Jump to content


Šta se sluša ?


den!s

Recommended Posts

Bivši Saturn-Hansa, je l' tako? Gde ga ti imaš, u Ger, ili u mestu stanovanja?

Najpovoljnije za sada (Banga):

http://www.glitterho...&s2=&incs=false

4 Saturna +2 Media u Bp-i ako sam dobro nabrojao od toga u 2 Saturn-a relativno dobar izbor Lp-a..mislim dace toga biti po toj ceni od cca 22 eura i kod njih,to je sad neka uobicajena cena kod njih za nove (6-7000HUF)

Link to comment
Share on other sites

Banga je jedan od najboljih albuma koje je Patti objavila.

Nije ovo jedini ovakav komentar koji sam, povodom Banga-e, Äuo poslednjih nedelja... Ja, pak, nikako ne prepoznajem taj kvalitet.

Na stranu Å¡to mislim da je Patti s krajem sedamdesetih mogla i zavrÅ¡iti sa "studijskim radom", ali Banga uopÅ¡te ne liÄi na nju, ne nosi ni trun iskriÄavosti, nereda (punk-a, ako hoćete), lucidnosti (nisam se mnogo zadržavao na tekstovima, ali za ovo malo Å¡to jesam, nisam ni u njima pronaÅ¡ao mnogo), nagoveÅ¡taja... Priznaću da ima doslednu atmosferu, ali ovakvu (ravnu) atmosferu je lako postići i, mislim, da Patti to može uvek i beskonaÄno dugo, bez mnogo truda.

Možda je (moj) najveći problem s ovom ploÄom Å¡to iza nje ne stoji neko drugo ime, ali ja ću radije sluÅ¡ati i onaj nesrećni Twelve.

Link to comment
Share on other sites

FantastiÄan album, Danger Mouse & Daniele Luppi, Jack White, Nora Jones i "zreli muziÄari". PriÄa iza albuma je da su Danger Mouse i Daniele 5 godina pronalazili muziÄare koji su svirali na starim sountrack albumima za western i spaghetti western filmove i po mom miÅ¡ljenju uspeli da vrate najlepÅ¡e stare zaÄine u novo jelo. Koncept "Rome" je zapoÄet sa soundtrack albumom po kome se pravi film (neuobiÄajeni redosled zar ne?)

Album se može pronaći u kvalitetnom Flac formatu, ali naravno LP je "obavezna lektira"..

Nadam se da ćete uživati...

Hvala. Nikad ne bih naleteo na album da nisam ovde video.

Meni je ovo jako dobro. Već nekoliko dana.

Link to comment
Share on other sites

Ma kakav inat...samo beningna sala....Cinjenica je da nemam obicaj da komentarisem sta slusam iz dva jednostavna razloga:1. Naziv teme je "sta se slusa" (recenziju bi pisao pod posebnom temom kao cenjeni Koko). 2.Cim sam nesto okacio, znaci da se meni licno svidja,da je drugacije ili ne bi kacio ili bi posebno naglasio negativan stav,a posto se o ukusima ne raspravlja, ne zelim ni na koga unapred da uticem....znaci, samo dajem ideju ili podsecanje sa blaaaagom preporukom, a kome se svidi neka googl-a dalje,ili potrazi pomoc preko pp-a. :wave2:cheers

Link to comment
Share on other sites

Dooobar, i to mnooogo....(a u prilog tome da je ono bila samo sala, moram da konstatujem i pitam,mada je izlisno, moze li iko od nas da zapamti sta je neko napisao ili okacio pre godinu,dve...a kamo li vise,pa bilo da je u pitanju vanserijsko, vanvremensko, vrhunsko remek delo...? Nemoguce je,zar ne,a tu "search" opcija ne pomaze... :thumbsup2

Link to comment
Share on other sites

ÄŒuj godinu, dve? Ja ne znam Å¡ta sam okaÄio juÄe dok ne pogledam forum.

R-812571-1161352142.jpeg

Å to se tiÄe zahteva za opisima albuma koji se ovde postavljaju, ja se držim toga da ću opisati svaki album koji postavim ako tog trenutka vasiona ispoÅ¡tuje jedno pravilo: da me ne mrzi. Isto tako, ko je zainteresovan za muziku, kad ga ne mrzi, otvori google i prepiÅ¡e izvoÄ‘aÄa i naziv albuma i siguran sam da će naći dovoljno podataka. To nije uopÅ¡te teÅ¡ko, pod uslovom da vas ne mrzi.

:cheers svima, i tako to...

Link to comment
Share on other sites

…Što se tiÄe zahteva za opisima albuma koji se ovde postavljaju, ja se držim toga da ću opisati svaki album koji postavim ako tog trenutka vasiona ispoÅ¡tuje jedno pravilo: da me ne mrzi. Isto tako, ko je zainteresovan za muziku, kad ga ne mrzi, otvori google i prepiÅ¡e izvoÄ‘aÄa i naziv albuma i siguran sam da će naći dovoljno podataka. To nije uopÅ¡te teÅ¡ko, pod uslovom da vas ne mrzi…

Ma nema problema :cheers . Mrzovolja je gadna stvar.

Mislim da ovde nema potrebe za detaljnim opisom albuma à la KokoBill, ali par reci tipa: mracna atmosfera, sa prizvukom, na momente psihodelicnog i misticnog, sa odlicnim vokalom… meni je dovoljna da skocim do neke, recimo ruske, „prodavnice“ i cujem detaljnije sta bi to moglo biti.

A zakacen omot ploce 40 x 40 pixela, na kome, da ga *ebes, ne mozes videti ni naslov albuma, i smajli :listen budi mi zelju da pustim Siku Aleksic i prepustim se muzici…

Ali svaka cast junacima i ostalima!

:cheers

Link to comment
Share on other sites

Vratio sam se pre 15 minuta sa nekog slavlja, Å¡umadijski obiÄaji, folklor domaći i sliÄno. Vrlo sam omamljen. Kad sam izaÅ¡ao iz stana pamtim jedna vrata, kad se vratih videh dvoja. Možda i nisam uÅ¡ao gde treba.

No, to su privatni problemi, ne bih o tome. Evo nešto za dobrobit svih naroda i narodnosti:

c304c060ada050fe4e1e2210.L.jpg

Link to comment
Share on other sites

71Sww8edt-L._AA1200_.jpg

Left Lane Cruiser & James Leg - Painkillers

U Aliveu se izgleda odluÄili za prelazak sa kvantiteta u kvalitet :)

Pridruživanje Jamesa Lega (Black Diamond Heavis) Cruiserima, uz dobar izbor pesama (Junior Kimbrough, Bob Seger, Hound Dog Taylor, Taj Mahal, John Lee Hooker,...) dalo je odliÄan rezultat.

Brutalno otvaranje...

...i Äestitanje jubileja za kraj albuma:

Link to comment
Share on other sites

Danas se isprobavao sveže udomljeni Technics SL1200Mk2, i rezultati su više nego zadovoljavajući. Vrtelo se svašta.

cover_233182482008.jpgBrothers_in_Arms.jpg0326.jpeg9936aa7fc9fda847a281bda9dc6591efe4ddec35.jpgwaits_raindogs.JPG

Sve su ovo neka opÅ¡te poznata izdanja, pa ne vredi troÅ¡iti puno reÄi na njih, ali mogu reći da je ugoÄ‘aj bio maksimalan. Totalno opuÅ¡tajuća chill out nedelja popodne/predveÄe.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...