fillex

Članovi
 • Content Count

  109
 • Joined

 • Last visited

About fillex

 • Rank
  Iskusan član

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Da malo dignem temu - i mene zanima da čujem tuđe utiske, jer mi sprava deluje kao idealno all in one rešenje za digitaliju. Review u Hi-files je bio veoma pozitivan, ako ništa drugo.
 2. fillex

  Omiljene serije

  Po onome što sam našao o incidentu u Kozloduju, uočeno je da ne radi dobro sistem kontrolnih šipki. Međutim, ne pominje se da je došlo do ispuštanja radioaktivnih supstanci u okolinu kao posledica ovog incidenta. Incijialno je bio tretiran kao INES 0, posle povećan na INES 2. Svakako gadan incident, da ti cca 1/3 kontrolnih šipki otkaže poslušnost i neće da se spuste, ali mi je dojam da je buka oko ovog događaja više bila uzrokovana zataškavanjem od strane naših komšija i ozbiljnošću posledica do kojih bi control rod failure mogao dovesti, nego posledicama samog incidenta per se. Izvor: https://www.novinite.com/articles/127684/Wikileaks%3A+Kozloduy+NPP+2006+Incident+-+No+Transparency%2C+Safety+Violations
 3. fillex

  Omiljene serije

  Vidim da je bilo pitanje za bezbednost Pakša i Kozloduja - bez brige, tamo nisu bili instalirani RBMK reaktori, već VVER (to je light water reaktor, konkretno pressurised water reactor, nema grafita, voda je i moderator i sredstvo za hlađenje). Ovakav tip reaktora je standardan na zapadu.
 4. fillex

  JBL L46

  Na prodaju zvučnici JBL L46, jako lepo očuvani, nečačkani, sa fabričkim grilovima. Cena 280 EUR, moguća svaka proba, samo javite na pm pa ćemo dogovoriti.
 5. Jesam, ajd dogovaramo neki dan.
 6. Još jedna promena - umesto JBL L46, u sistem je došao Canton Karat 40. Prvi utisci - otvorenije, neutralnije, detaljnije, utegnutiji bas, zvuk je nekako "brži". Jazz i vokalna muzika sada zvuče mnogo lepše i prirodnije.
 7. Nenadani update - Ortofon je ispao iz kombinacije, a uleteo Goldring Elite. Na prvu loptu mi zvuči pitko, precizno i otvoreno, ali tek sam je namontirao, tako da će se tek formirati utisci.
 8. Koliko sam ja za ove godine ukačio, 0.4x0.7mil = 10/18um, 0.3x.0.7mil = 8/18um.
 9. Ja u poslednje vreme koristim Maxifix D1 i zadovoljan sam. Elastičan, lako se ljušti i nema grudvica.
 10. fillex

  Šta se sluša ?

  Za rasterivanje mamurluka, 33rpm Sent from my SM-A520F using Tapatalk
 11. fillex

  Šta se sluša ?

  Sent from my SM-A520F using Tapatalk