HT Audio nagrade, EISA 2019-2020

EISA AV RECEIVER 2019-2020
Denon AVR-X2600H

Lakoća upotrebe i čista snaga sreću se u pristupačnom Denonu AVR-X2600H. Uz podršku za Dolby Atmos, DTS:X i opciju virtuelnih gornjih zvučnika, ovaj 7.2-kanalni risiver predstavlja klasičnu komponentu kućnog bioskopa u savremenom izdanju. Uobičajene Denonove odlike podrazumevaju HEOS multirum striming i odlično osmišljen Setup Assistant, a ovom modelu dodati su AirPlay 2 i eARC. Tu je, takođe, podrška za blutut slušalice, ali i napredne opcije kao što su HDCP 2.3 i ALLM (Auto Low Latency Mode) za gejming konzole. Pored toga, omogućene su glasovne komande putem sistema Google Assistant i Siri. Ipak, najvažnije od svega je da AVR-X2600H pruža celovit zvučni ugođaj, koji jednako fascinira uz filmove i muziku.


• • •

EISA BEST BUY HOME THEATRE SPEAKER SYSTEM 2019-2020
DALI OBERON Series

Serija DALI OBERON pokazuje da spoj zapanjujućeg skandinavskog dizajna i upečatljivog slušnog iskustva predstavlja dobitnu kombinaciju. Od ultrakompaktnog modela OBERON 1 i malog bukšelfa OBERON 3, pa do vitkog florstendera OBERON 5 i podnostojećeg flegšipa OBERON 7, cela serija nudi vrhunske performanse iz veoma privlačnih kabineta. Kad se tome dodaju zidni zvučnik OBERON ON-Wall i centralni zvučnik VOKAL, dobija se velika fleksibilnost u formiranju impresivnog (i pristupačnog) sistema kućnog bioskopa. Pozajmljivanje tehnologije drajvera (uključujući DALI SMC sistem magneta) od high-end serija EPICON i RUBICON dalo je rezultate – podjednako uz muziku i filmove, ovi zvučnici pružaju široku disperziju i čistu, uravnoteženu i ubedljivu prezentaciju. Izgledaju sjajno, a zvuče još bolje…


• • •

EISA HOME THEATRE HIGH-END 2019-2020
Focal Astral 16

Kombinujući 12-kanalnu snagu sa 16-kanalnom obradom, Astral 16 donosi rešenje za high-end sisteme kućnog bioskopa, nudeći obimne mogućnosti podešavanja i performanse referentnog nivoa. Amplifikacija od 200 vati po kanalu u klasi D predstavlja temelj mišićavog multikanalnog zvuka, bilo da su u pitanju Dolby Atmos, DTS:X, Auro-3D ili klasični surround formati, dok Dirac Live EQ obavlja optimizaciju u celom čujnom opsegu. Pored toga, ekstremna prilagodljivost omogućuje rad u više zona, integraciju sa sistemima pametnih kuća, daljinski nadzor i 4K HDMI implementaciju, dok će krajnji korisnici biti oduševljeni izražajnim, detaljnim i sveobuhvatnim zvukom.


• • •

EISA HOME THEATRE SPEAKER SYSTEM 2019-2020
Arendal Sound 1723 Monitor S THX 5.1

Pružajući snažan zvuk iz kabineta koji se lako postavljaju, THX ultrasertifikovani višekanalni komplet iz kompanije Arendal Audio dovodi Holivud u vaš kućni bioskop. Dvosistemski regalski zvučnici 1723 Monitor S THX, opremljeni 6,5-inčnim mid-bas drajverom i usmerenim visokotoncem, predstavljaju uzor transparentnog zvuka, odlične disperzije i izuzetne dinamike. Postavljeni standard zvuka ponavlja se kod centralnog zvučnika, dok modeli Tri-Axial Surround S THX kreiraju veoma široku zadnju pozornicu. Ovaj 1723 Subwoofer 2 isporučuje dramatičan i dubok bas, uz čvrstu i utegnutu prezentaciju najdubljih tonova zahvaljujući paru 13,8-inčnih drajvera u push-pull postavci i ugrađenoj elektrani od jednog kilovata. Takođe, dizajn i kvalitet izrade su izuzetni za ovaj cenovni razred.


• • •

EISA HOME THEATRE SUBWOOFER 2019-2020
SVS SB-3000

Sa sabvuferom SB-3000 kompanija SVS spušta prepoznatljive performanse svojih high-end modela u niži cenovni razred. Uz novodizajniranu 13,5-inčnu jedinicu u kompaktnom kompresionom kabinetu i opremljen Sledge DSP pojačalom od 800 vati, ovaj predani basista briljira u pogledu dubine, brzine, kontrole i udarca. Filmski efekti imaju snažan udarac, dok je reprodukcija muzike obogaćena detaljnim i utegnutim basovima. Zahvaljujući SVS-ovoj blutut aplikaciji za optimizaciju parametara zvuka, brza podešavanja pratećih funkcija i odabir predefinisanih modaliteta, ovaj uređaj je prava radost za one koji uživaju u igranju velikim brojem opcija. Ukoliko tražite snažan i precizan sabvufer, SB-3000 predstavlja ponudu kojoj je teško odoleti.


• • •

EISA PREMIUM HOME THEATRE RECEIVER 2019-2020
NAD T 758 V3

Za premijum mogućnosti bez premijum cene, ne tražite dalje od NAD-ovog AV risivera T 758 V3. Uz sedmokanalnu postavku, koja se može proširiti na 7.1.4 pomoću eksterne amplifikacije, i podršku za Dolby Atmos i DTS:X, ovaj risiver donosi Dirac Live automatsku korekciju za najbolju kalibraciju zvuka u klasi, kao i NAD-ov MDC (Modular Design Construction) za unapređenje funkcija u budućnosti. Tu je i integracija BluOS sistema, koji omogućuje pristup striming platformama i multirum povezivanje s drugim Bluesound uređajima, uz neizbežnu podršku za MQA. Međutim, zvuk je ono što najviše oduševljava: reprodukcija je prirodna i puna suptilnih nota, a ujedno osnažena dinamičnim udarcima PowerDrive amplifikacije. Ovaj risiver je na svom terenu uz filmove, jednako kao uz muziku.


• • •

EISA PREMIUM SOUNDBAR 2019-2020
Sennheiser AMBEO Soundbar

Predstavljanjem svog prvog saundbara, Sennheiser je neosporno izmenio pravila u kategoriji Immersive zvuka. Uz podršku za Dolby Atmos i DTS:X i dodavanje sopstvene upmix tehnologije AMBEO 3D za stereo i 5.1 materijal, ovaj veliki jednodelni sistem obezbeđuje sveobuhvatan, sinematski doživljaj s bilo kog izvora. Njegovih 13 drajvera, uključujući šest četvoroinčnih niskotonaca i dve jedinice usmerene nagore, stvaraju zapanjujuće realističnu pozornicu, ispunjenu vazdušastim visokim tonovima i moćnim basovima, dok kalibracija pomoću mikrofona garantuje preciznu prezentaciju. Tri HDMI ulaza, jedan eARC izlaz, blutut, Chromecast i mrežno povezivanje omogućuju da AMBEO Soundbar postane istinsko čvorište vašeg sistema, uz jednostavnu kontrolu preko prateće aplikacije za smartfon. I, najvažnije, jednom kad ga budete čuli, nikada ga nećete zaboraviti…


• • •

EISA SOUNDBAR 2019-2020
LG SL8Y (SL8YG)

Dizajniran za upotrebu s televizorima dijagonale 49 i više inča, LG SL8YG uspeva u nameri da donese bioskopski ugođaj u vašu dnevnu sobu. Lepo dizajnirani saundbar 3.1.2-kanalne postavke uparen je s bežičnim sabvuferom i raspolaže Dolby Atmos i DTS:X drajverima usmerenim nagore kako bi pozornica dobila na visini i dubini, a sve se odvija pomoću DSP sistema koji je razvio Meridian Audio. Ovaj komplet velikog i dinamičnog zvuka može se proširiti na 5.1.2 postavku dodavanjem bežičnih zadnjih zvučnika, a takođe je spreman i za reprodukciju muzike – jednostavno, upotrebite blutut 4.2 ili Chromecast vezu i žurka može da počne. Druge mogućnosti obuhvataju HDMI vezu s podrškom za 4K HDR, Google asistenta za integraciju pametnih kuća i predefinisane modalitete zvuka. Ovo je superiorni all-round komplet za sve prilike.


• • •

EISA TV SOUND SYSTEM 2019-2020
DALI KATCH ONE

Kako unaprediti bežični zvučnik DALI KATCH? Izmenom oblika i funkcionalnosti kako bi ciljna grupa obuhvatila ljubitelje muzike i TV-a. Preuzimajući dizajn manjeg modela, ali uz inovativno postavljanje na zid i opcione nožice, KATCH ONE donosi garnituru od 10 drajvera, pojačalo od 4×50 vati i DSP procesor u sjajno stilizovanom kućištu. Pošaljite mu zvuk s TV-a ili muziku (kroz HDMI ARC, digitalnu optičku ili aptX blutut vezu) i ovaj saundbar će vam uzvratiti sveobuhvatnom reprodukcijom, sa snažnim, ali detaljnim basovima, širokom stereo-slikom i izuzetno jasnim vokalima i dijalozima. Upotreba je veoma jednostavna zahvaljujući kompaktnom daljinskom upravljaču za brzu promenu izvora i EQ režima, ili preko daljinca od televizora. Ovo je elegantno i rafinirano rešenje za dvokanalni audio-ugođaj.


• • •

EISA UNIVERSAL PLAYER 2019-2020
Pioneer UDP-LX500

Kao mašina s brojnim vrlinama, UDP-LX500 predstavlja vrhunski 4K blu-rej reproduktor i audio-plejer visokih performansi, koji će unaprediti svaki sistem kućnog bioskopa. Podrška za video pokriva HDR formate HDR10+ i Dolby Vision, uz očitavanje metapodataka i odabir tipa prikaza za fino podešavanje. Za audiofile su na raspolaganju podrška za CD, SACD i DVD-Audio diskove, kao i za visokorezolutivne fajlove, uključujući DSD. Zvuk je precizan i detaljan, dok UHD diskovi odišu oštrim i živopisnim prikazom. Pored toga, premijum kvalitet prisutan je u dizajnu i izradi – LX500 je u radu tih poput šapata, a njegovo prelepo kućište nećete morati da krijete od ukućana.


• • •

EISA AV ACCESSORY 2019-2020
IsoTek SMART Delta

Svaki audio-video sistem traži mnogo snage, ali samo će čista snaga omogućiti da sve vaše komponente pruže maksimum. IsoTekova serija SMART Power pruža i više od toga jer uz filtraciju, uklanjanje neželjenog šuma i zaštitu od varijacija u naponu, obezbeđuje potpuno programabilno uključivanje i isključivanje uređaja. Koristeći kontrolu preko eterneta ili wi-fija, možete odrediti redosled uključivanja i isključivanja, dodeliti nazive svakom priključku i čak obavljati kontrolu preko aplikacije na telefonu. Dakle, SMART u nazivu nije tu bez razloga, jer je njegov uticaj na kvalitet reprodukcije vašeg sistema zaista impresivan.