EISA Home Theatre Video&Display nagrade 2021-2022

EISA 8K TV 2021-2022

LG 75QNED99

Dostojan svog statusa perjanice u LG-jevoj ponudi LCD televizora, 75QNED99 maksimalno ističe prednosti vrhunskog mini-LED pozadinskog osvetljenja, višezonskog lokalnog zatamnjivanja i 8K rezolucije. Quantum Dot NanoCell ekran ovog 75-inčnog televizora prikazuje impresivno svetlu sliku, širok kontrast i živopisne boje, dok LG-jevo novo pozadinsko osvetljenje isporučuje preciznu iluminaciju HDR materijala, što se najbolje vidi kod izuzetno oštre prezentacije 8K sadržaja. Ovakve performanse unose bioskopski doživljaj u svako filmsko veče, ali ovaj televizor ima i druge talente, kao što su gejming (uz 4K/120Hz reprodukciju s odgovarajućih uređaja) i striming preko odlične LG-jeve pametne platforme WebOS 6.0.


EISA BEST GAMING TV 2021-2022

LG OLED48C1

Kako igračke konzole i PC računari napreduju, koristeći najsavremenija rešenja za broj frejmova i HDR tehnologiju, gejmeri traže ekrane koji to mogu da podrže. Privlačnost LG-jevog modela OLED48C1 nalazi se u najnovijoj generaciji obrade video-materijala preko 48-inčnog ekrana, koji je savršen za dnevnu sobu, ali i za gejming okruženje. Pored podrške za 4K/120Hz materijal (uključujući Dolby Vision HDR) na sva četiri HDMI ulaza, ovaj pametno osmišljeni OLED podržava varijabilne frekvencije osvežavanja za stabilno i rasterećeno igranje, kao i Auto Low Latency režim. LG-jeva opcija Game Optimizer donosi predefinisane modalitete kako bi stvorila sliku po meri, dok munjeviti odziv dozvoljava da uvek budete na korak ispred akcije.


EISA BEST PREMIUM OLED TV 2021-2022

LG OLED65G1

Sa 65-inčnim modelom G1, LG objedinjuje dizajn serije Gallery – koji dozvoljava da ovaj supertanki TV bude postavljen u ravni sa zidom – i novi Evo OLED panel, koji je svetliji nego ikada pre. Ovo je podržano tradicionalno dobrom crnom bojom kod OLED tehnologije, da bi se dobila 4K HDR slika s dramatičnim kontrastom i detaljnim, živopisnim bojama. Još jedan ključ njegovih performansi jeste najnovija generacija LG-jevog procesora Alpha9, koja dodatno poboljšava AI Picture Pro optimizaciju slike, umanjenje šuma i prikaz pokreta. S druge strane, premijum kvalitet televizora naglašen je podrškom za Dolby Vision IQ i Dolby Atmos zvuk, napredno HDMI povezivanje (s 4K/120fps reprodukcijom) i brojnim pametnim funkcijama. OLED65G1 je uzbudljivi flegšip model.


EISA BEST BUY OLED TV 2021-2022

Philips 55OLED806

Kao 4K HDR televizor koji pruža izvanrednu vrednost za uložen novac, Philipsov 55OLED806 donosi tehnologiju koja je ranije bila rezervisana za high-end modele ove kompanije, uključujući četvorostrano pametno Ambilight osvetljenje i tehnologiju protiv sagorevanja ekrana. Ovi novi talenti spojeni su sa HDR10+ i Dolby Vision reprodukcijom, Android 10.0 platformom napunjenom aplikacijama i naprednim HDMI specifikacijama kako bi stvorili OLED televizor svestrane privlačnosti. Dizajniran za gejmere, ljubitelje striminga i filmske zavisnike (uz automatizovani odabir Filmmaker ili Home Cinema režima za ove poslednje), ovaj model srednje klase donosi izvanredan kvalitet slike – a sve to uz estetski ugođaj u vašoj dnevnoj sobi, zahvaljujući njegovom veoma tankom okviru i podesivim nožicama.


EISA PREMIUM LCD TV 2021-2022

TCL 65C825

Zamenivši konvencionalno LCD pozadinsko osvetljenje s višezonskim zatamnjivanjem pomoću hiljada mini-LED-ova, TCL-ov flegšip 4K televizor 65C825 donosi sliku koja je iznad njegovog primamljivog cenovnog razreda. Nivo crne i detalji senki su odlični, kao i preciznost HDR reprodukcije – podržani su Dolby Vision IQ i HDR10+, dok je HDR10 dodatno unapređen tehnologijom Dynamic Tone Mapping. Pored sinematske slike, ovaj mini-LED televizor donosi mnoge druge kvalitete, od audio-sistema razvijenog u saradnji s kompanijom Onkyo za veliki zvuk punog opsega pa do Android platforme i podrške za igračke konzole naredne generacije. Posmatrano iz bilo kog ugla, 65C825 odnosi pobedu.


EISA BEST HOME THEATRE TV 2021-2022

Philips 65OLED936

Televizor 65OLED936 dostojan je svoje flegšip pozicije, nudeći sliku za primer, zvuk koji razbija i najnapredniju Philipsovu obradu slike. Ovo poslednje sarađuje s najnovijim OLED ekranom i kompletom dobro odmerenih opcija kako bi se dobila prvoklasna slika, uz kalibraciju i dodatne mogućnosti na profesionalnom nivou. Ipak, ono što najviše izdvaja ovaj 65-inčni televizor jeste zvuk – integrisani sistem zvučnika, koji su opet dizajnirali audio-stručnjaci iz Bowers & Wilkinsa, sadrži 3.1.2-kanalnu postavku i donosi Dolby Atmos doživljaj, uz izuzetan osećaj prostornosti, detaljnosti i jasnoće, kao i bogat, masivan bas. Philipsov 65OLED936 nije samo običan televizor već kompletan sistem kućnog bioskopa.


EISA LASER TV PROJECTION SYSTEM 2021-2022

BenQ V7000i/V7050i and ALRS01

Spajajući natprosečnu veličinu slike klasičnog projektora i jednostvnu upotrebu televizora, BenQ V7000i (beli) i V7050i (crni) donosi uzbuđenje kvalitetnog kućnog bioskopa na prigodan način. Podešavanje je lagano, zahvaljujući integrisanoj matrici za fokus, sistemu za merenje i korekciji ugla, dok uključeni dodatak uvodi Android TV za raznovrsne aplikacije, glasovne kontrole i dr. Pored toga, dizajn i kvalitet izrade su luksuzni, a zvuk iz prednje postavke stereo-zvučnika veliki i jasan, dok 4K HDR prikaz donosi prirodne boje, oštru sliku i živopisni kontrast – naročito u kombinaciji s opcionim BenQ 100-inčnim ALR (Ambient Light Rejection) platnom. Ovo je natprosečno dobar all-in-one uređaj.


EISA BEST BUY LCD TV 2021-2022

TCL 55C728

TCL-ov 55-inčni model 55C728 ispunjava želje za pristupačnim 4K televizorom. Uređaj je stilizovan s tankim okvirom i diskretnim nožicama, dok spisak mogućnosti obuhvata HDMI 2.1 povezivanje, Android TV (koji će kasnije ove godine moći da se unapredi na Google TV) i Dolby Vision IQ HDR, kao i Dolby Atmos podršku za zvuk. Ove privlačne specifikacije podržane su kvalitetom slike koji je iznad ovog cenovnog razreda. TCL-ov QLED ekran s direktnim osvetljenjem isporučuje detaljan prikaz širokog opsega boja, kao i izražajan kontrast, unoseći život u filmove, TV program i gejming, dok integrisani Onkyo sistem zvučnika obezbeđuje snažnu zvučnu pratnju. Ako tražite svestrani televizor, koji će se dobro uklopiti u dnevni boravak i da ne košta previše, trebalo bi da pogledate ovaj model.


EISA BEST BUY PROJECTOR 2021-2022

XGIMI HORIZON Pro

XGIMI-jev inovativni HORIZON Pro – kompaktni i lako prenosivi 4K HDR model s Android TV platformom – nudi plug-and-play korisničko iskustvo i sposobnost da bude postavljen gotovo bilo gde. Automatizovani fokus i korekcija ugla udruženi su s inteligentnim “izbegavanjem prepreka” kako bi se slika prilagodila bilo kojoj površini zida, uz automatsko poravnanje za upotrebu s namenskim platnom. Uz LED izvor svetla od 2.200 lumena slika je oštra, svetla i ima intenzivne boje. Izdašne opcije povezivanja uključuju wi-fi i blutut za striming, HDMI za reprodukciju blu-reja i digitalni audio-izlaz za povezivanje eksternog zvučnog sistema – iako su performanse integrisanih Harman/Kardon zvučnika dostojne hvale.


EISA FAMILY TV 2021-2022

Hisense 65U8GQ

Model 65U8GQ na najbolji način pokazuje pristup kompanije Hisense da od modernog televizora napravi istinski svestranu spravu. Kao ULED model s punim lokalnim zatamnjivanjem Quantum Dot ekrana, ovaj televizor od 65 inča sadrži natprosečno dobar i jednostavan operativni sistem VIDAA U5, što znači da se širok opseg aplikacija nalazi na samo jedan klik – a može da se zatraži i preko integrisane Alexa i Google glasovne kontrole. Za gejming preko konzola zadužena je podrška za VRR i ALLM na svim HDMI ulazima, dok će ljubitelji filmova uživati u sinematskoj reprodukciji 4K HDR izvora uz Dolby Vision i HDR10+. Ovo je izuzetno impresivan televizor po primamljivoj ceni.


EISA HOME THEATRE PROJECTOR 2021-2022

Sony VPL-VW590ES

Zauzimajući centralno mesto u Sonyjevoj trenutnoj ponudi kućnog bioskopa, VPL-VW590ES koristi prednosti dinamičke dužice uz zadržavanje pristupačnosti projektora s lampom. Ključ njegovog premijum statusa jeste upotreba izvorne 4K optike, bez sistema s ogledalima – on koristi tri SXRD panela od 4.096 x 2.160 piksela, koji isporučuju belu i sve druge boje do najvećeg osvetljenja od 1.800 lumena. Sonyjev novi procesor X1 For Projector donosi tehnologiju iz Bravia televizora i pruža frame-by-frame HDR poboljšanje, 4K Motionflow i Super Resolution upscaling. Kao rezultat, dobijena je velika slika istinski bioskopskog kvaliteta, sa spektakularnim detaljima i dubokim kontrastom.


EISA PREMIUM UST PROJECTOR 2021-2022

Samsung The Premiere LSP9T

Samsung objedinjuje vrhunsku tehnologiju slike, sveobuhvatni 4.2-kanalni audio-sistem, TV tjuner i sofisticiranu smart platformu u lepo dizajniranom kućištu modela LSP9T. On s velikim elanom isporučuje doživljaj velike slike za filmove, TV program, aplikacije i gejming, Trostruki laserski izvor svetlosti pruža boje daleko iznad DCI-P3 palete, uz najbolje kolorne finese u klasi kod 4K HDR (i HDR10+) izvora i takođe izuzetan prikaz pokreta i oštrinu slike. Napunjen opcijama i vrhunskim performansama, ovaj uređaj najbolji je primer kako projektor ultrakratkog dometa može efikasno zameniti uobičajeni TV s ravnim ekranom.