Jump to content


fillex

Članovi
  • Posts

    116
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by fillex

  1. Da nije problem u VTA? Možda je ručka prenisko, pa dolazi do ovoga. Meni se nešto slično dešavalo sa Ortofon Quintet Bronze, jer je glava relativno visoka - tanji mat je rešavao problem. Koliko vidim ovaj model gramofona ima podesivu visinu baze (slično kao SL1200), vredi možda probati podići visinu ručice, ili probati tanji mat.
  2. Canton Ergo 91DC. Spram Canton Karat 40, nebo i zemlja. Mnogo puniji, definisaniji i autoritativniji zvuk, i prijatniji visoki. Tera ih HK680, sasvim pristojno rekao bih.
  3. Pozdrav! Imam u sistemu CA Stream Magic 6 v1, i igra mi ulogu streamera i DAC-a - lossless fajlove uglavnom puštam preko USB flasha, i služi kao DAC za CD plejer. Generalno sam zadovoljan uređajem, i funkcionalno i zvučno (naročito jer sam ga svojevremeno uzeo za relativno sitan novac), ali se razmišljam o tome da li bi bilo moguće zvučno ga unaprediti. Čitao sam malo po netu i kako vidim, dosta ljudi se bavilo upgradeovima CA DAC-ova (DAC Magic, DAC Magic Plus) - pominju se unapređenja u napajanju, izbacivanje izlaznih kondenzatora, unapređenja nebalansiranih izlaza i sl. Ako dobro razumem, CA SM6 koristi sličan DAC unutra (baziran na Wolfson WM8740 čipu), plus naravno, ima dodat segment koji se odnosi na streaming funkcije. Ima li nekoga ko je imao iskustva sa ovakvim zahvatima na ovakvom (ili sličnom) uređaju? Takođe, ima li neko preporuku za majstora koji bi imao znanje i volju da se pozabavi ovako nečim? Hvala unapred.
  4. fillex

    Šta se sluša ?

    Ja sam, ja sam Instrument je i dalje isti, ona 335 varijanta, ali da budem iskren, ne pamtim kad sam poslednji put uzeo gitaru u ruke :/
  5. Računaj ovih dana predveče da navratiš
  6. Nakon promene razmeštaja, sistem mnogo bolje radi.
  7. Ponovo promene u sistemu. Matorog PM650Vxi je zamenio mlađi i znatno jači HK680. Nebo i zemlja - noviji hari se prosto igra sa Cantonima, mnogo šira i dublja pozornica, fenomenalan bas. Jako sam zadovoljan. Stari Harman je ostao u sistemu da izigrava phono preamp, dok se ne nabavi neki dedicated phono. Druga izmena se tiče digitalije - nekadašnji Denon je otišao u večna lovišta, pa je umesto njega početkom godine uletela Yamaha CDX880, koja je radila posao, ali je nedvosmisleno bila slaba karika u sistemu - čuo se metalni prizvuk digitalisa, bas je bio tup i tutnjav. Yamaha je i dalje u sistemu, ali sada samo kao transport - ulogu DACa igra Cambridge Audio Stream Magic 6, i opet, nebo i zemlja razlika spram DACa u Yamahi. Da ne pominjemo pregršt drugih funkcionalnosti ovog streamera. I da ne zaboravim, na poklon od giz_Moa je došao mali Hitachi dekić D-J2. Dakle, postavka je sledeća: Gramofon: Technics SL1200Mk2/Goldring Elite Phono preamp: Harman Kardon PM650Vxi DAC/streamer: CA Stream Magic 6 CD transport: Yamaha CDX880 Deck: Hitachi D-J2 Amp: Harman Kardon HK680 Zvučnici: Canton Karat 40 Ovo mi za sada više nego radi posao. Bože zdravlja, sistem će se u narednom periodu seliti u neki novi prostor, gde će soba biti još veća i gde će bolje prodisati i dati maksimum. Dugujem slike, videću da ufotkam ovih dana.
  8. Da malo dignem temu - i mene zanima da čujem tuđe utiske, jer mi sprava deluje kao idealno all in one rešenje za digitaliju. Review u Hi-files je bio veoma pozitivan, ako ništa drugo.
  9. fillex

    Omiljene serije

    Po onome što sam našao o incidentu u Kozloduju, uočeno je da ne radi dobro sistem kontrolnih šipki. Međutim, ne pominje se da je došlo do ispuštanja radioaktivnih supstanci u okolinu kao posledica ovog incidenta. Incijialno je bio tretiran kao INES 0, posle povećan na INES 2. Svakako gadan incident, da ti cca 1/3 kontrolnih šipki otkaže poslušnost i neće da se spuste, ali mi je dojam da je buka oko ovog događaja više bila uzrokovana zataškavanjem od strane naših komšija i ozbiljnošću posledica do kojih bi control rod failure mogao dovesti, nego posledicama samog incidenta per se. Izvor: https://www.novinite.com/articles/127684/Wikileaks%3A+Kozloduy+NPP+2006+Incident+-+No+Transparency%2C+Safety+Violations
  10. fillex

    Omiljene serije

    Vidim da je bilo pitanje za bezbednost Pakša i Kozloduja - bez brige, tamo nisu bili instalirani RBMK reaktori, već VVER (to je light water reaktor, konkretno pressurised water reactor, nema grafita, voda je i moderator i sredstvo za hlađenje). Ovakav tip reaktora je standardan na zapadu.
  11. fillex

    JBL L46

    Na prodaju zvučnici JBL L46, jako lepo očuvani, nečačkani, sa fabričkim grilovima. Cena 280 EUR, moguća svaka proba, samo javite na pm pa ćemo dogovoriti.
  12. Jesam, ajd dogovaramo neki dan.
  13. Još jedna promena - umesto JBL L46, u sistem je došao Canton Karat 40. Prvi utisci - otvorenije, neutralnije, detaljnije, utegnutiji bas, zvuk je nekako "brži". Jazz i vokalna muzika sada zvuče mnogo lepše i prirodnije.
  14. Nenadani update - Ortofon je ispao iz kombinacije, a uleteo Goldring Elite. Na prvu loptu mi zvuči pitko, precizno i otvoreno, ali tek sam je namontirao, tako da će se tek formirati utisci.
  15. Koliko sam ja za ove godine ukačio, 0.4x0.7mil = 10/18um, 0.3x.0.7mil = 8/18um.
  16. Ja u poslednje vreme koristim Maxifix D1 i zadovoljan sam. Elastičan, lako se ljušti i nema grudvica.
  17. fillex

    Šta se sluša ?

    Za rasterivanje mamurluka, 33rpm Sent from my SM-A520F using Tapatalk
  18. fillex

    Šta se sluša ?

    Sent from my SM-A520F using Tapatalk
  19. Probao sam da pustim na 2.2 - mislim da je malo vratilo visoke ali je i dalje puniji zvuk nego pre, iluzija 3Da u naznakama.
×
×
  • Create New...