenje i savršeno odmereno lokalno zatamnjivanje donose precizni HDR prikaz (uključujući HDR10+), a QLED panel obezbeđuje maksimalni volumen boja. Takođe, predstavljanje Ultra Viewing Angle tehnologije donosi ogromna unapređenja u gledanju sadržaja pod uglom. QE82Q950R pruža briljantne mogućnosti danas, a ujedno je spreman za budućnost.


• • •

EISA BEST BUY OLED TV 2019-2020
Philips 55OLED804

S modelom 55OLED804, Philips donosi svoju ekspertizu OLED slike i prepoznatljiv dizajn u pristupačnu cenovnu kategoriju. Srce televizora predstavlja nova verzija Philipsovog procesora P5, koji sada sadrži dva kola i pruža poboljšanja u detaljnom prikazu osenčenih delova i baratanju bojama – ovaj 55-inčni model ima vrhunski prikaz izvornih HDR sadržaja (uključujući HDR10+ i Dolby Vision), dok Perfect Natural Reality donosi HDR doživljaj uz svaki izvor. Dodajte tome Philipsovo ekskluzivno Ambilight osvetljenje za celovitiji doživljaj, podršku za Dolby Atmos zvuk i sadržajnu Android TV platformu, i dobili ste televizor koji pruža nenadmašnu vrednost za uložen novac.


• • •

EISA BEST BUY PROJECTOR 2019-2020
BenQ CinePrime W2700

Ovaj kompaktni 4K HDR projektor pruža ugođaj velike slike u dnevnoj sobi, bez kompromisa u performansama i bez pustošenja vašeg novčanika. Umesto toga, BenQ CinePrime W2700 donosi najnoviji DLP čip za 4K detalje, savršeno odmeren kolorni točak i fabričku kalibraciju, uz novi DCI-P3 raspon boja, prvi put prisutan na tržištu. Ukratko, on osigurava da prikazana slika bude upravo onakva kako je zamišljeno. Korisne funkcije obuhvataju uveličanje od 1,3 puta i 12-voltni okidač za fleksibilnost instalacije, USB port za napajanje mrežnog HDMI plejera i intuitivni sistem menija za lagodno upravljanje svim podešavanjima slike. Uz oštru, živopisnu sliku i snažan integrisani stereo-sistem, ovo je najbolji projektor u klasi.


• • •

EISA HOME THEATRE PROJECTOR 2019-2020
BenQ CinePrime W5700

Uz precizan prikaz boja, detaljnu sliku, reprodukciju HDR materijala i fleksibilnost u postavljanju, flegšip projektor BenQ W5700 predstavlja sigurnu preporuku za posvećene ljubitelje kućnog bioskopa. Potpuno stakleno sočivo iz 11 delova optimizovano je za 4K materijal i isporučuje jasnu i oštru sliku. Pored toga, posebno prilagođeni kolorni točak i sistem lampi pružaju izvanrednih 100 odsto boja po DCI-P3 standardu, što ga čini savršenim partnerom za HDR sadržaje. Zahvaljujući velikom uveličanju od 1,6 puta i pomeranju sočiva po vodoravnoj i uspravnoj osi, ovaj projektor je jednostavan za instalaciju i precizno poravnanje slike. Impresivni paket kompletiran je odličnim dizajnom – matirano antirefleksivno kućište i prsten oko sočiva upijaju zalutalu svetlost, dozvoljavajući vam da se fokusirate samo na netaknutu sliku.


• • •

EISA HOME THEATRE TV 2019-2020
Philips 65OLED984

Sa 65-inčnim ekranom i fantastičnim zvukom, Philipsova perjanica među OLED televizorima pruža sinematski doživljaj kojem je teško odoleti. Ključ njegovog uspeha nalazi se u integrisanom audio-sistemu, koji je dizajnirao Bowers & Wilkins, uz sjajnu twitter-on-top tehnologiju i zasebne garniture zvučnika za levi, centralni i desni kanal kako bi se postigli dinamičan zvuk u punom opsegu i podrška za Dolby Atmos. Nijedan drugi TV ne zvuči ovako dobro! Pored podizanja kvaliteta zvuka do novih visina, Philips donosi rafiniranu sliku, zahvaljujući P5 procesoru treće generacije, uz podršku za Dolby Vision i HDR10+. Uz to, jedinstven dizajn ovog televizora, sa saundbarom postavljenim na postolje od brušenog aluminijuma, predstavlja pravu stilsku vežbu. Jednom rečju, zapanjujuće.


• • •

EISA BEST PREMIUM OLED TV 2019-2020
LG OLED65E9

LG-jev 65-inčni OLED TV s podrškom za Dolby Vision pruža izuzetnu sliku, uz očaravajući dizajn “picture on glass”. Kako bi izvukao najbolje od 4K HDR izvora, Alpha 9 procesor druge generacije koristi tehnologije AI Brightness i Dynamic Tone Mapping, koje donose poboljšanu slojevitost tamnih tonova, bogatiji prikaz boja i još precizniju iluminaciju, po kojoj je OLED tehnologija poznata. Prvoklasnom kvalitetu slike pridružuje se celovita zvučna podloga povećane fleksibilnosti – podrška za Dolby Atmos, jedinstvena AI Sound obrada i optimizacija zvuka garantuju doživljaj skrojen prema željama korisnika. Impresivna i sveobuhvatna ponuda upotpunjena je intuitivnim komandama preko LG-jeve WebOS platforme i kompletnom garniturom smart funkcija.


• • •

EISA SMART HOME TV 2019-2020
LG 65SM9010

Nudeći inteligentne mogućnosti, tanak okvir, svetlu 4K HDR sliku i napredne audio-opcije, LG 65SM9010 ispunjava sve uslove za celovitu kućnu zabavu. Napredne specifikacije uključuju standard 2.1 na svim HDMI ulazima, podršku za Dolby Atmos i Dolby Vision, kao i Nanocell LCD panel s direktnim LED osvetljenjem i lokalnim zatamnjivanjem. Kvalitet slike, pomognut AI obradom i odličnim prikazom pod uglom, pogodan je za filmove, striming, gejming i sportske prenose, dok TV sve komande obavlja sasvim glatko i ima brojne korisne opcije. Novi korisnički interfejs WebOS 4.5, integracija sistema Amazon Alexa i Google Assistant, uz LG-jevu Home Dashboard platformu za nadzor pametnih kuća čine ga savršenim partnerom za savremene domove.


• • •

EISA AV ACCESSORY 2019-2020
IsoTek SMART Delta

Svaki audio-video sistem traži mnogo snage, ali samo će čista snaga omogućiti da sve vaše komponente pruže maksimum. IsoTekova serija SMART Power pruža i više od toga, jer uz filtraciju, uklanjanje neželjenog šuma i zaštitu od varijacija u naponu obezbeđuje potpuno programabilno uključivanje i isključivanje uređaja. Koristeći kontrolu preko eterneta ili wi-fija, možete odrediti redosled uključivanja i isključivanja, dodeliti nazive svakom priključku i čak obavljati kontrolu preko aplikacije na telefonu. Dakle, SMART u nazivu nije tu bez razloga jer je njegov uticaj na kvalitet reprodukcije vašeg sistema zaista impresivan.


• • •

EISA UNIVERSAL PLAYER 2019-2020
Pioneer UDP-LX500

Kao mašina s brojnim vrlinama, UDP-LX500 predstavlja vrhunski 4K blu-rej reproduktor i audio-plejer visokih performansi koji će unaprediti svaki sistem kućnog bioskopa. Podrška za video pokriva HDR formate HDR10+ i Dolby Vision, uz očitavanje metapodataka i odabir tipa prikaza za fino podešavanje. Za audiofile su na raspolaganju podrška za CD, SACD i DVD-Audio diskove, kao i za visokorezolutivne fajlove, uključujući DSD. Zvuk je precizan i detaljan, dok UHD diskovi odišu oštrim i živopisnim prikazom. Pored toga, premijum kvalitet prisutan je u dizajnu i izradi – LX500 je u radu tih poput šapata, a njegovo prelepo kućište nećete morati da krijete od ukućana.


• • •

EISA PHOTO/VIDEO CAMERA 2019-2020
Sony α6400

Za stvaraoce koji prave podjednaku količinu fotografija i video-zapisa, α6400 donosi impresivan opseg mogućnosti u kompaktnom telu. Nesumnjivo najznačajniji su Sonyjevi inovativni sistemi Real-time Tracking i Real-time Eye AF, koji obezbeđuju oštrinu i fokus bez obzira na pokrete. Druge napredne opcije uključuju 4K HDR snimanje, S-Log profile za gradaciju boja na profesionalnom nivou, ekran koji se može okrenuti unapred za snimanje vlogova i mikrofonski priključak za snimanje zvuka u visokom kvalitetu. Takođe, fotografi će umeti da cene izuzetan kvalitet njegovih 24-megapikselnih fotografija.