HiFi nagrade, EISA 2016-2017


Bowers & Wilkins 802 D3

EUROPEAN HIGH-END LOUDSPEAKER 2016-2017
Bowers & Wilkins 802 D3

Serija 800 već dugo predstavlja vrhunac stručnosti britanske kompanije, a ove godine ponuda je obnovljena lansiranjem sedam potpuno novih modela. S visinom od preko 1,1 metra, 802 D3 predstavlja drugi najbolji podnostojeći model u ponudi i opremljen je potpuno redizajniranom “turbinom”. Ona je izrađena od punog aluminijuma, a sadrži novi Continuum srednjetonac i visokotonac s dijamantskom kupolom, kao zaštitni znak ove serije. Sa dve Aerofoil bas-jedinice, koje stvaraju čvrst osnov zvuka, najnoviji 802 se predstavlja kao dosad najlucidniji i najpronicljiviji zvučnik ove marke. On je istinska referenca u svetu hi-fi zvučnika.

EUROPEAN-HIGH-END-LOUDSPEAKER-2016-2017---Bowers-&-Wilkins-802-D3


• • •


ELAC Debut F6

EUROPEAN LOUDSPEAKER 2016-2017
ELAC Debut F6

Serija Debut predstavlja značajnu promenu za nemačku kompaniju jer ju je u Kaliforniji dizajnirao svetski poznati audio-inženjer Andrew Jones. Flegšip model F6 je trosistemski bas-refleks podnostojeći zvučnik, s tekstilnim 25-milimetarskim visokotoncem, 165-milimetarskim srednjotoncem od vlakana aramida i dva 165-milimetarska basa od istog materijala. Nije jednostavan zadatak napraviti pristupačan zvučnik dobrog zvuka, ali F6 uspeva u ovome i nudi zabavnu reprodukciju bez konfuzije kod složenijih dela. Ovo je jedan čestit, velikodušan i veoma zabavan kreator muzike, po ceni koja ne može da vam se ne dopadne.

EUROPEAN-LOUDSPEAKER-2016-2017---ELAC-Debut-F6


• • •


Naim Audio Mu-so Qb

EUROPEAN COMPACT AUDIO SYSTEM 2016-2017
Naim Audio Mu-so Qb

Umanjena verzija Naimovog prošlogodišnjeg osvajača EISA nagrade, modela Mu-so, sadrži ne manje od pet zvučničkih jedinica sa sopstvenim pojačalima klase D, kao i par pasivnih bas-radijatora, a sve to u formi veoma kompaktnog i divno izrađenog jednodelnog muzičkog sistema. Pored UPnP striminga, AirPlay, aptX blutut, optičkih i linijskih priključaka, prisutna je podrška za Tidal, Spotify i veliki broj internet radio-stanica, kao i multirum opcija. Ukoliko tražite otvoren, opuštajući i snažan zvuk pravo iz kutije, Naim ima savršeno rešenje.

EUROPEAN-COMPACT-AUDIO-SYSTEM-2016-2017---Naim-Audio-Mu-so-Qb


• • •


Pro-Ject The Classic

EUROPEAN TURNTABLE 2016-2017
Pro-Ject The Classic

Predstavljen kao model koji slavi 25. rođendan kompanije, vanvremenski The Classic odlikuje se tradicionalnim dizajnom sa obiljem savremenih tehničkih rešenja, što čini ovaj dvobrzinski gramofon izuzetno jednostavnim za upotrebu. Glavna šasija smeštena je u elegantno drveno kućište i oslonjena na šest elastičnih kugli, koje pružaju određenu izolaciju, a slično rešenje primenjeno je i kod precizno izrađenog aluminijumskog tanjira mase 2,1 kilogram. Uređaj je fabrički opremljen hibridnom aluminijumskom ručkom, koja ima potencijal za još bolje performanse uz kvalitetnije zvučnice, i na taj način kompletira jedan od najelegantnijih, najžustrijih i najjednostavnijih vinilnih izvora na tržištu. Novi klasik je rođen!

EUROPEAN-TURNTABLE-2016-2017---Pro-Ject-The-Classic


• • •


Marantz CD6006 & PM6006

EUROPEAN STEREO SYSTEM 2016-2017
Marantz CD6006 & PM6006

Stereo-komponente visokog kvaliteta jedna su od okosnica ove kompanije, a prvi modeli serije 6000 lansirani su pre nekih šest godina. U poslednjem izdanju pojačala i CD plejera obe komponente su opremljene proverenim 192 kHz/24-bitskim DAC kolom i prilagođenim HDAM stepenom, kao što je slučaj u celoj Marantzovoj ponudi. Dok se CD6006 može pohvaliti posebno odabranim komponentama i prerađenim rasporedom kola, PM6006 dobija optički digitalni ulaz i moćniji dizajn, usmeren ka lakšem pokretanju šireg spektra zvučnika. Ukoliko tražite Marantzov high-end zvuk po bagatelnoj ceni, ova kombinacija nudi izuzetno uglađenu, ali moćnu reprodukciju, koja vas neće razočarati.

EUROPEAN-STEREO-SYSTEM-2016-2017---Marantz-CD6006-&-PM6006


• • •


Bluesound NODE 2

EUROPEAN NETWORK MEDIA PLAYER 2016-2017
Bluesound NODE 2

Poslednja verzija ovog svestranog mrežnog plejera nije dobila samo doteranije kućište već i više ulaza, uključujući eternet preko kabla ili bežičnim putem, USB, blutut aptX i kombinovani optički/3,5-milimetarski priključak. NODE 2 je takođe jednostavniji za upotrebu, jer se plejliste mogu praviti automatski, a odziv na komande je brži zahvaljujući moćnijem procesoru. Podrška za Spotify, Qobuz, Tidal i druge onlajn servise, uz MQA kompatibilnost, znači da slušaoci mogu da uživaju u lagodnom pristupu mrežnim sadržajima u lossless kvalitetu zvuka. Najbolje od svega, NODE 2 pruža dinamičan, trodimenzionalan zvuk koji ne opterećuje, što je u suprotnosti s njegovom zavaravajuće skromnom pojavom.

EUROPEAN-NETWORK-MEDIA-PLAYER-2016-2017---Bluesound-NODE-2


• • •


Hegel HD30

EUROPEAN HIGH-END DAC 2016-2017
Hegel HD30

Izrađen oko pažljivo probrane grupe upsampling i DAC čipova, uz dodatak sopstvene digitalne magije, Hegelov HD30 predstavlja DAC, digitalno pretpojačalo i high-end strimer u jednom. Ovaj digitalni kontrolni centar nudi osam digitalnih ulaza, uključujući USB i eternet port, koji omogućavaju da HD30 funkcioniše kao DLNA digitalni plejer i pristupa muzici preko kućne mreže, a podržan je i AirPlay. Dodatno, on može biti povezan direktno na izlazno pojačalo preko balansiranih ili nebalansiranih izlaza. Prisutna je puna kompatibilnost s visokorezolutivnim fajlovima, uključujući DSD128, a isporučeni zvuk je upečatljiv, sladak i detaljan. Ovo je naš prvi izbor za uživanje u zvuku najvišeg kvaliteta bez komplikacija.

EUROPEAN-HIGH-END-DAC-2016-2017---Hegel-HD30


• • •


AKG N90Q

EUROPEAN HIGH-END HEADPHONES 2016-2017
AKG N90Q

Iako nisu prve sa internom digitalnom obradom signala, ove slušalice zatvorenog tipa imaju jednog keca u rukavu. Njihova TruNote tehnologija koristi mikrofone u rezonatorima kako bi prilagodila frekvencijski odziv obliku ušiju svakog slušaoca. Takođe, prisutni su aktivno suzbijanje buke okruženja, izbor od tri modaliteta zvuka i interni DAC sa mikro-USB portom, koji služi i za punjenje integrisane baterije. Otvorenog i neutralnog zvuka, s posebno impresivnim basom, AKG N90Q se znatno približava postizanju reprodukcije kao iz zvučnika. Tehnologija koja pravi razliku najčešće dolazi s visokom cenom, ali ukoliko želite reprodukciju vrhunskog kvaliteta samo za sebe, AKG N90Q vrede svaki dinar.

EUROPEAN-HIGH-END-HEADPHONES-2016-2017---AKG-N90Q


• • •


Sonos PLAY 5

EUROPEAN MULTIROOM SYSTEM 2016-2017
Sonos PLAY:5

Sonosova namera da privuče zaljubljenike u hi-fi ostvarena je pomoću uglađenih oblina modela PLAY:5. On sada sadrži šest specijalizovanih drajvera, tri visokotonca i tri mid-basa, koji su usmereni tako da kreiraju što širu zvučnu scenu, dok nova i poboljšana amplifikacija klase D pruža tri puta više snage od prethodnika. Koristeći Trueplay preko jednostavne Sonos aplikacije čak i laici mogu postići zvuk boljeg kvaliteta u akustički problematičnim prostorijama, kao što su kuhinje, dok posebni senzori za orijentaciju dozvoljavaju da kompaktno kućište bude postavljeno vodoravno ili uspravno. Sonos je postao obrazac za multirum i bežični audio, a u modelu PLAY:5 dobio je prvaka koji zavređuje priznanje.

EUROPEAN-MULTIROOM-SYSTEM-2016-2017---Sonos-PLAY5


• • •


Chord Mojo

COMBINED AWARDS WITH MOBILE EXPERT GROUP
EUROPEAN USB DAC/HEADPHONE AMPLIFIER 2016-2017
Chord Mojo

S tehnologijom izvučenom iz high-end D/A konvertera, Chordovo džepno i izuzetno sposobno USB pojačalo za slušalice stiže u jednodelnom aluminijumskom kućištu ukrašenom tasterima različitih boja. Umesto gotovih rešenja, kompletna obrada digitalnog signala i funkcije DAC-a izvedene su u namenski prilagođenom kodu i obećavaju kompatibilnost sa LPCM zapisom do 768 kiloherca i DSD256 fajlovima, a uređaj se napaja pomoću baterija. Planirani moduli za ekspanziju pružiće skladište u vidu SD kartice i podršku za bežičnu wi-fi i blutut vezu, pa će biti teško naći bolju kombinaciju svestranosti, kvaliteta zvuka i vrednosti za uložen novac.

EUROPEAN-USB-DAC-HEADPHONE-AMPLIFIER-2016-2017---Chord-Mojo


• • •


SPIN remote

COMBINED AWARDS WITH HT AUDIO AND HT VIDEO & DISPLAY EXPERT GROUPS
EUROPEAN AV ACCESSORY 2016-2017
SPIN remote

Ljubitelji kućnog bioskopa navikli su da kontrolišu više uređaja pomoću više daljinskih upravljača, što često može biti frustrirajuće. SPIN remote okreće koncept kontrole naglavačke zahvaljujući novom i revolucionarnom dizajnu koji daje prednost jednostavnosti. Ova elegantna srebrna kupola napunjena je senzorima kako bi mogla da registruje pokret, rotaciju, orijentaciju i dodir, što korisnicima omogućava kontrolu pomoću pokreta i gestova. Intuitivnom aplikacijom za smartfon kontroleru se mogu dodeljivati različite funkcije za svaki pokret, što čini upravljanje vašim uređajima – bilo da je u pitanju TV, audio-sistem ili pametna rasveta – daleko zabavnijim nego što je predviđeno.

EUROPEAN-AV-ACCESSORY-2016-2017---SPIN-remote