Willi Studer

Moderator
 • Content Count

  7,346
 • Joined

 • Last visited

4 Followers

About Willi Studer

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Regensdorf

Recent Profile Visitors

11,596 profile views
 1. CAL ton ima nivo 2V na fiksnom izlazu. To bi odgovaralo pikovima +6dB na magnetofonu. PR99 nema peak metre nego VU metre koji kasne 4-6dB za pikovima. Drugim rečima, kada kazaljke VU metra pokažu 0dB, pikovi su već negde na +4dB ili više. Generalna preporuka je da uz CAL ton sa CD plejera i kontrole snimanja na magnetofonu prebačene napred (UNCAL) podesiš nivo na 0 do +2dB. U odnosu na ovo ćeš pojačati ili smanjiti nivo u zavisnosti od vrste muzike (glasnije/tiše) i tipa trake.
 2. Mene bi bilo sramota da ovo napišem. Da te poštedim blama ili da ti ostavim ovako ovaj post u kome ništa nije tačno a sve je ružno?
 3. Kako to zakon o održanju energije ne važi kod vetroparkova pa jedno postrojenje uzme 100 megavata energije iz vetra a vetru ništa? Kao vetar je veliki a parkići su mali? Da li vam je poznat uticaj Đerdapa na košavu?
 4. Teško mi je da poverujem da je pojačalo toliko osetljivo na vrstu elektrolita da "izgubi dušu" i da se zvuk odmah popravi kada se stave kvalitetniji. Čak i novi Jamicon će zvučati bolje od starih elektrolita iz 1976. Moguće je da tu postoji neki drugi problem.
 5. Dobro, nego da se vratimo na zagađenje. Ja i dalje ne znam tačne odgovore na pitanja: Da li je zagađenje vazduha ili nije? Da li je zagađenje veće nego ranije - prethodnih godina ili unazad 20-30? Ako jeste, šta su uzroci? Ako nije, zašto baš sada tolika horska drama medija i aplikacija?
 6. Meni se najviše dopalo pitanje "jel ti živ ministar ekologije".
 7. Odakle struja za sva električna vozila u najavi?
 8. Nikola, električna vozila su u ukupnom bilansu energije i zagađenja neuporedivo lošija od SUS motora. Proizvodnja baterija i struje, pa odlaganje baterija... ljudi radili studije.
 9. Pajo, lepo bi ti legao jedan trakaš u sistem.
 10. Pozdrav, moze li pomoc oko nabavke kond za pojacalo pioneer SA 8800 od 22000 na 63V, kao i za visokotonski kond od Revox Atrijum mk2 koji proizvodjaci i gde da trazim. Hvala unapred

   

  kondenzatori u revox atrijum.png

 11. Ja ne znam od kada počinje novija istorija ali podaci iz Vikipedije kažu da je veličina sadašnjeg požara oko 10 miliona hektara, dok je 1974 i 1975. izgorelo preko 100 miliona hektara. https://en.wikipedia.org/wiki/Bushfires_in_Australia#Major_bushfires_in_Australia
 12. Nemam RDS na tjuneru. Idem u Radio Beograd.
 13. A voditeljski mikrofoni na emitovanju Sennheiser od 400 evra. To se sve čuje na dobrom prijemu.
 14. Iskreno, nisam razumeo po čemu su sadašnji požari u Australiji posebno dramatični za taj kontinent, gde se redovno dešavaju otkad ih beli čovek beleži. U razmeri koju su do sada zahvatili, oni nisu ni mali deo požara koji su tamo besneli 1974. i 1975. Vikipedija, doduše, ne nudi podatke o šteti koju su u ranijim požarima pretrpeli flora i fauna, ali se na neki način za ovogodišnje zna da je u njima do sada nastradalo 500 miliona životinja (na Vikipediji je sada već jedna milijarda).