HT Audio nagrade, EISA 2016-2017


DALI OPTICON 5

EUROPEAN HT SPEAKER SYSTEM 2016-2017
DALI OPTICON 5.1

Savršen za srednje i veće sobe, ovaj sposobni sistem jednako samouvereno isporučuje muziku i surround zvuk filmova. Kao zamena za seriju IKON, 5.1 sistem OPTICON zvučnika, uključujući sabvufer SUB K-14 F, dostupan je širem krugu korisnika bez potrebe za pravljenjem kompromisa u pogledu performansi. Razočaranja nema – uz tehnologiju membrana od vlakana drveta i papira, preuzetu od flegšip serije EPICON i udruženu sa Soft Magnetic Compound motorima i DALI-jevim hibridnim visokotonskim modulom, on uspeva da isporuči savršenu mešavinu rafiniranosti i mišića. Za rezultat imamo duboku i sveobuhvatnu podlogu višekanalnog zvuka, začinjenu oštrim efektima, koji se neosetno uklapaju u prostor. Tome dodajte divnu izradu i prelep dizajn, i dobili ste savršen komplet.

EUROPEAN-HT-SPEAKER-SYSTEM-2016-2017---DALI-OPTICON-5


• • •


Denon AVR-X2300W_WEB

EUROPEAN HT RECEIVER 2016-2017
Denon AVR-X2300W

AVR-X2300W predstavlja najbolji primer cenovno odmerenog 7.2 AV risivera koji se može pronaći. Ovo je dobro izrađen i lepo dizajniran risiver, koji podržava UHD blu-rej preko HDMI 2.0a veze i može se povezati s brojnim izvorima pomoću wi-fi, blutut i standardnih AV ulaza. Integracija u sistem kućnog bioskopa je laka zahvaljujući informativnom i jednostavnom čarobnjaku za podešavanje, ali ono što zaista impresionira jeste kvalitet zvuka. Ovaj AV risiver s podjednakom lakoćom kontroliše detalje u donjem delu opsega i ispunjava prostor dinamičnim zvukom, Dolby Atmos pruža trodimenzionalan bioskopski doživljaj u vašem domu, a podrška za DTS:X stići će uz novi softver u bliskoj budućnosti.

EUROPEAN-HT-RECEIVER-2016-2017---Denon-AVR-X2300W


• • •


Canton DM 55

EUROPEAN SOUNDBASE 2016-2017
Canton DM 55

Kao najmanji od tri soundbase modela u Cantonovoj ponudi, DM 55 podržava blutut i ima atraktivnu konstrukciju. Dostupan je u srebrnoj, beloj ili crnoj boji visokog sjaja, a masivna staklena ploča obezbeđuje čvrstu platformu za postavljanje televizora. Opremljen garniturom od šest zvučničkih jedinica – po dva visokotonca, srednjetonca i niskotonca – koje su pokretane pojačalom od 200 vati, on isporučuje daleko veću zvučnu scenu nego što bi se očekivalo. Grmljavina svemirskih brodova, pucketanje svetlosnih sablji i grandiozne eksplozije prezentovane su uz nepogrešivu brzinu i udarac. On je jednako sposoban kad su u pitanju finese, pa isporučuje fine detalje sa iznenađujućim uspehom, te predstavlja sjajnog partnera svakom televizoru.

EUROPEAN-SOUNDBASE-2016-2017---Canton-DM-55


• • •


Yamaha YSP-5600

EUROPEAN SOUNDBAR 2016-2017
Yamaha YSP-5600

Obezbeđujući podršku za Dolby Atmos (i DTS:X preko budućeg ažuriranja), 4K HDMI povezivanje i automatizovano prilagođavanje zvuka prostoru, prelepi YSP-5600 predstavlja punokrvni saundbar. Čak 46 drajvera iza njegove čvrste metalne mrežice koriste se za usmeravanje zvukova zarad stvaranja 7.1.2 audio-ugođaja, isporučujući slojevito, trodimenzionalno zvučno polje neverovatnih dimenzija. Svaki film se pretvara u zanosni doživljaj, a uz podršku za Yamahin MusicCast multirum sistem, on se može iskoristiti za striming muzike i zvuka sa TV-a kroz celu kuću. Reći da je ovo samo saundbar verovatno nije fer prema ostatku ponude – sa svojim jedinstvenim mogućnostima, YSP-5600 predstavlja klasu za sebe.

EUROPEAN-SOUNDBAR-2016-2017---Yamaha-YSP-5600


• • •


Trinnov Audio Altitude32

EUROPEAN HT HIGH END 2016-2017
Trinnov Audio Altitude32

Ozbiljni ljubitelji kućnog bioskopa, koji su u potrazi za apsolutno najboljim doživljajem, ne treba da traže dalje od modela Trinnov Audio Altitude32. Sposoban da isporuči do 32 diskretna kanala, ovo nije običan home cinema procesor. Napredna i potpuno podesiva optimizacija i ekvalizacija omogućavaju mu da iskroji zvuk u skladu s postavkom zvučnika i karakteristikama kućnog bioskopa, uz obradu Dolby Atmos, DTS:X i Auro-3D formata bez ikakvog napora. Kao rezultat, dobijamo performans referentne klase, sa zapanjujućom jasnoćom i definicijom, veličinom i prisustvom filmskog zvuka. Softverska arhitektura obezbeđuje unapređivanje u budućnosti, a uprkos vrhunskim mogućnostima, upravljanje je uvek jednostavno zahvaljujući mrežnom povezivanju i kontroli preko računara, smartfona ili tableta.

EUROPEAN-HT-HIGH-END-2016-2017---Trinnov-Audio-Altitude32


• • •


Monitor Audio Bronze 5.1

EUROPEAN BEST VALUE HT SPEAKER SYSTEM 2016-2017
Monitor Audio Bronze 5.1

U kategoriji entry-level zvučnika teško ćete naći lepše i bolje izrađene od modela Monitor Audio Bronze. Tajna njihovog uspeha krije se u posebnim, jednodelnim C-CAM membranama, koje su prvi put primenjene u seriji Bronze, a koriste celu površinu za stvaranje zvuka. Osobina koja definiše modele Bronze 6, Centre i FX jeste sposobnost plemenite i uzvišene reprodukcije visokih tonova, koji obiluju detaljima i teksturom. Pored toga, dijalozi su solidni i s dobrim fokusom, zvučnici s lakoćom prikazuju brze promene dinamike, a sabvufer W10 stvara podlogu sa snažnom i potmulom grmljavinom. Sve to čini uzbudljiv višekanalni ansambl.

EUROPEAN-BEST-VALUE-HT-SPEAKER-SYSTEM-2016-2017---Monitor-Audio-Bronze-5


• • •


Panasonic DMP-UB900

EUROPEAN ULTRA HD PLAYER 2016-2017
Panasonic DMP-UB900

Prvi Ultra HD blu-rej plejer na svetu unosi trenutno poboljšanje u vaš audio-video doživljaj. Njegova 4K HDR slika jasno je unapređenje u odnosu na Full HD blu-rej i pruža pregršt detalja, glatku gradaciju boja i zaista izuzetnu dinamiku. Ali to nije sve što Panasonic DMP-UB900 ima u rukavu – upscaling 1080p sadržaja je bez premca, očitavanje diskova je superbrzo, a DLNA veza pruža ogromne mogućnosti, što ga pretvara u pravi švajcarski džepni nož blu-rej plejera, sposoban da svaki zadatak obavi vrhunski i bez teškoća. Prvoklasan kvalitet zvuka obezbeđen je pomoću audio-komponenata visokog kvaliteta i THX sertifikata za 4K izvore slike i zvuka. Ipak, Ultra HD sposobnosti su njegov najjači adut, stoga, udružite ga sa HDR 4K ekranom i lice će vam se razvući u veliki osmeh.

EUROPEAN-ULTRA-HD-PLAYER-2016-2017---Panasonic-DMP-UB900


• • •


SPIN remote

COMBINED AWARDS WITH HIFI AND HT VIDEO & DISPLAY EXPERT GROUPS
EUROPEAN AV ACCESSORY 2016-2017
SPIN remote

Ljubitelji kućnog bioskopa navikli su da kontrolišu više uređaja pomoću više daljinskih upravljača, što često može biti frustrirajuće. SPIN remote okreće koncept kontrole naglavačke zahvaljujući novom i revolucionarnom dizajnu koji daje prednost jednostavnosti. Ova elegantna srebrna kupola napunjena je senzorima kako bi mogla da registruje pokret, rotaciju, orijentaciju i dodir, što korisnicima omogućava kontrolu pomoću pokreta i gestova. Intuitivnom aplikacijom za smartfon kontroleru se mogu dodeljivati različite funkcije za svaki pokret, što čini upravljanje vašim uređajima – bilo da je u pitanju TV, audio-sistem ili pametna rasveta – daleko zabavnijim nego što je predviđeno.

EUROPEAN-AV-ACCESSORY-2016-2017---SPIN-remote