Jump to content

fillex

Članovi
 • Posts

  114
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

fillex's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Week One Done
 • One Month Later
 • One Year In

Recent Badges

 1. fillex

  Šta se sluša ?

  Ja sam, ja sam Instrument je i dalje isti, ona 335 varijanta, ali da budem iskren, ne pamtim kad sam poslednji put uzeo gitaru u ruke :/
 2. Računaj ovih dana predveče da navratiš
 3. Nakon promene razmeštaja, sistem mnogo bolje radi.
 4. Ponovo promene u sistemu. Matorog PM650Vxi je zamenio mlađi i znatno jači HK680. Nebo i zemlja - noviji hari se prosto igra sa Cantonima, mnogo šira i dublja pozornica, fenomenalan bas. Jako sam zadovoljan. Stari Harman je ostao u sistemu da izigrava phono preamp, dok se ne nabavi neki dedicated phono. Druga izmena se tiče digitalije - nekadašnji Denon je otišao u večna lovišta, pa je umesto njega početkom godine uletela Yamaha CDX880, koja je radila posao, ali je nedvosmisleno bila slaba karika u sistemu - čuo se metalni prizvuk digitalisa, bas je bio tup i tutnjav. Yamaha je i dalje u sistemu, ali sada samo kao transport - ulogu DACa igra Cambridge Audio Stream Magic 6, i opet, nebo i zemlja razlika spram DACa u Yamahi. Da ne pominjemo pregršt drugih funkcionalnosti ovog streamera. I da ne zaboravim, na poklon od giz_Moa je došao mali Hitachi dekić D-J2. Dakle, postavka je sledeća: Gramofon: Technics SL1200Mk2/Goldring Elite Phono preamp: Harman Kardon PM650Vxi DAC/streamer: CA Stream Magic 6 CD transport: Yamaha CDX880 Deck: Hitachi D-J2 Amp: Harman Kardon HK680 Zvučnici: Canton Karat 40 Ovo mi za sada više nego radi posao. Bože zdravlja, sistem će se u narednom periodu seliti u neki novi prostor, gde će soba biti još veća i gde će bolje prodisati i dati maksimum. Dugujem slike, videću da ufotkam ovih dana.
 5. Da malo dignem temu - i mene zanima da čujem tuđe utiske, jer mi sprava deluje kao idealno all in one rešenje za digitaliju. Review u Hi-files je bio veoma pozitivan, ako ništa drugo.
 6. fillex

  Omiljene serije

  Po onome što sam našao o incidentu u Kozloduju, uočeno je da ne radi dobro sistem kontrolnih šipki. Međutim, ne pominje se da je došlo do ispuštanja radioaktivnih supstanci u okolinu kao posledica ovog incidenta. Incijialno je bio tretiran kao INES 0, posle povećan na INES 2. Svakako gadan incident, da ti cca 1/3 kontrolnih šipki otkaže poslušnost i neće da se spuste, ali mi je dojam da je buka oko ovog događaja više bila uzrokovana zataškavanjem od strane naših komšija i ozbiljnošću posledica do kojih bi control rod failure mogao dovesti, nego posledicama samog incidenta per se. Izvor: https://www.novinite.com/articles/127684/Wikileaks%3A+Kozloduy+NPP+2006+Incident+-+No+Transparency%2C+Safety+Violations
 7. fillex

  Omiljene serije

  Vidim da je bilo pitanje za bezbednost Pakša i Kozloduja - bez brige, tamo nisu bili instalirani RBMK reaktori, već VVER (to je light water reaktor, konkretno pressurised water reactor, nema grafita, voda je i moderator i sredstvo za hlađenje). Ovakav tip reaktora je standardan na zapadu.
 8. fillex

  JBL L46

  Na prodaju zvučnici JBL L46, jako lepo očuvani, nečačkani, sa fabričkim grilovima. Cena 280 EUR, moguća svaka proba, samo javite na pm pa ćemo dogovoriti.
 9. Jesam, ajd dogovaramo neki dan.
 10. Još jedna promena - umesto JBL L46, u sistem je došao Canton Karat 40. Prvi utisci - otvorenije, neutralnije, detaljnije, utegnutiji bas, zvuk je nekako "brži". Jazz i vokalna muzika sada zvuče mnogo lepše i prirodnije.
 11. Nenadani update - Ortofon je ispao iz kombinacije, a uleteo Goldring Elite. Na prvu loptu mi zvuči pitko, precizno i otvoreno, ali tek sam je namontirao, tako da će se tek formirati utisci.
×
×
 • Create New...