srdjan_c

Članovi
 • Content Count

  4,451
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

1 Follower

About srdjan_c

 • Rank
  Vinyl lover
 • Birthday 05/20/1971

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  BG - Banjica

Recent Profile Visitors

7,608 profile views
 1. srdjan_c

  Cene Audio uredjaja

  Koja je cena po kojoj je kupljeno pre x godina? Da li je tada bila iole realna ili je kupljeno po višoj/nižoj? Ako je uređaj redak nekad mu tokom godina čak i poraste cena, primera ima dosta. Da li je rađen neki zahvat na uređaju ili ne?.....itd..... Ne može da se kaže baš tako jednostavno da prodavac treba da snizi cenu za par godina korišćenja kao kompenzaciju amortizacije. Ja npr. trenutno prodajem oba uređaja po nižoj ceni nego što su me koštali kada sam ih kupio, ali to je moja procena.
 2. Može dobro pojačalo i da se uzajmi od nekoga za probu kutija, pa da se jedno vreme sluša sa tim Onkyo AVR, ionako nema Parasounda. Dobre kutije su ipak najvažniji deo HiFi lanca (bar je to moje mišljenje) i tu treba praviti najmanje kompromisa.
 3. Mislim da je nabavka kutija više klase pre amplifikacije bolje rešenje na duže staze.
 4. srdjan_c

  Cene Audio uredjaja

  Jedan sa najmanje još jednim fake nalogom se zakačio i za moj Classe, pa me ubeđuje za neku trampu, kao njegove cene su super, evo vidi šta je drugi stavio. A na oba mesta preduvano, pa kao “hajde skinem ja xy %, a i ti isto”. Hahahaha..., rekoh, veverice su u šumi, neka pogleda tamo.
 5. srdjan_c

  Cene Audio uredjaja

  U pravu si da je krug potencijalnih kupaca za Aragon manji nego za HK, što zbog prepoznavanja brenda, što zbog novca. Ali....izgleda da se scena dodatno polarizovala na one koji imaju i pucaju na znatno viši cenovni rang i one koji nemaju, pa im je i ovakav Aragon skup. Kao što rekoh, naićiće kupac, ako ne danas, onda za neko vreme....strpljen, spašen.
 6. srdjan_c

  Cene Audio uredjaja

  A porastao standard.... Nešto tu ne štima.
 7. srdjan_c

  Cene Audio uredjaja

  Šta da se radi, takva je situacija. Ali da ih dajem u bescenje, to neću, nije mi frka, neka stoji, uključivaću ih na mesec, dva da malo rade, da se ne rasuše kondenzatori. Pa kad naiđe pravi kupac ima da odu.
 8. srdjan_c

  Cene Audio uredjaja

  Otprilike i mene zatrpavaju sa sličnim ponudama, gde je ono što žele da mi utrape debelo precenjeno, a moj uređaj debelo potcenjen. I u velikom % se ljute kada im tako nešto predočim, nije mi jasno zašto, svako ima pravo kaže šta misli o nečemu, a druga strana može da se složi ili ne, ne vidim razlog za ljutnju, kao da sam ga lično uvredio.
 9. srdjan_c

  Cene Audio uredjaja

  Cena odražava ponudu i tražnju, i nije uvek lako objasniti zašto je nešto skuplje, a opet, nešto drugo jeftinije. Svi mi kupujemo i prodajemo nešto svakoga dana, a to da li ćemo nešto kupiti zavisi od niza razloga. Da ne tupim dalje, svako ima pravo da ceni nešto onoliko koliko smatra da to isto vredi, prodaće se opet za cifru koju je xy kupac spreman da plati. Eto, i sam prodajem dva komada HiFi istorije u perfektnom stanju, pa dobijam sulude predloge i poslovne ponude (bar ja tako mislim). Tako je kako je, sviđalo se to meni (i drugima) ili ne.
 10. Z6000 koji je svojevremeno bio na KP za 3K € je prodavao tada član foruma (sli ga odavno nema da se javi), Šuca. Možda ga nije prodao, nego ga samo povukao, ko zna.
 11. 50% je polu, a 50% je ispravan.
 12. Tako ću i ja, ali ipak moram da sačekam da prodam jedan od ova dva komada što su na oglasima. Još samo kad bi mi neko od moderacije otključao oglase koje sam apdejtovao....