Mobile nagrade, EISA 2016-2017


HTC 10

EUROPEAN ADVANCED SMARTPHONE 2016-2017
HTC 10

HTC 10 se može pohvaliti najnovijim procesorom Qualcomm Snapdragon 820 podržanim sa četiri gigabajta RAM memorije, 5,2-inčnim QHD ekranom, baterijom od 3.000 miliamper-sati i Quick Charge 3.0 punjačem, zapanjujućom UltraPixel kamerom od 12 megapiksela i selfi-kamerom. OIS i HTC Sense korisničko okruženje, u velikoj meri očišćeni od dvostrukih aplikacija i suvišnog softvera, samo su deo specifikacija koje ga čine najboljim flegšip smartfonom ove godine. Jer, kad se zagrebe ispod površine, otkriva se još mnogo izuzetnih karakteristika. Kad se tome doda 24-bitski audio DAC s Hi-Res sertifikatom za zvuk najvišeg kvaliteta i prelepo metalno kućište sa zaobljenim ivicama i dve teksture finiša, jasno je zašto je HTC 10 najpametniji među pametnim telefonima.

EUROPEAN-ADVANCED-SMARTPHONE-2016-2017---HTC-10


• • •


Huawei P9

EUROPEAN CONSUMER SMARTPHONE 2016-2017
Huawei P9

Značaj uspešnog implementiranja važnih stvari ponekad ne može biti zanemaren, a to je upravo ono što Huawei P9 radi. Opremljen 5,2-inčnim IPS-NEO LCD ekranom Full HD rezolucije, osmojezgarnim procesorom HiSilicon Kirin 955 i operativnim sistemom Android 6.0 sa Emotion 4.1 okruženjem, P9 se nudi u impresivnom izboru finiša od širokog spektra materijala. Ali to nije sve jer Huawei piše istoriju kao prvi proizvođač koji uvodi Leica veštine fotografisanja među mobilne uređaje. Kamera s dvostrukim sočivom hvata više svetlosti i obezbeđuje jasniji prikaz u fotografijama i video-zapisima. Baterija od 3.000 miliamper-sati ima dovoljno snage za beleženje svih dragocenih trenutaka između punjenja, dok elegantni finiš sa zasečenim stranicama i zaobljenim uglovima, uz 2.5D staklo, čini da P9 bude podjednako lep i praktičan.

EUROPEAN-CONSUMER-SMARTPHONE-2016-2017---Huawei-P9


• • •


JBL Reflect Mini BT

EUROPEAN MOBILE HEADPHONES 2016-2017
JBL Reflect Mini BT

Zahvaljujući svežoj kombinaciji boja, ove blutut slušalice unose element zabave u jednu ozbiljnu kategoriju, dok ih dobro promišljene mogućnosti i praktična primena čine idealnim za sportske aktivnosti. Korisnici će umeti da cene materijale otporne na znoj, izbor između više završetaka i reflektivnu traku za bezbedno džogiranje tokom noći. Ipak, možda je najimpresivniji od svega način na koji ove izuzetno lagane slušalice stvaraju tako kristalno čist zvuk i čvrst, dubok bas, sa sjajnom izolacijom buke okruženja. JBL Reflect Mini BT takođe poseduju ugrađeni mikrofon, koji svodi pozadinsku buku na najmanju meru i omogućava prijatno vođenje telefonskih razgovora. Pored toga, jedno punjenje baterije pruža do osam sati uživanja u muzici, pa kod ovih slušalica nema šta da vam se ne dopadne.

EUROPEAN-MOBILE-HEADPHONES-2016-2017---JBL-Reflect-Mini-BT


• • •


JBL Charge 3

EUROPEAN MOBILE SPEAKER 2016-2017
JBL Charge 3

Sa dva pasivna radijatora ovaj uređaj svežeg izgleda proizvodi dubok i snažan bas, koji poboljšava ukupan kvalitet zvuka, a za još bolji i glasniji doživljaj muzike možete povezati više zvučnika da istovremeno reprodukuju istu numeru. Ne morate brinuti o kiši i prosipanju tečnosti jer JBL Charge 3 ima IPX7 sertifikat i čak može biti potopljen u vodu. Jedna od njegovih najboljih karakteristika jeste baterija od 6.000 miliamper-sati, koja garantuje do 20 sati rada i takođe može biti upotrebljena za punjenje drugih mobilnih uređaja, što čini JBL Charge 3 savršenim za muziku u pokretu.

EUROPEAN-MOBILE-SPEAKER-2016-2017---JBL-Charge-3


• • •


Garmin f-ônix 3 HR

EUROPEAN WEARABLE DEVICE 2016-2017
Garmin fēnix 3 HR

Kao istinski flegšip proizvod sa svim opcijama koje se očekuju od fitnes uređaja, Garmin fēnix 3 HR jednostavno je najimpresivnija sprava koju možete staviti oko ručnog zgloba. S najboljim mogućnostima za aktivnosti na otvorenom i različite sportove, ali i kao solidan pametni sat za svakodnevnu upotrebu, dokazao se kao veoma kompetentan partner, koji pruža veoma veliku količinu informacija pre, za vreme i posle vežbanja. Dodatno, tu je dobro osmišljena aplikacija za povezivanje s partnerskim mobilnim uređajima, koja u potpunosti iskorišćava sve što ovaj sat ima da ponudi, postavljajući ga u sam vrh liste najinovativnijih i najpoželjnijih mobilnih uređaja na svetu.

EUROPEAN-WEARABLE-DEVICE-2016-2017---Garmin-fenix-3-HR


• • •


Coolpad Torino

EUROPEAN BUDGET SMARTPHONE 2016-2017
Coolpad Torino

Ovaj budžetski smartfon nudi dve zapanjujuće high-end opcije, koje su pravo iznenađenje u ovoj cenovnoj klasi – ultrabrzu 4G vezu i senzor otiska prsta, koji se može koristiti ne samo za bezbednost već i za aktiviranje aplikacija ili fotografisanje upotrebom prethodno određenog prsta. Možete imati dva odvojena profila na Facebooku, Viberu, WhatsAppu i drugim mrežama koje su istovremeno aktivne, a tu je i privatni prostor za fotografije, snimke i poruke. Pokretan osmojezgarnim Snapdragon procesorom sa tri gigabajta RAM-a i 16 gigabajta interne memorije, Torino može obaviti bilo koji zadatak koji mu poverite, a sve to na prostranom 5,5-inčnom ekranu. U ovom cenovnom razredu retko se sreće telefon s tako izuzetnim odnosom uloženog i dobijenog, a koji je ujedno toliko zabavan za korišćenje.

EUROPEAN-BUDGET-SMARTPHONE-2016-2017---Coolpad-Torino


• • •


HTC Vive

EUROPEAN VR HEADSET 2016-2017
HTC Vive

Opremljen parom bežičnih kontrolera i baznih stanica, ovaj VR komplet predstavlja predvodnika u virtuelnoj realnosti, s frontalnom kamerom koja neosetno stapa stvarni svet s virtuelnom realnošću i pruža nezaboravan doživljaj. Sa 32 senzora, vidnim poljem od 110 stepeni, kombinovanom rezolucijom od 2.160×1.200 piksela i frekvencijom osvežavanja od 90 herca, HTC Vive nudi uglađene pokrete, grafiku od koje zastaje dah i najbolji sveobuhvatan VR doživljaj na tržištu. Senzor pokreta od 360 stepeni podiže VR doživljaj na potpuno novi nivo tako što prati vaš položaj u prostoru i omogućava istinsko istraživanje i interakciju s virtuelnim svetom. Budućnost je stigla.

EUROPEAN-VR-HEADSET-2016-2017---HTC-Vive


• • •


LG G5

EUROPEAN MOBILE INNOVATION 2016-2017
LG G5

Sam po sebi fascinantan kao vrhunski smartfon, G5 je opremljen funkcijom LG Friends, koja ga izdiže do istinske izuzetnosti. Inovativni modularni dizajn učiniće da telefon izgleda i ponaša se drugačije, u skladu s vašim potrebama u svakom datom trenutku. On, takođe, pravi zapanjujuće slike zahvaljujući dvostrukoj kameri sa opcijom širokougaonog sočiva. Korisnici mogu dodati CAM Plus modul za bolje ležanje u ruci i komande pod prstima, ili poboljšati kvalitet zvuka pomoću 32-bitskog DAC kola u Hi-Fi Plus modulu. G5 je, takođe, opremljen fantastičnim 5,3-inčnim Quad HD ekranom sa osvetljajem od 850 nita i velikom gustinom piksela za savršen doživljaj čak i tokom aktivnosti na otvorenom.

EUROPEAN-MOBILE-INNOVATION-2016-2017---LG-G5


• • •


Samsung GALAXY S7 edge

COMBINED AWARDS WITH PHOTOGRAPHY EXPERT GROUP
EUROPEAN SMARTPHONE CAMERA 2016-2017
Samsung Galaxy S7 / S7 edge

Kamera na Samsungovom flegšip paru postiže zapanjujuće rezultate u praktično svakom okruženju, a Dual Pixel senzor od 12 megapiksela povećanih dimenzija ubrzava postupak automatskog fokusiranja koristeći detekciju faze. Sočivo f/1.7 hvata više svetla i pruža prelepe i veoma detaljne slike čak i po mraku, fotografije se mogu čuvati u RAW formatu, a video-zapisi beležiti u 4K rezoluciji. Softver kamere je pametan i jednostavan za upotrebu, a Pro modalitet omogućava manuelna podešavanja za postizanje kreativnih fotografija profesionalnog izgleda.

EUROPEAN-SMARTPHONE-CAMERA-2016-2017---Samsung-Galaxy-S7---S7-edge


• • •


Chord Mojo

COMBINED AWARDS WITH HiFi EXPERT GROUP
EUROPEAN USB DAC/HEADPHONE AMPLIFIER 2016-2017
Chord Mojo

S tehnologijom izvučenom iz high-end D/A konvertera, Chordovo džepno i izuzetno sposobno USB pojačalo za slušalice stiže u jednodelnom aluminijumskom kućištu ukrašenom tasterima različitih boja. Umesto gotovih rešenja, kompletna obrada digitalnog signala i funkcije DAC-a izvedene su u namenski prilagođenom kodu i obećavaju kompatibilnost sa LPCM zapisom do 768 kiloherca i DSD256 fajlovima, a uređaj se napaja pomoću baterija. Planirani moduli za ekspanziju pružiće skladište u vidu SD kartice i podršku za bežičnu wi-fi i blutut vezu, pa će biti teško naći bolju kombinaciju svestranosti, kvaliteta zvuka i vrednosti za uložen novac.

EUROPEAN-USB-DAC-HEADPHONE-AMPLIFIER-2016-2017---Chord-Mojo