Jump to content

Recommended Posts

Posted
22 sati ranije, microfarad said:

REL jedan od najboljih subova, koji se može kupiti za novac:)

Bilo nekad. Stvari su se poprilicno promenile na trzistu. Gomila Amera je uletelo u pricu.

Posted
19 minuta ranije, Delija said:

Gomila Amera je uletelo u pricu.

И то са озбиљном причом по питању електронике.

• 6 years later...
Posted

Da ne bih zatrpavao pitanjima prethodnu temu, a i da ne otvaram novu... 

Koji je najbolji način povezati Rel subwoofer sa sistemom? 

@sondek Kako si povezao svoj subwoofer, preko High Level inputa ili rca? 

Ja sam uzeo i napravio kabl :order sa Neutrik SpeakOn konektorom i Mogami žicom, onako napamet, i izgleda da sam omanuo sa žicom (2534), nešto mi to tanko za sub... Ili grešim?

Posted

Da ne bih zatrpavao pitanjima prethodnu temu, a i da ne otvaram novu... 
Koji je najbolji način povezati Rel subwoofer sa preko High Level inputa ili rca? 

РЦА

Послато са M2006C3MNG помоћу Тапатока

Posted

Bolji je high level, to su gotovo stoprocentno iskustva, i kod mene je bolje, a i preporuka od strane Rel. Rca preporučuju samo u slučaju da drugačije ne moze. Ja sam napravio od Cordial kabla sa neutrik konektorom jer kabl koji sam dobio nije bio dobro spojen, pa sam imao prilike probati obe veze . Mislim da je bio 2.5m2 bio presek žice. Nemoj samo ulaziti u kablomaniju oko subwoofera još, ako nesto nosi zadovoljan sa Basem poigraj se sa pozicioniranjem, kontrolama za podešavanje na Woofer-u, ali i neočekuj realno čuda od najmanjeg Woofer. Da je dobar taj Woofer u manjim prostorima znam sigurno jer ga kum koristi u sobi od 17-18m. Ako je soba veća onda već mozda imas potrebu za nesto većim subwoofer om. Do kabla svakako nije, ni originalni kabl Rel nije stavio neki velik presek. Woofer je aktivan, ima svoj amp i to nije klasičan zv. kabl. Stavi Woofer u ugao sobe za start pa vidi kako se ponaša i odatle kreni pa gde završiš.  Btw. Na ovoj poziciji kao kod tebe sam video već dva Woofer i vrhunske klase gde za moje uši nije dobar bass, tako da kreni od promene pozicije. Uostalom i ja sam bio na korak da prodam Woofer dok mu nisam promenuo poziciju. 

Posted

Hvala ? 

Svakako ću se pozabaviti pozicioniranjem sub-a da bih video kakve su razlike, iako, ni ovako nisam nezadovoljan... Nego, ono što me kopka je malo manji presek (24AWG) ove Mogami žice, kao i da li time nešto gubim jer nemam predstavu kako sada, sa aktivnim wooferom u sistemu, zaista treba da zvuči.

U svakom slučaju, igranje sa novom "igračkom" mi neće teško pasti ?