EISA Home Theatre Audio nagrade 2021-2022

EISA SOUNDBAR INNOVATION 2021-2022

LG Eclair QP5

Savršen za postavljanje u dnevnoj ili spavaćoj sobi ili u prostoru za gejming, LG Eclair QP5 upakovan je u ultrakompaktno kućište koje se može postaviti bilo gde, a ipak sadrži pet zvučničkih jedinica, uključujući gornje drajvere za Dolby Atmos. Na to se nadovezuje bežični i stilski savršeno usklađen sabvufer, koji sadrži  dve 5,25-inčne jedinice u bipolarnoj postavci za suzbijanje vibracija, pa kao rezultat imamo 3.1.2-kanalnu pozornicu i zvuk koji je veći i moćniji nego što veličina uređaja sugeriše. Primamljivosti ovog inovativnog zvučnog sistema doprinose HDMI eARC povezivanje, reprodukcija DTS:X formata, AI podešavanje zvuka u realnom vremenu i inteligentna interakcija s LG televizorima.


EISA COMPACT SUBWOOFER 2021-2022

SVS 3000 Micro

Dok drugi modeli u SVS-ovoj seriji 3000 koriste jednu veliku zvučničku jedinicu u kompresionom ili bas-refleks kućištu, američki specijalista za bas sad je predstavio svoj najmanji bas-drajver (8-inčna aluminijumska membrana) i upakovao je nekoliko njih u novi kabinet, koji je čvrst kao stena i ima stranice manje od 30 centimetara. Iz tog razloga, 3000 Micro je predviđen za upotrebu u kućnim bioskopima koji oskudevaju u prostoru, ali je i dalje sposoban da isporuči performanse koje ljubitelji ovog brenda očekuju. Interno Sledge DSP pojačalo od 800 vati čvrsto zauzdava zvuk, omogućujući sabvuferu da pruži kontrolu i suptilnost, ali i brutalnu silu kad je potrebno. Dodajte tome pristupačnu cenu i postaje jasno da je ovo pobednik u svojoj kategoriji.


EISA HOME THEATRE RECEIVER 2021-2022

Yamaha RX-V6A

Yamahin sedmokanalni mrežni AV risiver stiže do vaše police u prelepom novom dizajnu, uz sedam HDMI ulaza i jedan izlaz, koji su spremni za napredne gejming konzole i 8K video-izvore u budućnosti. Iako je uključila obilje pametnih funkcija, kao i opciju da MusicCast bežični zvučnici budu povezani kao zadnji kanali, Yamaha nije zanemarila performanse. Pokretan unapređenom amplifikacijom i patentiranim Cinema DSP sistemom, RX-V6A stvara prostrano, detaljno i sveobuhvatno zvučno polje s Dolby Atmos i DTS:X izvora, ali i obavlja upmix za poboljšanje stereo i višekanalnog materijala. Ovo je briljantno napredan dodatak ponudi AV risivera poznate marke.


EISA COMPACT SOUNDBAR 2021-2022

JBL BAR 5.0 Multibeam

JBL-ov Bar 5.0 Multibeam krije bogatstvo tehnologije u kompaktnom kućištu. Kao jednodelni sistem koji neće opteretiti dnevni boravak, on ne sadrži prateći sabvufer. Umesto toga, pet aktivnih drajvera i četiri pasivna radijatora obezbeđuju opipljiv i dobro integrisani bas. Za sinematsko zvučno iskustvo zadužen je Virtual Dolby Atmos DSP u kombinaciji s JBL-ovom automatskom Multibeam kalibracijom, koji donosi širinu, visinu i izuzetno pozicioniranje efekata. Uverljivi dijalozi zasluga su zasebnog centralnog kanala, dok je reprodukcija muzike (preko ugrađenog Chromecasta, blututa ili HDMI i optičkih audio-ulaza) takođe veoma izbalansirana.


EISA SMART SOUNDBAR 2021-2022

Denon Home Sound Bar 550

Jednim delom Dolby Atmos / DTS:X saundbar, a drugim delom čistokrvni HEOS multirum zvučnik, Denonov Home Sound Bar 550 donosi bogat zvučni doživljaj tokom gledanja filmova i slušanja muzike, ali i mogućnost proširenja do 5.1 sistema kućnog bioskopa dodavanjem opcionih bežičnih surround zvučnika i sabvufera. Upravljanje preko daljinca jednostavno je i intuitivno, ali je HEOS aplikacija još bolja – a preko nje korisnici mogu da strimuju muziku s pretplatničkih servisa, internet radija ili sopstvene mreže, dok podrška za Amazon Alexu preko ugrađenih mikrofona omogućuje sve to bez pomeranja prstom. Ovaj pametni paket zaokružen je kontrolama osetljivim na dodir sa senzorom za pokret, HDMI priključcima s podrškom za Dolby Vision i vrhunskim dizajnom i izradom.


EISA BEST BUY SOUNDBAR 2021-2022

TCL TS8132

TCL-ov pristupačni saundbar stvara obujmljujući 3.1.2-kanalni zvuk iz diskretne pojave, zahvaljujući postavci drajvera sa zasebnim centralnim kanalom, parom jedinica usmerenih nagore i bežičnim sabvuferom. Osmišljen kao savršena pratnja televizora, TS8132 je veoma sposoban u prikazu dijaloga, separaciji efekata i rekreiranju detalja, dok je osećaj veličine podstaknut dubokim basom. Dolby Atmos je podržan u izvornoj formi, dok stereo-materijal može biti podignut na višekanalni nivo putem surround modaliteta. Pored toga, njegove specifikacije približnije su skupljim modelima – dva HDMI porta, USB i optička veza olakšavaju povezivanje s raznovrsnim izvorima, dok Chromecast (s podrškom za Google asistenta), Apple AirPlay i blutut donose pregršt bežičnog potencijala.


EISA BEST BUY HOME THEATRE SUBWOOFER 2021-2022

SVS SB-1000 Pro

Bilo da uzmete SVS SB-1000 Pro u standardnom finišu od crnog jasena ili u premijum beloj ili crnoj boji visokog sjaja, krajnji rezultat je isti – reprodukcija koja zavodi brzinom, udarcem i dubinom, a sve to iz kabineta koji je tek malo veći od 12-inčne jedinice ovog sabvufera. DSP pojačalo od 325 vati u unutrašnjosti obezbeđuje obilje snage, dajući eksplozivnim trenucima verodostojnu veličinu i udarac. Kako bi kompletirala mogućnosti obnovljenog početnog SVS modela, tu je blutut aplikacija za kontrolu i EQ – ranije rezervisana samo za prestižnu seriju 16 Ultra – koja omogućuje fino podešavanje performansi. Tražite briljantan i jeftin sabvufer? Pogledajte ovde.


EISA HOME THEATRE SPEAKER SYSTEM 2021-2022

Polk Audio Reserve

Kako bi stvorio seriju Reserve, Polk Audio posegao je za tehnologijama iz high-end zvučnika Legend – uključujući upadljive Pinnacle visokotonce i Turbine Cone drajvere, a ujedno je predstavio prve dodatne visinske zvučnike za postavljnje na zid ili komodu. Kao prava poslastica za sklapanje sistema, ova serija sadrži devet modela, uključujući vitki centralni zvučnik i tri različita florstendera, koji su tonski usaglašeni da dozvole međusobno uklapanje. Kolorit je neutralan, uz izuzetnu detaljnost i uglađeni, uravnoteženi bas, potpomognut Polkovom tehnologijom Power Port 2.0 – svi ovi atributi sigurno će ubrzati puls svakom ljubitelju kućnog bioskopa. Dok nepretenciozni dizajn serije Reserve doprinosi uklapanju u svaki ambijent, njihove performanse garantuju da ćete biti prikovani za stolicu.


EISA HOME THEATRE SOUNDBAR 2021-2022

Philips Fidelio B97

Philipsov vrhunski saundbar s IMAX-Enhanced tehnologijom čini sve što je moguće u potrazi za sveobuhvatnim i očaravajućim zvukom kućnog bioskopa. Pametno stilizovan komplet sadrži petokanalni saundbar s bežičnim surround zvučnicima i osmoinčni sabvufer kako bi pružio 7.1.2-kanalni Dolby Atmos i DTS:X ugođaj. Reprodukcija donosi dubok i eksplozivan bas, široku pozornicu, jasne srednje tonove i obujmljujući ambijent. Fleksibilnost je takođe odlična – surround zvučnici mogu da se priključe saundbaru (istovremeno puneći interne baterije), dok opcije žičanog i bežičnog povezivanja obuhvataju HDMI eARC, Chromecast i DTS Play-Fi. Predefinisani modaliteti zvuka i dodatni ekvilajzer pomažu da podesite B97 prema svom ukusu – a njegov zvuk je prelep…


EISA UHD PLAYER 2021-2022

Reavon UBR-X200

Reavon UBR-X200 donosi univerzalni pristup sistemu kućnog bioskopa, reprodukujući Ultra HD Blu-ray, DVD, CD, SACD i DVD-Audio diskove, kao i visokorezolutivnu muziku s USB drajva ili mrežnog izvora. Spoljašnjost plejera izgleda prvoklasno, zahvaljujući kvalitetu izrade i dizajnu njegovog čeličnog kućišta pune širine. U unutrašnjosti se nalaze osmokanalni Burr-Brown DAC i MediaTek SoC, koji su zaduženi za brojne funkcije, uključujući balansirani stereo preko XLR izlaza i Dolby Vision HDR sa 4K nosača. Sistem menija obezbeđuje punu kontrolu tokom podešavanja, dok je osvetljeni daljinski upravljač savršen za namenske prostorije za gledanje filmova. Ovo je sjajan izbor za ljubitelje fizičkih medija.